Radiotechnika s-90d hangfalpár


Forrás: 
Saját radiotechnika hangfalgyüjteményből
Radiotechnika s-90d hangfalpár

Nem egy nagy durranás, az Orion HS-500 sokkal jobb, és nagyobb hangzást produkál! Közép-magas hangfalnak nem rossz! De kompaktnak nagyon gyenge! A magassugárzó miatt nem is igazán lehet kihasználni, szeret egyből elszálni, amint egy kicsit nagyobb a hangerő!(tapasztalat: 50-60W körül tuti vége!)

Nekem ebből a hangfalból egy komoly gyüjteményem van,most is egy csatornánkénti 110 wattos rms teljesítményű erősítővel hajtom őket,100 wattos eisa dijjas wharfedale hangfalakat fingattam ki tavasszal,akkor ,amikor ezekben a hangfalakban már évek óta nem cseréltem hangszórókat,szóval venned kellenne egy normális erősítőt,amiben normális táp és normáls végfokok vannak,na,akkor,majd megdöbbensz ezeken a hangfalakon.lehet,hogy nem infinity,vagy jbl,de ebben az árkategóriában azok a cégek is csak moslékot gyártanak,Na és a hs-500,az nem hangfal maximum rockkot(na meg Bódi Gusztit) lehet vele hallgatni nem zenét.Nálam is megfordult már 3 pár,de hihetetlen módón mindig eladtam.

S-90 nem kell membránt cserélni 15 éve,a magas akkor szál el amikor a menő hang falaknál-ha túl van vezérelve.Mint a herc vadászok.Az s 500 at nem lehet túl vezérelni mert hegyezni kell a fűledet egy cintányér szegecs rezgésénél boccs ha bántoan hangzik.Rinaldo pécs

wharfedale hangfalakat telefon hangszorot nem myomszle ezekel a nevetséges "hangfalal" mi ez

Ejha! Anonymus, a névtelen szerzetes rendesen belecsapott a kultúrlecsóba... Én, ha így nyilvánultam volna meg akár 10 évesen, bekerültem volna iskolánk szeretett Klári nénijéhez, akinek a specialitása a porcos fülkagyló koponyáról való leválasztása volt :D . De legalább tanultunk is valamit, ami nyomokban emlékeztet a tisztességre.

Nagyon ostoba vagy fiam,még magyarul sem tudsz írni. Én majd 30 éve vettem ilyet és azóta is tökéletesen szól. Nem cseréltem benne semmit nem volt soha hozzányúlva.

mér mia zene hát nem a tuctuc vagy a rap mondom a zenét hobo blues band aurora jimi hendrix nazaret beatricse rolling stones tankcsapda nem a dj szar huladék nekem kétmilio foriontos jbl meg egy wharfedale és egy harman kardon erősitő nem hiszem hogy lenyom nálvele kétlem nevetséges ilyet mondani

Mi ez a macskakaparás, a tagolatlanság rettenetes és a szavakat rosszul tagolod "lenyom nálvele" lenyomnál vele!
És még sorolhatnám, légy szíves és kulturáltan fogalmazz!
Különben a megállapítás részben helyes, de ha két milliós ügye két LL a hangfalad akkor miért Harman/Kardon-t használsz.
Ez vicc ugyanis én Tannoy dobozokat használok NAD erősítővel.
Ha valakinek telik ilyen hangfalra az igazán vehetne egy legalább Rotel-t vagy Bose végfokot!
És elmondom mi a zene ugyanis a korrekt lehallgatáshoz ezek a zenék szerintem nem méltóak, a régi néhol rossz minőségű stúdió felvételek nem kívánatos korral járó torzításai és egyéb hibái miatt, de nosztalgiának minden képpen jó!Diana Krall, Andy Williams, Patt Smith, Dave Garett, Apex team, Bernward Koch, Eric Prydz és még sorolhatnám! Minden stílusból van igényes mű, kivétel electro tuc..tuc, de ettől saját magad felé lehet még igazad de másfele semmi kép,ha így fogalmazol,mert nem vesznek komolyan, ahogy Én sem!
Írta:Atesz

azért mert jó az a harman kardon elégt de cserélve lesz

2db S 90+2db S 90 hozzá 1db  rms 100W+1 rms 110w erősitő .Nézzük meg mit tud a tied.

Jól dumálsz, bírom a fejed!!!

Don taxis piQs képe

piQs hallod nekem most esik le az hogy te 1 wharfedale hangfalat "fingatál"ki ezekel az orosz "hangfalakal" hát én csak anyit mondok neked hogy wharfedale biztos hogy komolyabbhangfalakat rak őssze mint az orosz rádioteknika komolyan talan hát igen ez is egy korszakot jellemez ez az elős hifid és álmodozol itt még kb 2 évig csak asztán meg halnak a hangfal mélyi mert ezeréves és szará fogod hajtani és akkor talán veszel 1 jamo studio 180-at vagy 1  wharfedale hangfalat és rájősz hogy mitt is irtál ide am mi a pontos márkálya az erősitődnek mert én befogok szerezni 2 ilyen hangfalat és rá kőtőm a Harman/kardonom avr 7300 és majd meg nézzem azon milyen "nagy fiu"lesz ez a hangfal és eszt nem nagyképűségből mondom de kicsit sok nak hiszed eszt a hengfalat  am hány éves vagy 18-20? vagy fiatalab

dodi

Csak a miheztartás végett:35 éves vagyok,pioneer vsx-1015-el tesztelltem.jelenleg b&w 604 s2 hallgatok.Az s-90-nek öntvénykosara van dupla mágneskörrel.Vastag huzalozás kétcolos tekercseléssel(ami a jamoról nem mondható el),ésszerű használat mellett,ami azt jelenti,hogy a 100 wattos erősítőből nem kell megpróbálni 120 wattot kihozni,hiszen erre még a te h-k sem képes,gyakorlatilag lehetetlen tönkretenni a hangszórókat.Szóval,ha a te összehasonlítási alapod a jamo studio 180-nal ki is merült és még nem volt s-ed,akkor nincs miért beirnod,hiszen nem tudod,hogy mi is a lényege ennek a hangfalnak.Nem pocskondiázni akarok,hiszen a jamonak és a wharfedalénak ls vannak kitünő hangfalai,de nem ebben az árkategóriában,ezek a tipusok"reggelire" megeszik s-t,de az áruk is fényévekkel nagyobb.Egyébként volt studio 180-som is de amilyen gyorsan lehetett olyan gyorsan meg is szabadultam tőlük.

Don taxis piQs képe

piQs Űdv én aztért irtam eszt mert ha megnézzed az első komentek kőzt van hogy wharfedale hangfalakat fingatot ki ezekel a radio technikákal és ez 1 elég nagy hűlyeség..:D am én aszt mondom hogy a hk.m ki tudná űtni mert ez nem médiás hanem a 7300 ami elégg vad..:P

dodi

Üdv!Én írtam,mert velem történt.Egy wharfedale diamond 8-nál szállt el a magas,de nem ez döbbentett meg,hiszen nincs olyan hangfal,amit ne lehetne kifingatni és ez alól az s-90 sem kivétel.Hanem amikor kivettem a magasat,akkor ért meglepetés,ha majd te is cserélsz ilyen hangszórókat(én már rengeteg hangfalat láttam nem csak kivülről,hanem belülről is),megdöbbensz az biztos,én ledöbbentem.Kis körönpiszoknyi hangszóró,ugyanekkora mágnessel,az ára 14500+posta beszerelve,de csak így adnak garit,így hellyette sony lett belekötve és hál istennek szól úgy,mint az eredeti,de az ára az tördéke a wharfedalénak,ja és a ruszkik gond nélkül megbírkóztak ezzel a teljesítménnyel.Azóta b&w-k lettek a házimoziszobába kötve,és ezekből a hangfalakból ugyanúgy nem hiányzik az anyag,mint az s-ből.egyébként jó a harmanod szerintem vétek ezekkel a jamokkal használni,én is ezért cseréltem le az s-ket.hidd el egy jobb hangfallal sokkal többet nyújt,mint a jamo-val.

A leírtakból neked el is hiszem, hogy láttál már jónéhány dobozt szétszedve...

"Körömpiszoknyi hangszóró": nem említették, hogy a diamond alapvetően nem szabadtéri hangosításra való? :)

Tudtommal az a "körömpiszok" az 1" dóm Nd mágnessel. A Nd mágnes energiaszorzata (hiszterézisgörbe területe) nagyon nagy, de hagyjuk a szakmát. Magyarul azt jelenti, hogy Nd-ből piszokerős mágnest lehet készíteni, uazt a fluxust egy kicsike mágnessel is el lehet érni, na ezért kicsi, nem másért...
A "bunkó angolok" meg nem adnak garanciát ha te szereled be a magast...

