Balatonfüred, Az elvarázsolt dollár


5B0A0B16-BFA0-4489-B5B2-197B1F823FFD.jpeg

A Balaton sokunkban sok szép emléket ébreszt. Kinek az èszaki,kinek a déli part.A főtt kukorica,a fagylalt,a strand,a vízibicikli,sorolhatnám még. Balaton a magyar tenger.

Gyerekkoromban sokat voltam lent a Balatonon. Legtöbbet Balatonfüreden,én az északi partot szeretem jobban.

Édesapám a Baricska Csárdában dolgozott 1985-ben is.

Akkor a nyári szezon nem csak június15-augusztus 20-ig tartott mint manapság. Hanem április-októberig. Így történhetett meg az,hogy édesapám találkozott Bujtor Istvánnal 1985-ben. Ötvös Csöpi elválaszthatatlan a magyar embernek  a Balatontól. 1985-ben Az elvarázsolt dollárt forgatták a Balaton északi partján.A filmet végül  1986 május elsején mutattak be a magyar mozikban.

“ A Balaton környékén egy pénzhamisító banda kezdi meg működését. Ennek egyik tagja, Veréb, úgy gondolja, hogy neki külön is jár egy kis részesedés a hamisított pénzből. Betör a hamisító műhelybe, és egy szatyor pénzt akar onnan lopni magának. Társai rajtakapják, és egy biciklis-autós-motoros üldözés veszi kezdetét. Ennek során Kardos doktor kocsiját is elkötik, majd sikeresen össze is törik, egy nagy dinnyekupacba csapódva. A menekülő bűnözők a dinnye között hátrahagyják a lopott zacskó pénzt, amit a rendőrség megtalál. Ez alapján derül ki, hogy a pénz hamis, illetve a papírja valódi, de a lemosott egydollárosok helyére 100 dollárost nyomtak”

Valamelyik fárasztó forgatási nap után a Baricska Csárdába ment vacsorázni Bujtor István.  Amúgy rengeteg akkor színész,énekes,sportoló kedvelt étterme volt.Igy jött létre a névre szóló dedikált fényképem.

Az évek meglátszanak a fényképen. De míg élek egy emlék az egyetlen magyar kedvenc színészemtől.