Mission


Forrás: 
Saját
Mission

Ez az én "gyűjteményem". Lehet hogy nem túl retro, mivel a hangdobozok évjáratait nem tudom, nincs rajtuk. De azért gondoltam feltöltöm. Ezt az összeállítást 09.03. óta hallgatom, és mondhatom, hogy nem volt nehéz a hangképpel megbarátkoznom.

Szerbusz gerlac!
Igen, ezeken már lehet zenét hallgatni, és igen okos párosítás. Gondolom nálad is pihentetve van a hangszín:)
Nekem épp egy Epicure Tower van a csöves elő fokú Luxira kötve, és én is elégedett vagyok vele.
Kívánok sok kellemes zenei órát eme berendezésekkel.
Atesz

Szevasz Atesz!

Természetesen lineárisan használom az erősítőt. Egyébként az erősítő adatai szerint a magas és mély hangszínszabályozó csupán csak + - 10 decibelt emel és vág, tehát túlzottan úgysem tudnánk túl sokat szinezgetni. Jobban járunk inkább ha szépen kikapcsoljuk és jobb minőségű hangdobozokat hajtünk meg az erősítővel. Egyébként el kell hogy áruljam neked, hogy egy subwoferrel én alaposan megtámogatom a hangképet és így nagyon kellemes az összhatás.

Más! Volna egy kérdésem hozzád. Már hetek óta gondolkozom azon hogy építenék egy csöves erősítőt szétbontott régi csöves rádiók alkatrészeiből. Mi a véleményed erről? Érdemes hozzáfognom, vagy inkább haggyam a csudába?

Szerbusz!
Nézd, elég lutri a bontott cucc, egy próbát viszont mindenféleképpen megér. A kapacitásokat ha lehet újakat használj, mert a 40-50-60 éves alkatrészek eme családja már igencsak matuzsálemnek számítanak. A kimenőre nagyon ügyelj, hogy tuti-t válassz. Viszont ha építesz, akkor az EAG 211 es kimenőit hajtsd fel, az egyik legjobb minőségű amit Magyar ember készített. Ha gondolod és érdekel akkor a John Lasley Hood féle single end 8-12 wattos végfokot ajánlom, ezt még tanuló koromban építettem meg és jól is szolgált míg meg nem vásárolták tőlem...kár volt érte szerettem, ez "olcsón" és könnyedén építhető.
Avagy lemásolod a 211 es EAG ot, első próbának az is nagyon jó.
Atesz

Üdv, kell vásárolni 2db beag apx 100 csöves erősítőt, a kimenő 100v-os trafót újra tekercseltetni 4, és 8 ohm leágazással. Az egész belekerül max 40.000Ft-ba és életed végéig csövek karbantartásával nagyon magas minőséggel élvezheted a zenét. Nálam ez a megoldás 10 éve szól Spendor sp1, meg bc1 hangfalpáron. Egyedül az audio note ongaku csövesem, meg hangfalpárom van vele partiban:)

Üdv oldretro! Igen jó készülékek, csak a kimenő is sokat számít ám, illetve hogy milyen kondícióban van a készülék. A csövek teszik a dolgukat, nekem is az AE-211 es jól teljesít a Triangle Zephyr MKII vel, az APX már túl nagy egy lakásba. Bár aki nem bír a wattokkal annak épp ideális is lehet...

Atesz