Érdekes módon azok a "bunkó angolok"a b&w-ket meg tudták csinálni,hiszen a 7 db tulajdononban levőből még egynek sincs semmi baja,pedig nem tegnap vettem egyiket sem.De szerintem te sem gondolod komolyan,hogy egy újonnan 30 ezres centernek a magasa 14500 huf,ha igen,akkor nem szóltam.Érdekes,hogy a helyére került 800 huf-os sony-val tökéletesen működött,amíg el nem adtam.Jómagam egy szemét lehúzásnak tartom,de lehet,hogy nincs igazam.Mellesleg a"ruszkik",amikben csak 6 wattos magas van bírták,csakúgy mint a b&w-k is,ja és utóbbinak érdemes a neten utánnanézni én megtettem.De lehet,hogy én vagyok ilyen állat,hogy szétment nálam egy wharfedale hangfal,amit mellesleg nem szabadtéren használtam,hanem egy kiépített házimoziszobában(bár nem egy "széthajtott" diamonddal találkoztam a neten és mindeggyiknek a magasa volt a gyengéje és szerintem egyiket sem hangosításra használták.Mint írtad:nd-ből piszokerős mágnest lehet csinálni és ez így van,de sajnos ez nem a wharfedale diamond magasára érvényes.

panblue képe

Üdv!

Elolvastam az utolsó beírásokat...nos: a mágnes anyaga nagyban befolyásolja a hatásfokot,szóval igaz az hogy kicsi a bors de erős:

a neodimium-ból töredéke elég a hagyományoshoz képest,a pioneer pedig egy időben stronciumot használt,ami szintén kisebb mágneskör alkalmazását tette lehetővé.

Wharfedale: én szeretem a márkát de ki kell jelentsem: rengeteget hallgattam,néztem-olvastam utána,és személyes tapasztalatok alapján mondhatom: IGEN,a magasuk a gyengéjük,alul vannak méretezve.

Házimozi szettre én is W-t használok,ami a centert,surroundot és a mélynyomót illeti.A mélynyomó masszív,tartós darab,jó minőség.

Frontokat sajnos nem találtam megfelelőt - illetve ami tetszene az horror árban van-aránytalanul.

S-90: elnyűhetetlen mélyek,valóban jobban összeállított és méretezett dobozok mint a W,de szegényes a középhang-tartomány,és szintén gyengéje a magasa!!!

Jamo studio 180: ezt miért emlegetted itt Don P Q? Nem illik ide sehogy sem-elárulom hogy a mélye talán jó,de a közepe és magasa a sony music centerek dobozaiban is megtalálható kis terhelhetőségű-szóval tönkremenős darabok. (sz*r)

panblue

Don taxis piQs képe

piQs

piQs hallod nekem most esik le az hogy te 1 wharfedale hangfalat "fingatál"ki ezekel az orosz "hangfalakal" hát én csak anyit mondok neked hogy wharfedale biztos hogy komolyabbhangfalakat rak őssze mint az orosz rádioteknika komolyan talan hát igen ez is egy korszakot jellemez ez az elős hifid és álmodozol itt még kb 2 évig csak asztán meg halnak a hangfal mélyi mert ezeréves és szará fogod hajtani és akkor talán veszel 1 jamo studio 180-at vagy 1  wharfedale hangfalat és rájősz hogy mitt is irtál ide am mi a pontos márkálya az erősitődnek mert én befogok szerezni 2 ilyen hangfalat és rá kőtőm a Harman/kardonom avr 7300 és majd meg nézzem azon milyen "nagy fiu"lesz ez a hangfal és eszt nem nagyképűségből mondom de kicsit sok nak hiszed eszt a hengfalat  am hány éves vagy 18-20? vagy fiatalab

»

Ügyes vagy! Sikerült tönkretenni két Wharfedale dobozt... talán el kellett volna olvasni a használati utasításban, hogy a "hangdobozok mire is valók". A diamond széria pl nem kimondottan diszkóba. Lehet, hogy az volt a baj, hogy angolul írták?!

Igen ügyes vagyok,de te is,talán végigolvashatnád az írásokat,már másodszor hiszed rólam,hogy diszkóban használok egy wharfedale diamond 8-as centert,PÁRBAN.Ja és mielőtt megkérdeznéd:nem Bódi Gusztit hallgatok,nem videoton erősítővel tartok házibulit.Volt ilyen is kb 20-22 évvel ezelőtt.Akár hiszed,akár nem még az angolul írt használatival is elboldogulok,pedig csak egy vidéki tahó vagyok.Ja és volt szerencsém pár hangfalat kipróbálni.Kb 25 éve tartó hi-fi őrületem alatt,csak két hangfalat"nyírtam" ki és nem vagyok rá büszke sőt nagyon sajnálom,de ez van.Kár,hogy nem olvasod végig a hozzászólásokat,hanem rögtön írsz,ez van nem vagyunk egyformák.

Elnézést de elég már az orion mániából!
Két hónapja egy kertibulit tartottunk hoztam én az s90-d falakat haver meg a hs-500 at,egy jóbarátunk meg egy laney zenekari erölködőt ami 2*300w.
Két ohmig lehetett terhelni és párhuzamosan kötöttük rá a két pár ládát a két csatornára,igy ügye átlag 4-ohm csatornánként,ebből ered az erölködő az 150/ch ügye eddig minden világos?!
Elindult a buli semmi plussz hangszín csak szigorűan lineár,a parti elején jeleztem a havernak,hogy valami cserebogár figyel a hangfala előlapján és az az orion volt őmeg azt mondta hogy othon is világít néha.
Válaszoltam !OKÉ!persze a litván erőmüvek még pislogni sem pislognak!
Eljött az este hangerő fel és 10 perc után halkulni kezdett egy 5 másodpercig a zene és csatt leált az erölködő.
!!!!a p....ba!!! mondta a dj.
Szétkötötte a szettet és rákötötte az s-90-d falakat amik elkezdtek szólni!
Visszakötötte az oriookat is hogy lehet csak túlmelegedett az erölködő aztán bekapcs és csatt hangerő nélkül!
Megint szétszed bekötötte az orion hs-500 ast és bekapcs az csatt!
Utána az s-90-d falakat és szólt!
Amint elindult a zene mi szerelésbe kezdtünk:szétkaptuk az oriont!
!!!!Rongyá égett az összes tekercs és a kondik szétfolytak a panelon!!!!!
Másnap hangszoró próba a magasakat a buli alatt már rég csak az s-90-es adta mert szénné égtek a tekercsek és a pille is elolvadt az orion-ban!
A közép dettó szén és leolvadt nevezzük pillének!
A hangváltót tüzetesebben átvizsgáltuk és úgy felforrósodott,hogy az eggyik tekercs elmenő szála kiolvadt a túloldali cinböl.
Haver nem hitte el énmeg mondom,hát haver pedig az enyém csak 90watt és a bulin fejenként max 75wattot kaptak/miután elszált az orion a buli még 6-órán keresztül zajlott teljes kakaón és othon is kapott még egy kicsit mikor folytatuk két nappal rá és még működik!!!
Tehát ennyit az Orion HS-500 és Radiotechnika S-90-es buliról!!!
DJ

Má ne haragudjál, de ilyet az öregapám sem hallott, házi hangfallal kertibulit tartani, agyonterhelni , hogy tulterhelés miatt leégjen. . Uramatyám, egy házi mondjuk hifi hangfal nem arra való, hogy nyitott térben döngöljünk vele. Akkor kell venni egy muzeális nagy Laney ládát,amilyet a zenekarok használtak a hetvenes években, az is tán csak 7o wattos de az nem fog leégni viszont a szomszédok elmenekülnek a hangerőtől. Még jó, hogy nem Minimaxot raktatok fel a zenekari erősitőre.Szegény Orion, jobb gazdát érdemelt volna...Hangfalgyilkosok...

Az orion sose szolt szépen!!!

nagyon "okos" vagy mért mit halgatsz mi a jo szerinted

Nem vagyok hs-500 rajongó kedves DJ.
Amit te leírtál az egy brutális önkontrol nélküli ember cselekedete volt!
Miért kellett szétlőni a szerencsétleneket?
Most nagyobb ember vagy?
Netán élvezted,hogy szobai hangfalakat rákötsz a szelepes haveroddal aki beleeggyezett,egy zenekari erősítőre mert így hívják és nem erölködő!
Tönkre vágtatok egy pár legendát és mint írtam nem szeretem a hs-500-at de ezt semmi esetben sem érdemelte meg,valójában egy hangfal sem érdemli ezt a brutális kivégzést és bánásmódot!
Felháborít az ijen primitív viselkedés és kiábrándítalak,hogy ha szipus zenével szétvágtok egy hangfalpárt attól kevesebbek lesztek nempedig többek!!!
De legalább az egód kiverte a biztosítékot mi?!
Hamár annyira erősen hencegtél a wattokkal akkor elárulom,hogy továbrais a buli ban 75watt volt az s-90-d hangfalakon nem 150!Mert ügye Értelmes barátom ha 4-ohmon az erősítő az 2*150 akkor ügye 8-ohmon 2*75watt és egyébb iránt ez a megálapítás is relatív mert azért ennyire enm eggyértelmű az egyenes arányosság te matekzseni!
Attól is függ mennyi az erősítő eredő ellenálása amivel optimalizált a végfok működése és stb.
Ti nem érdemeltek meg semmit még egy sokol rádiót sem.
!!!BARBÁROK!!!
Hogy tört volna el a kezetek amikor hozzányultatok a hangfalakhoz!
DJ-pff énis voltam és nem így hangosítottam pedig nem 2*300watt volt a kezemalatt hanem Porkoláb rendszer és 15.000watt és ehez már fel kell nőni!!!!

