Sirali Miszlimov 162 éves


Forrás: 
Nők Lapja
Sirali Miszlimov 162 éves

A képen Sirali Miszlimov azerbajdzsáni parasztember aki 162 éves korában kertjében a rózsáit metszi.

füles 70,71,72_0013.jpg

Kb fele annyi lehetett a kép készítésének idején.

És nem a McDonald's-ban táplálkozott..

Bendegúz

Gotha képe

és idén töltötte be a 205. öt! Ezúton is gratulálunk neki! (hozzáteszem hogy Lenin még csak 140 múlt, és milyen jól néz ki...)

Feribá

Nagy füllentő lehetett az öreg. Meg az a lüke újságíró, aki ilyesmit leközöl.

Valószínüleg a papinak elvesztek a papírjai és kb. 90 éves /azért/ lehet.

Én már a 120 éves embert is nehezen hiszem el!

Gotha képe

Édekes, mert utánaolvastam (gugli: Sirali Miszlimov) és azt találtam, hogy az azerok? és talán abbházok közt igen nagy a 80 évesek, mi több a 100 év felettiek aránya. Ezt annak tudják be hogy valamilyen úton igen sok  B17  vitamint juttatnak be a szervezetükbe, amitől szinte minimális a rákos megbetegedések aránya. Igaz a cikkben az említett urat néninek írják, de lehet 160 évesen a legjobb nőnek is ilyen szakálla lenne.

Szóval érdekes és végtelen hosszú rákkutatásról szóló cikk, én csak ezt az egy oldalt olvastam el.

 

Mindamellett nem tartom lehetetlennek a szovjet propagandát sem, hisz tudjuk mennyi mindenben szerettek volna világelsők lenni, nyilván a hosszú élet is illik ebbe a sorba.

A másik dolog, hogy ez becsült kor, tehát nincs igazolva semmilyen dokumentummal...

 

Akit érdekel a PDF itt letöltheti. az 55-ik oldalon van szó az esetről.

ha nem jön be a link:

ddl2.data.hu/get/0/1256256/Untitled0.pdf

Morvay László képe

Erről az azerbajdzsáni parasztemberről a 60-as években minden évben irtak a Nők Lapjában és a kalendáriumokban,ez a kép az 1967.augusztusban megjelent Nők Lapjából van ollózva. Én is kizártnak tartom,hogy ez az ember 162 éves,legfeljebb 100 körül lehet legjobb esetben. Egyébként a a statisztiaki adatok szerint a világon a leghosszabb életkort megélők a kaukázusban és Japánban élő emberek közül kerülnek ki

Az akkori Szovjet propaganda képes volt ilyen képek közlésére is. A 120 év felettiek életkora szinte minden esetben megkérdőjelezhető!

 

Morvay László képe

Kedves égigérőfa-Bendegúz!

Olvastam tartalmas értékes hozzászólásait a felrakott tartalmakhoz,és nagyra értékelem! Csak annyira hiányzik,hogy Öntől nem találtam feltett tartalmat! Nagyon hiányzik kedves égigérőfa! Ha van ossza meg a retronóm felhasználóival,és vendégeinkkel! Gyarapitsa ezt az értékes weboldalt szép retronómos tartalmakkal!

Retronómos üdvözlettel:Morvay László