Kései tudósítás a Képes Újság 1978-as siófoki Fesztiváljáról


Alkalmi.jpg

1978-ban a Fesztivál előtt a lap egy fotópályázatot hirdetett meg, melyen részt vettem. Nem sokkal a Képes Újság Fesztivál kezdete előtt kaptam egy meghívót, hogy egy képem ki lesz állítva Siófokon a szabadtéri fotókiállításon.

Útbaigazítás

A kiállított képemnek az Útbaigazítás címet adtam, noha a derék nyírségi néni nem azt az utcát mutatta meg, melyet kerestünk, hanem azt, hogy ő hol lakott. A felvétel akkor stílusosan egy Zsiguli belsőből készült.

Április 30-án, vasárnap látogattunk el a Fesztiválra, ahol már reggel óta zajlottak a különböző programok. 8 órától Országos népművészeti vásár volt a 70-es útnál a széplaki Piroska csárda mellett. A fotókiállítás mellett volt festők szabad műhelye is a móló melletti parti sétányon.

A leglátványosabb műsorok a Szabadtéri Színpadon voltak, ahol a már az akkor ismert Dévényi Tibor /még nem Tibi bácsi/ konferálta be az akkori idők neves fellépőit.

Karda Bea

Ihász Gábor dedikál

 

Láthattuk Pl. Karda Beát, a Gúnya együttest és megfordult a Fesztiválon és dedikált is Ihász Gábor.

Az igazi retros pillanat az volt, mikor az akkori főszerkesztő átadta az egyik szerencsés olvasónak a lap fődíját egy Junoszt televíziót.

/A színes fotózás akkor még elég gyerekcipőben járt. A minőségi filmek drágák voltak, de lehetett tekercsben /fű alatt/ kapni valami Kodak-Eastman negatív filmet. Abból ilyesmiket sikerült kiszűrni, nem volt túl friss./

Kalocsai népviseletesekA fődíj bekonferálása

A posta- az irányítószámok bevezetésének idején- látványos, alkalmi  kiadványt jelentetett meg  és már akkor retronak számító bemutatót  rendezett, mely egy korabeli Delizsánsz postafogat élő megjelenítésében csúcsosodott ki.

Delizsánsz postafogat

A delizsánsz, expressz postafogatok a XVIIII. században Angliában terjedtek el őször, aztán nálunk is meghonosdtak, majd a vasút megjelenésével szükségtelenné váltak.Hátlap

 

Ez a látványos postafogat a posta gyönyörű alkalmi kiadványának a borítóján is látható volt, melyet alkalmi bélyegzésekkel is lehetett hitelesíteni.Séta a mólón Alkony a mólón

A sok program után egy levezető sétát tettünk a siófoki kikötő mólóján, ahol még megcsodáltuk az alkonyi fényben "nyugovóra" térő vizibuszokat.

qwecfgdgf1019 3 Likewise the actual dark brown products Authentic Falcons Jerseys nevertheless digital cameras, phone and so on shutting period whenever companies or even Matt Ryan Jersey individuals can't invest in the web-store. Consequently, Tony Gonzalez Jersey growing manufacturing capability through getting rid of Roddy White Jersey wait around period associated with purchasing manufacturing Julio Jones Jersey fridges, microwave stove, dishwasher because Michael Turner Jersey promoting may carry on twenty-four hours a day, Falcons Jerseys Online seven days per week.