Elnézést a hangvitelért a többi olvasótól de ennek ki kellett jönnie!
Üdv Atesz

naemmekki képe

Furcsa érzésem van.Az én hangdobozaim nagy része úgy került hozzám, hogy egy korábbi lelketlen gazda kihajtotta lelküket és viszonylag olcsón hozzájuthattam.Ebből a szempontból "szükség van a barbárokra". Jószándékkal, lelkesedéssel és persze némi hozzáértéssel új életet lehet adni a hangdobozoknak. Volt olyan vidéki bizományis, aki úgy vált meg Pioneer dobozaitól, hogy lelkemre kötötte, tegyem újra használhatóvá őket.Az Orionokat egy tánciskolától vettem kiszúrt, kitépett közepekkel (szép kék volt, talán azért) és kettétört hangváltóval.Az Akai dobozokat a szemem láttára füstöltették el egy SE-260-nal.Persze van dobozom olyan is amit "kit" rendszerben vettem az Orion-tól és nemhogy műszakilag teljesen hibátlan, de egyetlen karc sincs rajta.
Különbözőek vagyunk...

Hello!Ez nekem is ismerős.Közelmultban vettem egy DC3011est 10ezerér,mert be volt nyomva a porvédő,mindkét magas el volt küldve,csatlakozok tönkre voltak.Ezt mint 2000ft-ból megcsináltam.Birom hirdetik a hangfalakat benyomott porvédővel,pedig csak egy porszivo kell hozzá.:)

NGA képe

Nagyon jó megoldás, csak vigyázni kell, hogy ne teljes terhelésen szippantsuk ki, mivel ki is szakadhat a membrán. Szóval ovatosan. Nekem is volt már olyan, hogy a membránt benyomta a picifiam, de finoman nagyon visszavéve a porszivó teljesitményét, nagyon szépen visszaugrott.

itt egy normális ember aki végre észerűen beszél gratulálok a munkákhoz

Nehidd kedves "DJ",hogy az S-90-es nem sérült csak épp nem veszed még észre valószínű már nem úgy szól mint régen nemtehetsz róla,hogy nem hallod mert SÜKET VAGY!
És ha erre rájöttél akkor majd belenézel a tükörbe és egy szamár néz vissza rád.
De persze nem akartalak megbántani még véletlenül sem csak legfeljebb egy egész PICIT!!!

Hello Mr Dj:))!Vevő vagyok a HS500as dobozkra!Majd én rendberakom.Komolyan érdekelne!

Csá signum
Már megjavítottuk és mnc cuccost kapott nekünk job mint az orion gyári szerelése!

Atesz nak meg:
Azért ügyen nem fakadsz sírva és tevagy a primitív te gy.kér ésnsem akartalak megbántani,csak BAROMIRA!
A hangfal nem eladó!

Erre nem szeretnék reagálni!

Komolyan MNC-t raktatok bele?!:)Melyik szériát?Régen mi is zenéltünk bulikon,ráadásul az én hagfalaimmal,ami egy HS500as volt,amit egy haveromtol kaptam,de abban SAL mélyek,magasak voltak,az akkor nagy szám volt ráadásul valami 250W volt ráirva,azota se láttam olyan mélyet.Sárga polipropilén membrános volt,fekete porvédő sapka.:)Azt lehetett terelni,de egy gyárit nem lenne szivem.:)Az nem arra készült.Főleg hogy most szereztem egyet.Azért gondold meg,az eladást.

Talán egyszer
Üdv DJ

Egy időbe én is be voltam indulva az MNC-re de hamar kiábrándultam belőle.Mind hangzásba,és teljesitményre gyenge.Sokat meghallgattam,Tuning Show-kon,az MNC standján.Amelyik meg már tudna valamit 20ezernél kezdödik.

Don taxis piQs képe

piQs Haver te olyan taj paraszt vagy hogy az valmi hihetelen belekéne nézned erősen a tűkorbe bár lehet hogy vidéken nics olyan hogy tűkőr de majd vala hogy meg oldod..(Y)

Ügyesek vagytok...

 

Ha jól értem:

1.kerti bulit tartotok egy PA célra gyártott erősítővel, amit a jelekből ítélve teljesen nyílvánvalóan szakszerűtlenül kötöttetek össze a hangdobozokkal. Más kérdés, hogy szobai hangdobozokkal sikerül párosítani... (mondjuk 400 wattos Peavey helyett)
2. A ténykedésetek eredménye néhány üzemzavar, majd a két Orionból mindent ami elektromos sikerült tönkretenni (kétlem amúgy, hogy valóban ennyire tönkrement volna, pl a hangváltóban minden).
3. Az persze csak valami szerencsés véletlen, hogy a Radiotechnika páros kibírta, ha kibírta...
Azt nekem nem beszéli be senki, hogy az Orionban még a hangváltó tekercse is kiolvad a cinből és ugyanezt kibírja az S 90...
4. Erre az Orion dobozba sikerül MNC hangszóróklészletet beleépíteni... van érzéketek hozzá.

Ti tudjátok, mitől döglik a légy... ettől megdöglik.

Szerinted ezt a marhaságot amit írtál elhiszi valaki, mert szerintem egy nagy kamu! Nekem van a mind a 2 hangfalból és állítom neked, hogy az S90-nek hamarabb vége van mint a HS 500-nak! Ha el is durrant valami a HS 500-ba biztos a profi párhuzamos bekötésben volt valami bibike!!!

No komment.Ezt azért talán mégse kellett volna szerencsétlenekkel elkövetni.

Don taxis piQs képe

az a baj hogy általábban a radionál nincs job de van!!! én nem vagyok elájulva tőle sem a videotontol sem az oriontol az 1 dolog hogy szeretem a hs-500 de csak azért mert ez volt 1 komoly magyar hangfal de mellete volt jó videoton is és aszt azért viszont ne állitsuk hogy jobb a radio 1 yamahánál..?:O:O mert soha nem lesz az és most lehet azal érvekni hogy ez olcsobb de akkor se jobb!!!!!!!! én nekem volt ilyenem és jó volt csak elszállt felete az idő eszt bekelátni lassan már alig alig marad belőle sajnos ÉS MOST MÁR AKI JÓ HIFIT AKKAR ANNAK A ZSEBÉNE KELL NYULNIA de am 50 ezerélt már van  jó hangfal én viszont meg meg oldotam a barátnőmnek hogy a vidi hangfalai ujra piac képesek legyenek és most itt nem sal hangszorok bele pakolásárol beszélek..-.- hanem gyári  dobos magag két jamo kőzép gumiszélles 2 szer akora mágnesel mélynyomo pedig ujjra peremezet gumiszéll ujj mágnesezés (duppla) ujj frekvencia válto teljes ujra zsinorozás és persze ujj tőmitő gumi..:D szépp telthangzás és ezt azért kővetem el mert lássukbe a a gyári kőzép már elég komolytalan  de az a hangfal pontos nevét nem tudom de aszt tudom hogy 3utas egymásfelet vanak a hangszorok az orion hs 282-nél keskenyebb de hátrafelé nyagyob..:D am én meg vagyok elégedve a videotonokal am radiokal is elfogm kővettni az ujjitást csak ott  a a mélyeket ujra tekercseltetem mert már szerintem előregedet 1 picit..:D és mivel aszt sem kimélte a barátnőm igy szerintem lesz más baja is..:S

Ti ott Magyarhonban tudjátok milyen erősitőket ajánlottak ezekhez a hangfalakhoz a gyártóik?Pl ilyeneket:16db 150Wattos tranzisztorral szerelt minimum 100Watt reál teljesitménnyü 8Ohmos erősitőkről van szó.Ezekkel az erősitőkkel az S 90 B,D és F kivállóan szól.

Most olvasom miket irnak a hozzáértők.Kezdjük azzal,hogy nekem van mindkettőből,orion radiotehnika is.videotonok is,de nem ide tartozik.Tehát hatalmas hiba egy lapon emliteni a hs500-at az s-90 el.Szakmai szemmel is messze elmarad az orion,alkatrészek minősége,összerakás,faanyag,sugárzók minősége,tartósság stb.Eleve az egyik reflex,tehát máshogyan viselkedik,az igaz,hogy az rrr-ben a közép,nem igazán középsugárzó,de a hs 500 közepe,azt inkább hagyjuk,Magas ugyan ez.Azt vallom,hogy mindenkinek más a füle,s kinek mi tetszik,s ezt tiszteletben tartom,s nem azt vallom,hogy eza jobb,az a jobb.Kiváncsiságbol csináltam egy tesztet,konkrétan rrr vs hs,a radiotehnika reggelire megette az oriont.javitásmentesen,mig a hs-t valamikor már javitották,természetesen eredeti pillékkel.

Kékedi Levente képe

Szerintem lehet egy lapon emlegetni a kettőt, nagyjából azonos kategória. De tény, hogy a HS 500 gyárilag azzal a váltóval borzalom, azt kijavítva már ég és föld a különbség, de ez csak részmegoldás, a hangszórók ettől még ugyanolyan gyengék maradnak, mint voltak. Az S90 meg discózni jó, aki klasszikus zenét hallgat, az nem S90-est fog venni.

panblue képe

Üdv!

Dehogy egy kategória...még egy lapon említeni is vétek.

Nekem mindkettő volt,az orion a közelébe sem ér a HS500-nak.

Hogy miért?Az S sokkal terhelhetőbb,jobb átviteli sávval rendelkezik,masszívabb,fel sem lehet sorolni.

Ha érdekelnek a részletek akkor kifejtem privátban.

panblue

Igy van nem lehet egy lapon emliteni,de ki mire használja és milyen a füle kinek mi jön be.Egy biztos 20 év után is megállja a helyét az s90 a mai rádiós slágeres trendnek,mig a hs500 borzalom.viszont komolyzenére az orion,ezzel egyet értek.

Kékedi Levente képe

Inkább fordítva van az. A HS 500 még komolyzenére se jó abban az állapotában, pont discózásra jobb. Jókora kiemelések vannak magasban, sub-os mélyhangok, közép egyáltalán nincs, füllel hallgatva loudnesses hangja van, ami meg pont klasszikus zenére nem jó. Én ezt nem bírtam sokáig hallgatni, ezért tettem rendbe, amennyire csak lehet. De ha megnézzük a másik oldalát is, hogy azok a hangszórók szinte semmit nem bírnak, akkor discózásra se jók. :D Persze, ha egy kis ésszel változtat az ember a dolgokon, még egész elfogadható kis jószágot lehet belőle csinálni, de azt is csak egy bizonyos határig. Az S 90-nek talán ez az egyetlen erénye, hogy terhelhető, jó sok mélyet ad és nehéz, ez elég is a discózáshoz, többre sajnos már nem elég. Habár, egy kis modolással talán az is mérföldkövekkel jobb lesz régi önmagához képest. :) Ezek mind az alsó kategória felső szélébe tartoznak, de minek kell versenyeztetni még mindig ezeket a veterán, hibákkal teli készülékeket?

De unalmas ez már.....

 

 

Atesz

NGA képe

Az egyik szar, a másik szarabb. Nevetséges, ahogy két ilyen szánalmasan vacakról megy a vita.

Akinek van legalább 2 db füle, és az nem egy oldalon van, valamint a hallása jobb, mint Beethoven-nek 30 évesen az röhög ezen az egész csatán itt.

Kb olyan mint:

 

Bebebe, az én apukámnak nagyobb fütyije van - mondja az egyik ovis a homokozóban.

Erre a másik:

Tudom, hallottam, hogy anyukám is ezt mondta apukámnak!

 

 

https://www.facebook.com/magyar.retro

Kékedi Levente képe

Nem mintha nem ezt beszéltem volna pár kommentel feljebb. Még mindig arról megy a vita, hogy két rakás sz*r közül melyik a jobb. Egyik se. Ameddig az ember nem rakja rendbe valamilyen szinten egyiket-másikat, addig teljesen mindegy melyiket hallgatja, mert ugyanolyan rossz. Pont.

Szia Levi!

Az egyik kutya a másik eb, xarabb az egyik a másiknál.

Már említettem, nem ilyen holmikkal kell foglalkozni...

 

Atesz

 

panblue képe

Üdv!

Igazad van Atesz...Mindkettőnknek voltak ilyen falai,S is, Orion is.

És mindketten továbbléptünk,tovább tudtunk lépni.

Ez nem vita csupán az emlékeimet idéztem fel,amire támaszkodhatom,hisz mindkét típust jó ideig volt alkalmam hallgatni.

És soha nem szabad elfelejteni hogy hol kezdte az ember,én személy szerint nem szégyellem (és ez most nem neked szól!!!) hogy volt jó pár videoton - rft - tesla - orion - radiotehnika stb. hangfalam.Akkor az volt,azt szerettem,

most meg mást.

panblue

Így van Péter!

 

Én is hasonlóan, volt sokol om és bóvli lengyel piaci magnóm.... volt Videoton és Orionom, radiotechnika is..

Elmúlt, és úgy emlékszem rá, hogy szép volt!, akkor és ott arra tellett és olyan volt a mérce amilyen, telt az idő.. és itt is jött más:)

Minden eddigi hangfalamra és készülékemre büszke vagyok, hisz mindet én a saját erőmből vásároltam meg, senki de senki egyetlen árva petákot nem adott erre, és mi főbb, tudtam, hogy mikor jön el a pillanat mikor a szép emlék valóban csak emlék marad és mikor jön a fejlődés, és mikor éreztem azt, hogy ez már kevés...!!!

A tény az, hogy kedves múltbéli dolgok ezek, és ettől semmivel sem többek!

 

 

Atesz:)

veroka képe

...és éppen ettől szép a retro. Ezért hallgatom én még mindig az "első" videoton tornyomat, ami valójában már a második (az első még a 63xx sorozat volt) és amiben már semmi sem az aminek látszik. De kívülről többé-kevésbé olyan mint amilyennek lennie kell, amilyennek megszerettem 1986 óta. Persze volt mindenféle hangfalhoz és HiFihez szerencsém az idők folyamán, de azokhoz nem kapcsolódnak emlékek. Jöttek-mentek a dolgok, de az első, igazán saját torony megmaradt. Ezt én vettem, én építettem, én tudom mennyi kuporgatás, vágyakozás és öröm van bene. A többihez hasonlítani lehet a hangját (és javítani rajta valamelyest, ahogy meg is tettem) de a személyes kötődést nem lehet pótolni semmivel.

dollerakos képe

Szervusz!

 

Engem érdekelne, hogy mi az abban a toronyban, ami már semmi sem az, aminek látszik.. :--)) - Ha jól gondolom, különféle MOD-ok lehetnek? Mint pl. a tuner vételi stabilizálás, mint pl. ilyesmi?

 

http://elektrotanya.com/?q=hu/content/videoton-cleopatra-radio-folyamato...

 

(Itt ugyan a Cleo-ról írnak, de ahogy emlékszem, sok tekintetben azonos vagy majdnem azonos a torony tunerjével, bár ahhoz nem volt szerencsém..)

 

Szóval, ha nem nagy gond és teher, ha írnál róla kicsit bővebben, akkor köszönet.

 

Üdv.

Szia!

Ahogy mondod, az első az mindig az első marad... minden szempontból, még akkor is ha csiszolni kell a gyémánton..., ez már csak így van.... ;-)

 

Atesz

 

panblue képe

Az orion a közelébe sem ér az S90-nek.

panblue

Kékedi Levente képe

Ámen! ;)

;-)

 

Atesz

Nagyon szép hangfal. Qvad 405-ös erősítővel hajtottuk egész este discoba 130w-al. NAGYON BRUTÁLIS!!!

Én egy S-30-ast hallgattam pár éve és annak döbbenetesen jó hangja volt. Anno a Hifi magazin is lehúzta a 90-est

Orion HS-500-as csak egy sima szobai hangfal...

Ahogy feljebb Anonym irja, nagyon brutál, tehát nagyon jó. Sajnos manapság sokan a melldöngető mélyeket és visitó magasakat, tehát a tipikus koncert és disco hangzást tartják jónak. Talán a mai tuftuf zenékre még megfelelő is. A valódi hifire meg már igény sem mutatkozik, csak a megabrutál hangzásra. A hifi meg lassan a nagypapák elavult hobbija lesz..Szomorú, de ez van...

Nekem erről egészen más véleményem van! Szerintem az a brutál, hogy egyesek mennyire istenítik! Egyetértek azzal a véleménnyel, hogy az Orion Hs-500,501 sokkal jobban szól az SE 260 erősítővel!
Nekem van Hs-500,501 hangfalalam és van S90d hangfalam is! Az S90 nyomába sem ér az Orion hangfalaknak! Az S90d hangfalaktól szivesen megválnék de sajna nem kell senkinek! 2db Hs-501-ért gondolkodás nélkül odaadnám! Az S90 olyan 30W-ig szól szépen! Aztán nem igazán beszélhetünk szép hangzásról!

Ha nem tetszik az s-90d hangfal tedd fel a keres-kínál rovatba reális áron,meglátod elkel,ha nem én tuti vevő vagyok rá.

Ja és volt nekem is ilyen orion erősítőm hs-500-hangfalakkal(valójában egy komplett orion torony) és tényleg szebben szólnak az orionokkal,mint a ruszkikkal,de ez attól lehet,hogy össze vannak hangolva,hisz egy hi-fi torony.Ki kellenne probálni(nem kötözködni akarok)más erősítővel is,hidd el megváltozna a véleményed,de,mint írtam engem érdekelnek a d-sek,csak tedd fel.

Pioneer A-447 tel halgasd meg és eldobod az agyadat,s500 as hang faladat.orion erősittődet,nem akarok senkit se meg bántani, boccs ha ugy hangzik rinaldó pécs

Kedves rinaldo pécs!
Az s-90 eggyik szériáját sem tudja az orion sem a videoton kivezérelni!
Sem élvezhetően megszólaltatni mert nem ehez a falakhoz optimalizálták őket!
A Pioneer az se kutya de nekem a régi technics-emet is bírta ami nem ic-s mig valaki bele nem köt,hanem tranyós.
Valójában el lehet könnyedén lőni az orion és a videoton végfokait vele ha nem figyel az ember mivel jobb a hatásfoka is mint az orionoknak és a vidiknek,így értelemszerűen sem orion sem videoton erősítőt nem ajánlott velük használni.Ezek a ládák nem a hazai készülékekhez passzolnak ez mára eggyértelmű,aki meg abból vonja le a következtetést amit egy orion vagy videoton hoz ki az s-90-es ből az nem ítél helyesen!
Nekem is volt Pioneer A-447 és meg voltam vele elégedve kemény erősítő mind hangminőségben és teljesítmény dinamikában!
Üdv Atesz

Helló. Nekünk van 3 pár S90-esünk. Egy S90B, S90D és S90F. A HS-500-ról annyit írnék, hogy mély terén nagyon gyenge. Magas közép terén már jó, de a magasak nagyobb terhelés esetén könnyen elszállnak. Az S90 mélyben nagyon is erős, viszont a közép magas már kevésbé szép. Az S90 magasai nem igazán hajlamosak elszállni, mivel jóval erősebbek mint a HS-500-é. Ahhoz hogy ezek elszálljanak nagyon megkell hajtani. A doboz kialakítása is jobbnak bizonyul mint a HS-500. SZerintem ezt a súlyukon észre lehet venni. A HS-500-ba csak egy jó mélyhangszórót kellett volna tennni és akkor tuti hogy ütős hangfal lenne.

Don taxis piQs képe

piQs Mért bizonygatjáok annyira hogy jobb a hs-500-nál? Én elismerem,

 johangal! De sok esetben tulzásba viszitek pl jobb 1 yamaha hangfalnál..:O.Meg ott kis u101-es erősitő . Azért ne higyűk már hogy jobb egy Pioneer A209R nél! jó az akis u101 de azért nem egy, súly  csoportban vannak!

Nem akarok méltánytalan vitába belemenni, de aki a HS-500-at tartja jobbnak, az inkább vegyen Audi Spray-t magának. Maradjunk annyiban, hogy az S90-es basszusa egyedülálló és nem csak a gyenge HS-500-hoz képest, bár az is igaz, hogy egy hangfal nem csak basszushangszóróból áll. Ezen a téren az S90 valóban némi kritikát megérdemel, de a HS-500-as (mélye) enyhén szólva nem professional és a közép magas sem szuper. Összességében a HS-500 valóban lágyabban szól az S90 pedig nyersebb, durvább hangzású. Azért azt is hozzá kell tenni, hogy az S90-eknek tudomásom szerint 5 változata jött ki és azok közt is érzékelhető különbségek hallhatók. Az már pedig csak örök rejtély marad számomra, hogy a (javított) HS-501-es változatban mi szükség van két középre, ami azonos frekitartományban működik (természetes) mert a HS-500-nak inkább jobb mélynyomóra volna szüksége, két középre semmiképp(biztos túl sok volt a középből raktáron)ellentétben a magassal ami rendszeresen kiment.Hamarabb mint az S90-é. Még annyit szeretnék végszóban, hogy pártatlanul írok, mivel nekem van mind a két a típusból és mindez csak az én véleményem.

B.GY.

Helló. Megkaptam a képeket a hangfalról. Nagyon szép állapotúnak tűnnek, de nekem hatalmas problémát jelent, hogy nem az erdeti magasak vannak benne. Nagyon szépen köszönöm a képeket.

Szerintem így sokkal szebben szólnak, és többet is bír, de ez az én saját véleményem!

Még annyit szeretnék hozzáfűzni az S90-es témához, hogy 10 évig Akai SRH-40-et hallgattam mjad később majdnem 10 évig Hs-500-at. Blamázs dolog volt a kettőben a HS-500-ra nézve, hogy a közel 30 centis hangszórót a kis Akai könnyedén maga mögé utasítja. Magas közép viszont jobb volt a HS-nek. Miután megvettem az S90F-et és betettem a HS-500-ak helyére, valósággal végigszaladt a szám a fejemen, a vigyortól, végre egy olyan hangfal amin nem kell a basszusszabályzót állandóan a + felé tekerni hogyha valami szívdobogást is akarok érezni. Igényes zenehallgató nem szokta a hangszínszabályzókat tekergetni. Van HS-280-asom is az 500-as kisöccse. Arról viszont azt gondolom és most nem akarok senkit megbántani, hogy igényes zenehallgató ilyen sz... nem hallgat. Az 500-as fényévnyivel jobb nála, csak azért van,hogy legyen mire rátenni az ébresztőórát.

B.GY.

Ez a kijelentésed nagyon igaz a teljes orosz hangszórótechnikára:
"... és most nem akarok senkit megbántani, hogy igényes zenehallgató ilyen sz... nem hallgat."
- Javaslom, hogy hallgass megy egy nivósabb dobozt, és utánna rájössz, hogy mit irt a hifimagazin. Nem voltak istenek, és tévedhetetlenek, de nagyon sokban igazuk volt. S90-ben főleg. Amit te basszusnak hallanál, az nem basszus. - HFM: " Először is, mert nem tetszett az S-90. Afféle csinn-bumm hangsugárzó ez, felül a gitár cseng, alul a bőgő bong, a kettő között káosz uralkodik. "Előrejön, beleköp az arcomba" - írta valamelyikünk. A hangkép erősen torz, fárasztó, a teret nem képezi le, énekhangjai pedig rendkívül furán szólnak. Négyünk közül ketten is kijelentették, hogy nem tudnának együtt élni vele, és hát ez nem úgy hangzik, mint valami ködös és bizonytalan vélemény. Az S-90-et tehát inkább csak azoknak ajánlhatjuk, akik kizárólag az elektronikus (és azon belül is lehetőleg az instrumentális) popzenében lelik gyönyörűségüket, és elengedhetetlennek tartják a viszonylag nagy hangnyomást."
-
Hát ez alapján nem csodálom, hogy a HS500-nak jobb volt a közepe, meg a magasa. Bár amit még hozzátennék, hogy ezek mind kényszerdolgok, mert a jó hang nem itt kezdődik. Ezek amolyan félmegoldások voltak. Érdemes megnézi szintén itt bemutatott SS-G3-as Sony-t. Messze verte 1978-ban a teljes mezőnyt, igaz ma is elkérnek egy párért 3-400 eurot.

Az S90-ennek csak brummogó hangja van! Össze vissza dübörög és kész semmi extra nincs benne! Videoton 6383S erősítővel halgattam, 3 hangerőszabályzó állásban a mémy torzítás jelző hangaj majdnem folyamatosan égett, a magassról nem is beszélve, legyen az bármilyen zene! Ha lejebb veszed a mély kivezérlését meg semmi élvezet nincs benne, ha meg ráadod brummog, meg torzít, semmilyen jó hangzásképe nincs! A 130W meg egy nagy hazugság, ha már a 2*30 W-os videoton is megfingatja! Na mindegy!

bocsi, javítok, torzítást jelző ledje

Az nem torzításjelző led,hanem túlvezérlésjelző led,Jézusom!!!!

Az csak torz jelre világit és a te erősitőd ehhez a hangfalhoz csak erőlködik, torzit és nem teljesit.Valamint én is  RMS 100W-tal használom.

Nana a nyalóka ERŐSITTŐ MEG TORZITJA,NEMTUDOD MI AZ AZ ILLESZTÉS,30 VATTOL MÉG A HANG VÁLTÓK SE INDULNAK BE-IDÉZŐ JEL.BOCS HA IGAZ RINALDÓ PÉCS

Má, bocs, de én is hallgattam VT erősítőket és ismerem a hangszínszabályzójukat, ha jól értem bass-t +3 -ig tekerted... és még csodálkozol, hogy dübörög... :)

Amikor még a fenekünkön volt a tojáshéj ez volt a poén, ezért vettünk Videtotont, mert garancia volt a brutális bass... meg mert olcsó volt. Régi szép emlékek osztálybuli videoton cuccal... :)

Mivel a wattos teljesítménye nem olyan nagyon sok, valószínű az erősítő torzított akkora kivezérlésnél...

Még annyit szeretnék hozzáfűzni az S90-es témához, hogy 10 évig Akai SRH-40-et hallgattam mjad később majdnem 10 évig Hs-500-at. Blamázs dolog volt a kettőben a HS-500-ra nézve, hogy a közel 30 centis hangszórót a kis Akai könnyedén maga mögé utasítja. Magas közép viszont jobb volt a HS-nek. Miután megvettem az S90F-et és betettem a HS-500-ak helyére, valósággal végigszaladt a szám a fejemen, a vigyortól, végre egy olyan hangfal amin nem kell a basszusszabályzót állandóan a + felé tekerni hogyha valami szívdobogást is akarok érezni. Igényes zenehallgató nem szokta a hangszínszabályzókat tekergetni. Van HS-280-asom is az 500-as kisöccse. Arról viszont azt gondolom és most nem akarok senkit megbántani, hogy igényes zenehallgató ilyen sz... nem hallgat. Az 500-as fényévnyivel jobb nála, csak azért van,hogy legyen mire rátenni az ébresztőórát.

B.GY.

Nekem is van 6383S erősítőm. Én a HS-500-at hallgatom vele, mert úgy vélem, hogy az S90-eket nem tudta kihajtani eléggé, bár kiváló erősítő. A túlterhelésjelző ledeket egy egyszerű kapcsolású tranzisztoros áramkör hozza működésbe. Ez az áramkör azt veszi figyelembe, hogy a gyári spekuláció szerint ha a hangfrekis jel feszültsége elér egy bizonyos határt, a led villogni kezd. Mindez csak mind elvi tájékoztató jelleggel tudatja a kedves hallgatóval, hogy a hangsugárzó elméletileg túl van terhelve. Ettől eltekintve jogukban áll tönkremenni. A feszültség határértékét a nyákba épített potméterrel, ha úgy tetszik odaállítható ahová akarjuk, már egész kis értékeknél is visszajelezhet.

B.GY.

És még valami?? A mélyet melyik potival lehet szabályozni a hangfalon???Mert ha ez erősítőn lejebb veszem hogy a led ne égjen, olyan mint ha csak a közép meg a magas szólna!?

A nyákba épített potival,tehát azzal ami bellül van és nem azzal ami kívül(ilyen nincs is).

Milyen nincs????

Basszus! Nemtán a Videoton is gyártott egy hasonlót és jobbat?

Jónapot urak!
Nekem három fajta s-90-esem volt és mind ugyan az a nullszériás volt tehát nem S-90,b,f,g-és satöbbi mert nem jutottam hozzá.
Vagy nem kerestem kellő odaadással.
Az én tapasztalatom A hangfal doboz gyártás itt kezdődik mert nem 18mm pozdorja hanem 30mm furnél lemez lakkozott pácolt még a hátlap is!
Ezért nettó súja az0-szériásoknak 36-kilógramm!
A mélyhangszóró az egy mestermunka csak tényleg eröltetett kivezérlésnél torzít.
Más esetben figyelembe kell venni az erősítő torzítási adatait mert egy jobb decibel tulajdonsággal megáldott doboz az hmarabb torzítttja le az erősítőt.
Én megvoltam elégedve velük.
Nagy általánosságban verte az összes hazai dobozt /mélyben/.
Belemennék a sürüjébe:a magas az a gyári adat/kapcsolási rajz/szerint 25-ohm 16-watt.viszont 107decibel,a közép 16-ohm és 30-watt/s-30-as mélyközepe/csak nagyobb az ellenállása a mély az álítólag 90-watt ennél nálam kapott többet is néha és nemigazán adta meg magát elég kivenni és hosszabb ideig tartani miközben gyönyörködünk a hatalmas mágneskörön ami mellesleg csavarokkal van rögzítve az öntött jó vastag kávához tehát könnyebben javítható,hol is tartottam tehát végül amikor már leszakad a kezed a mélytől jöjjön a hangolócső ami 46-cm hosszú íves szögletes cső precizen 25-hzre tervezve /hangolva/.
A hangváltó meglehet kapazkodni:kezdem a vezetékekkel gyárilag ezüstözött kanócok mielőtt bárki vitatná a keresztmetszetüket /a ruszki karórák töbnyire 20-25micron aranyozást kaptak a swájci meg csak 5-10-et/tehát nem spórotak,olalyoskondik és brutális tekercsek mégbrutálisabb elenállás híddal/az ollykondikat töbnyire az audiophile-sek ismerik/de ezzel nem állítom hogy a doboz az csak a váltója egy erődítmény és mérve 3-kilógramm.
Hátránya a doboznak igen van a magas és a közép motorok és ez azért is nyilvánvaló mert a váltónál szokott a gond lenni egy kis munkával meg lehet változtatni a paramétereket a magasnál és a középnél is értem ezalatt a keresztezési frekit és a decibel amplitudókat.
Mindet egybevéve egy igazi nagyágyú nem istenítem mert vannak nála sokkal jobbak de azért Yello-t és Oldfield-et halgatni jobb mint amit eddig ismertem mert oda kell a kemény basszus és a decibel többlet.
Nem hazuttolja meg magát a doboz mert amennyire szigorú a kinézete hasonlóan a hang sem marad benne!
Általában nem olcsók de jobb mint egy pozdorja conan hangfal!
Szerintem régen azért fújt rá a nagy hifimagazin mert orosz volt a származása /PEDIG LITVÁN/.
Kinek van ezekből a ládikókbol az örüljön neki mert árkategóriájában jobb doboz kevés "lehet"
Én kíváncsi lennék mennyibe kerülne egy ien doboz ha most árulnák.
Szerintem kb 600,000 forint mert átszámítva régen ennyi volt az ára!
Egy üres ien doboz legyártatása káva bemarással páccal lakkozással és polítúr lakk nem ecset:kb 70.000 és nem túloztam!
Üdv Attila

panblue képe

Kedves Attila...azért Te sem vagy tisztába mindennel,ezért ha nem haragszol jótékony módon kijavítalak :)))
Persze előbb kifejtem az egyező pontokat:
igen,az s-90 lett/litván,így sokan tévesen hívják orosz vagy ruszki dobozoknak,de mind1.
Másodszor:igen,rétegelt fa dobozok,de 18-as és nem 30-as anyagból.
Innen a "különbözetek" ill helyesbítések:
-a mélynyomó 75 watt névleges teljesítményű,8 ohmos,alukosaras,gumiperemes,hosszúlöketű kivitel (lengőcséve magasság 30 !!! mm !!! Ezt soha nem éri utol sem a vidi,sem az orion,na meg persze már egyáltalán nem mert egyiket sem gyártják :))) de a Radiotehnikát igen!!! www.royalakustik.hu
vagy rrr.lv !
- a középhangszóró a kis s-30-as mélyközepe,külön leválasztott légtérrel,gumirozott szövetperemmel,alukosárral.
25 watt / 16 ohm.
- a magassugárzó-ezt fixen,az eredeti radiotehnika könyvből tudom: 91 dB! tehát nem 107-azért ne túlozzunk,és 1" os dómsugárzó,alu előlappal,erős mágnessel...viszont 25 ohm/
16 watt,és ez a hangszóró valóban a gyengéje volt a rendzsrenek.Hamar elszállt,az én s90-eseimben is csere volt :(((
-A hangzásról:mélyben agyonvert szinte mindent,itt már említésre sem kerülhet vidi és orion,a közepe viszont tényleg gyatra volt...
-Hangváltó: igazi jól méretezett tekercsek,olajos kondik,
10 mm-es rétegelt lapra szerelve.
Vágási freki 500/5000 Hz,fázisoptimalizált.
Asszem ennyi,ha még eszembe jut vmit írok.
Péter

Szerbusz Péter az eggyik ládám 78-as volt a másik 85-ös ügye és a 78-as az 30-mm es lemezből volt de lehet,hogy csak az előlap a dobozt nem volt szívem szétfeszíteni így legyen igazad.
A magas az lehet hogy stimmel mert az én szerelési útmutatómban össze értek a lapok és egy pár betű eldeformálta a számokat az elkenődött tinta miatt ígyhát ez is a te igazadat erősíti.
Üdv Atesz

Sajnálom,de egy kicsit korrigálnom kell az álltalatok leírt paramétereket.A dobozok tényleg 18-as anyagból készültek,de nem rétegeltlemezből,hanem békebeli"ruszki"forgácslapból,amiről annyit kell tudni,hogy legalább 2-szer olyan tömör anyag volt,mint a nyugati társai.Az előlap készült rétegeltlemezből és a hangszórók süllyesztései miatt lett 30 mm vastag.Maga a doboz egy igazi remekmű:erős,masszív megépítés,sehol nem"szelel".A valódi pácolt mahagóni furnérról ne is beszéljünk(érdemes megnézni melyik árkategóriában vannak manapság furnérozott dobozok).A tulajdonomban levő dobozok mindegyikében csak 6 wattos magasak vannak.Megjegyzem a vidi magasak is kb ekkorák(hiába írják rá a 100 wattos teljesítményt),ha jól emlékszem korábbi olvasmányaimból.Bolondulok ezekért a dobozokért,de sajnos az hangjának az összképe több.mint furcsa.A magasát nagyon szeretem,de a keresztváltást magasabbra helyeztem volna,akkor talán megszünne a c betüknél az a fülsértő sziszegés,a közepe meg iszonyúan csúnya.A méllye fenomenális,csak erősítő kell hozzá ami meghajtja.nem szól minden hulladékkal jól.Vannak sokkal jobb hangfalak a piacon,jó magam is hallottam nem eggyet,csak hát az áruk az a csillagos ég.Ja és egy jóbarátomra hallgatva vettem én is egy komoly erősítőt,azóta (már évek hosszú távlatában)nem kellett magasat cserélnem,pedig nem egyszer megkapja a 100 wattot és nem száll el.Nem hittem volna el,hiszen annyit cseréltem már régen.Szóval aki megteheti vegyen egy komoly ütős hangfalat,ha megvan rá a pénze,szerintem is az a helyes út,de mindenféleképpen érdemes meghallgatni egy komoly erősítővel az s-90-est,csak a tapasztalat kedvéért.
Köszönöm az értelmes hozzászólásokat(rosszat és jót egyaránt)A két ünnep között szeretném feltenni az egész radiotehnika hangfalgyüjteményemet egy képen,ha valakit érdekel érdemes lesz megnézni már csak a nosztalgia kedvéért is.Köszönettel:Jozef

Csak annyit szeretnék mondani, ami nekem megmaradt 2 pár régi s 90 em az tuti rétegeltlemez körbe az f szériát viszont már nem abbol csinálták üdv Csaba.

Kedves Csaba.Jómagam nem egy s-90d-és előlapot cseréltem ki,azért,mert a két hangfal nem tükörképe egymásnak,sőt nemrég hozzámkerült kettő s-90-es doboz,aminek valami barbár levágta a tetejét srégen(hogy miért nem tudom).Szerintem azért hiszed,hogy rétegelt lemezből van,mert a furnérozást mindig a funérozandó anyag mindkettő felére azonos szálirányban kell elvégezni és ezért kivül-belül is a furnér látszik(az egy oldalra felragasztott furnér meghúzza az anyagot és az vetemedik),de ha a hangfal oldalának az élén található élfurnért leszednéd meglátnád,hogy a korpusz forgácslapból van,csak az előlap készült rétegeltlemezből a hangszóróbesüllyesztések miatt megnövekedett anyagvastagság és a hangszóró által keltett rezonancia tompításának kezelésére.Sokkal maszívabb akármelyik olcsó doboznál,beleértve az újabb radiotehnika dobozokat is.Dodi

hangszoros képe

hangszorosAmiket irtál az oké, de a gond, hogy vagy 5féle mély volt nálam. 1, és  2 mágnesgyürüvel, valóban 30mm-es lengővel vréz csévén, rövidebb lengő de alura tekerve, és ilyen olyan porvédővel. ezeket kiszámithatlanul variálták.Lényegesen több van a hagfalban. Azok a torz olajkondikat  is kell tuningolni, vagy cserélni, esetleg átalakitani, mert nagyon torzak. na meg az összerakás modját. A magas valóban gyengepont, de a közép az nagyon használható tuning nélkül is.

NGA képe

Azt tudod, hogy 2011-től büntetik azt, aki nem tud legalább általános iskola 8. osztályban tanultaknak megfelelően írni és fogalmazni? Az elírásokat három alkalommal nem büntetik, de aki képtelen használni a mondat elején a nagy kezdőbetűt, és szintén képtelen használni a böngészőbe épített helyesírás-ellenőrzőt, azt közmunkára ítélik? :-)

teslaeltos képe

tuggyuk a hejjesírásért  vag a nem hejjes írásért kénszer munka lyár!!!

:))))))

naemmekki képe

A kilencvenes évek első felében alkalmam volt Moszkvában tartózkodni két hónapot és egy zeneműbolt kirakatában többször megcsodáltam ezeket a dobozokat.Az árára nem emlékszem, de nem volt drága.A vásárlással nem lett volna baj, de a hazautaztatásuk több nehézségbe ütközött volna (tömeg, befoglaló méretek stb...)A Vám-nál is magyarázkodhattam volna. A bőrönd mélyén lapult két orosz gyártmányú karácsonyfa izzósor, amit az átvilágítás során lőszernek néztek és rendesen megborították a cuccomat :-))))

Hello,
A 1985 óta használok s90 párt.Semmi baja,sok bulit túlélt.
Volt hs 500,hs 280 orionom,sajnos a minősége meg se közelíti orosz kollegáját.Akkoriban az orion olcsó bolgár kgst hangszórókkal készitette hangfalait,látszik (ill hallatszik) is rajta.
betmen

Sziasztok! Kissé le vagyok maradva, még csak most találtam rá erre az oldalra, S90 infók után kutatva. Régi vágyam teljesült, mikor hosszú idő után végre megszereztem első S30-asaimat. A dolog különlegessége, hogy németországban egy bolhapiacon leltem rá. Aztán a pécsi vásárban vettem még egy párat 500 Ft-ért. Nade az S90-esekről. 3 párat sikerült beszereznem, egy S90F típusút hazánkban, majd egy, az S90D-nek megfelelő, nyugati piacra Supersound S-150 néven kivitt típust, majd e hétvégén egy S90B-t. Ezeket vitték nyugatra is, a két utóbbi doboztípus is Németországból való... Egyébként most már nem találom annyira megnyerőnek őket, mint anno, amikor beleszerettem a hangjukba, tizenpár évvel ezelőtt. A megépítettségük viszont csodálattal tölt el. Brutális darabok! Na jó, azért nem szólnak rosszul, a Pioneer 757markII-vel falat bontottak a minap ;)

Az S90b-t vagy az S150-est nemakarod eladni?
Üdv: GáBor Csaba

hangszoros képe

hangszoros Off:Probálom megfejteni ezt a honlapot, csecsemő netes létemre. Még azt se találom, hol hogyan lehet hirdetést feladni.

On: Nagyon benne van a lehetőség a hangszoróiban,  kivéve a magasakat.

Csináltam kis tuningal 2 db méllyel kocsiba mélyládát. Porig alázta a Wega 40-es Strokerjét, ami 200000Huf felet van. És még a Wattot se falta

Mi lehet a megfejtése a hozzászólások dátumozásának ? Nem tudtam rájönni

NGA képe

"Mi lehet a megfejtése a hozzászólások dátumozásának ? Nem tudtam rájönni"

 

A megfejtés: Amilyen dátumot látsz, akkor irta be a hozzászólást. Ilyen egyszerű.

 

"Még azt se találom, hol hogyan lehet hirdetést feladni."

 

A golyókat sorsoló csaj alatt. Látod?

Küldj be: hirdetést

Don taxis piQs képe

piQs

piQs hallod nekem most esik le az hogy te 1 wharfedale hangfalat "fingatál"ki ezekel az orosz "hangfalakal" hát én csak anyit mondok neked hogy wharfedale biztos hogy komolyabbhangfalakat rak őssze mint az orosz rádioteknika komolyan talan hát igen ez is egy korszakot jellemez ez az elős hifid és álmodozol itt még kb 2 évig csak asztán meg halnak a hangfal mélyi mert ezeréves és szará fogod hajtani és akkor talán veszel 1 jamo studio 180-at vagy 1  wharfedale hangfalat és rájősz hogy mitt is irtál ide am mi a pontos márkálya az erősitődnek mert én befogok szerezni 2 ilyen hangfalat és rá kőtőm a Harman/kardonom avr 7300 és majd meg nézzem azon milyen "nagy fiu"lesz ez a hangfal és eszt nem nagyképűségből mondom de kicsit sok nak hiszed eszt a hengfalat  am hány éves vagy 18-20? vagy fiatalab

»

Nem semmi ez az írásmód! Sajnos néhányan nem csak viccből írnak efféleképpen! Ha esetleg Hatvan környékén rendelkezik valaki S-90-es csodákkal, kérem jelezzen. Nagyon szívesen meghallgatnám őket. Sajnos még nem volt hozzájuk szerencsém, kíváncsi vagyok.

Köszönettel Kállai Zoltán Hatvanból!

NGA képe

Ha valakinek pont kell egy ilyen, ez elég olcsó:

 

http://elektronika.vatera.hu/hifi/hangfal/hangfal_par_182555683.html

16 000 Ft

 

ui. Nem az enyém, csak találtam.

teslaeltos képe

Aki ilyen merényletet követ el annak vascsővel verném el a kezét!!!!

 

Egy közepes teljesítménynél mondjuk Yello-t hallgatva szépen csörömpölhet!!!

De azt is tudom hogy a botfülűeket ez nem érdekli......

Erről a hangfalról a szintén orosz gyártmányú Kashtan orsós magnó jut eszembe.

rákos zsolt képe

ahimotu Nekem egy kisebb:TENTO-s van öntvény mélykosárral ezzel nyomjuk a szilveszert :karaoke party ,C.C.Catch,'85-disco zenék stb

seki nem panaszkodott,hogy kevés a mélye(5X6-os szoba) való igaz a magasa: 1ohm-os, és azért nem száll el ,mert elötte van egy nagy x oh-os 20W-os ellenállás ,meg kondi is ,és  nem igazán volt neki magasa, ezért kicseréltem 40/60W-os papírra, az erősítőm Sony STR-DE 235, de ventillátorral a tetején üzemeltetem ilyenkor!

Mert tartósabb üzemnek számít!!! Amit az AKAI STK-s végfokosok el szoktak feleljteni ,hogy az nem disco erősítő!(4ohm-os hangfalakkal folyamatosan nyomják, mintha a disco-ban lennének !)mert azt hiszik kibírja ,ugyan rá van írva a 60W,Viszont akkor kipukkan  az STK -végfok Ic és visítanak hogy 12 eft-ba kerül/db, mert hogy nem gyártják már!   (esetleg a Hornosnál Vácon kapni?)Aztán meg eladják 5eft-ért ennyi... a buli vége.Utána a kukában végzi a jobb napokat látott szegény AKAI ezüst erősítő ,az ismerősöm nemrég talált is ilyet Óbudán, de még a trafó primerje is megszakadt benne!Az egyik, eredeti Sanyó STK ic kibírta benne,a másik nem!!!

Itt szeretném felhívni a figyelmet a 100w- osoknak, hogy az ilyen üzemeltetésekre találták ki a 250V/25 A -es végtranyákat Pl :MOTOROLA MJ 15003/15004 széria tagjai stb. tessék már ezeken  hallgatni az erősebb zenéket!

Zsolt

panblue képe

Üdv!

Ne haragudj de kicsit átláthatatlan az írásod...van benne igazság de kusza..és van ami korántsem igaz.

A radiotehnika hangfalakat 25 illetve 16 ohmos magasakkal gyártották nagyrészt.1 ohmossal semmiképp sem.

És egy magas vagy egyáltalán semmilyen hangszóró nem azért száll el nehezebben vagy könnyebben mert x vagy y ohmos.

Ott vannak a kis sony magasak amit megtalálsz pl. a Jamo studio sorozatban is...na azok 16 ohmosak mégis elszállnak(persze ha úgy hajtod ahogy nem kéne) , hiába a csupán 1 mikros kondi előtte :)))

"Erősebb zenét" mindenen lehet hallgatni,akár tartósan,nagy hangerőn is,csupán az a kérdés hogy az erősítő és a hangfal jól illesztettek-e egymáshoz.

panblue

rákos zsolt képe

ahimotu Pedig műszerel mérve ennyi volt elhiheted ! de teljesen úgy néz ki mintha vidis lenne,de orosz felirattal van ellátva - amiről itt szó van épp !

Egyébként a hangfalba nem nyúlt bele senki, főleg nem a tulaja !Egyébként a Tentó  falban: 1db ellenállás: zöld nagy kerámia , 1 db kondi: barna olaj?és 1 db tekercs volt benne, hogy ebből az összeállításból mit hoztak ki a gyárban azt nem tudom , mert magasa semmiképp nem volt .

panblue képe

Akkor azért nem szállt el a magasa mert nem is nagyon van neki :)))

Komolyra fordítva: így látatlanban akkor ez egy 2 utas hangfal,a mély előtt 1 tekercs,a magas előtt pedig a (zöld) ellenállás és a (barna) kondi :)

Ugyanezekből az alkatrészekből épült fel a többi rrr doboz váltója is,semmi extra.A magas inkább megéghetett,ill zárlat közeli lehet.ezért 1 ohm mérve...és ezért nem is szól...nagyon :)))

Üdv: panblue

rákos zsolt képe

ahimotu OK! Akkor ennyit a TENTO hangfalról, én amúgy sem zenére használom: lent tartom   a pincében, ugyanis csak  szilveszterkor diszkózom vele egy családi házban az ismerősünknél .

Egyébként nem éppen lakásba való  : fényes alu keret szegély van elöl  körben, fekete hangfal selyemmel( nagy ezüst kocka mintákkal benne  )és csak megrögzött CCCP design imádóknak lehet ebben a megjelenésben öröme ,de szépen és rendesen   meg van csinálva fából és szépen le van lakkozva, abban az időben még rendesen dolgoztak ott!( ellenben nyugaton akkoriban már feltalálták a fekete Hi-fi megjelenést és a műanyagból készült termékeket) tehát használhatónak itéltem meg,de csak szilveszterkor: jótékony félhomály, szines lámpák villódzása , karaoki ,szeszfok stb

panblue képe

Üdv!

Nekem is volt s-90-em és a kisebb s30-am illetve s10-em is...

Szerettem őket,a kivitel valóan ipari,dizájn ide,dizájn oda,nekem ezek sokkal jobban tetszettek mint ahogy írod is-a fekete korszakos nyugatiak :)

Már nincsenek meg,és nem is szeretnék újra...de amikor volt..OTT ÉS AKKOR,abban a "korszakomban" tökéletesek voltak :)

Az már elmúlt,idővel kiütköztek a hibák és mást kerestem a hangzásban,azt ami ezekből hiányzott sajna....

És disco??? na arra kiváló volt az s90,én is azokkal tartottam házibulikat :)

panblue

 

NGA képe

Ezekre vétek akár 1 Ft-ot is rákölteni. Disznek jó lehet annak, akiknek ez tetszik, de zenehallgatásra alkalmatlan mindkettő.

 

https://www.facebook.com/magyar.retro

Én komolyan nem értem, hogy pár ember miért tartja ilyen nagyra magát. Azért mert vesztek egy drága hangfalat, azt hiszitek, hogy jogotok van leszarozni az alsó kategóriát? Mutassatok már manapság olyan hangfalat a 20-30ezres árkategóriában ami jobban szól mint ezek. Az eszetekbe se jut, hogy aki veszi a fáradtságot, hogy felrakja ide a kedvenceit, amire 20-30 éve vigyázott, akkor nem szeretné az ilyen nagyképű, bunkó hozzászólásokat olvasgatni, amiben egyszerűen kijelenetitek, hogy szar. Tisztában vagyok vele, hogy vannak ezeknél sokkal jobb hangfalak, én is B&W-ket hallgatok, de ettől még meg van a Radiotehnika gyűjteményem is, és én is rossz néven veszem, amikor valaki leszólja az olcsóbb hangfalakat legyen az Orion, Videoton vagy Radiotehnika. Mert ezek a hangfalak még véletlenül sem szarok, sokkal jobbak a mai tescos, hifinek nevezett borzalmaktól, és a kis 5.1-es vackoktól is, de sok komoly gyártó alsó kategóriájánál is jobbak.

Kékedi Levente képe

Ennek nagyon egyszerű a magyarázata. Akinek olyan hangsugárzói vannak amik ezektől sokkal jobbak, nem ritkán a felső kategóriában mozognak, nekik természetes, hogy ezek nagyon gyengének számítanak. Pont ugyanígy vannak vele, mint te most a tescós, párezer/tízezer ft-os készülékekkel. De ettől még mindenki tiszteletben tartja mivoltukat, eszmei értéküket, azt, hogy 20-30 évvel ezelőtt ezekért hónapokig kellett melózni.

Én is tisztában vagyok vele, hogy mire képesesk ezek a hangfalak, a B&W-imnek a nyomába sem érnek. Ettől függetlenül viszont nem nézem le őket, mert szerintem korrektül megcsinált jó kis hangfalak ezek (itt nemcsak konkrétan a Radiotehnika-ra gondolok), és aki kis pénzből akar hallgatható hifit otthonra, annak nagyon is jók. Persze én azt is megértem, ha valakinek nem tetszik, de ezt meglehet fogalmazni kultúráltan is, ami sok embernek nem megy. Leginkább azt nem szeretem amikor napokig vagy akár hetekig elszórakozok egy-egy hangfallal, mire kijavítom az előző tulajok barmolásait, aztán felnézek ide olvasgatni, és minden második komment az, hogy ezek mekkora szarok.Manapság már én is csak ritkán hallgatom őket, legfőképpen akkor, amikor a Dire Straits és Yello után (amit általában hallgatok)  kedvem lenne eg kis tuc-tuc zenéhez, mert így 20 évesen azért néha az is kell:)

Ugye kinek mit jelent a "korrekt" (általában nem ezt). :-D Csak egyszer meg ne mérje valaki.

ubul111 képe

Ubul

Akik fetyázzák a Radiotehnika márkát azoknak csak annyit mondok hogy halgassanak meg egy Radiotehnika Giant FS 100 hangfalat vagy egy Radiotehnika FS 10.1 hangfalat és akkor ki lehet dobni a szemétbe a jm lab , wharfedale, B&W , és hasonló huladékokat amihez a gyártók még normális fát se használnak csak a pozdorját ,mert azt ismerik ugye.

Kékedi Levente képe

:) Na jó, de ezeknek a Radiotechnika hangsugárzóknak már semmi köze a régiekhez...... Vifa magas, meg német mélyközepek.....ez már mégsem egy S90 kategória azért.

Szerintem nincs értelme összeméregetni ezzel és azzal a márkával...

Az általad említett márkák mindegyike világsiker falakat épített, és mivel nem tudod ezek szerint de a B&W nek is van olyan fala ami nem pozdorja, illetőleg még nem is fából van... hanem gipsz és pórusbeton keveréke és majd 140 kg.

Attól mert végre valahára a neves Radiotechnika képes volt egy jobb minőségű fal "legyártására összeszerelésére" attól még nem kell az egekig marasztalni, csupán tanulságosan levonni a következtetéseket, miszerint sajnos nem áll rendelkezésükre megfelelő műszerezettség és gyártósori háttér, hogy minőségi hangszórókat készítsenek, ezért vásároltak különféle gyártótól olyan termékeket amik már komolyabb falakban bizonyítottak.

Ilyen alapon bárki tudna építeni hangfalat, megrendelem a minőségi sugárzókat, tervezek hozzá egy váltót bedobozolom valami masszív ládikóba "netán dán falakba" és lőn.... egy jobb fal kerekedik belőle.

Ez szép és becsülendő, hogy a gyártó fel is vállalja, hogy a hangszórók import cikkek, nincs ezzel baj! Tényleg jó kis szórók azok.

Szerintem a valaha volt legjobb fala a cégnek, még ha a szórókhoz köze nincs... Olcsón jót... ez volt a mottó, ezt tükrözi a 1500Euro ára is "ez belépőszintű ár".

Visszatérve az általad lehúzott márkákról...

Szerintem nézz kicsit utána mielőtt ilyen "valótlanságokat" írsz, a fentebbi márkákból az olcsóbbik az a Wharfedale, annak vannak "hozzáférhető árú szórói alapkategóriában, de komolyabb is van közel 1.000.000 árfekvésben" a többi, az már inkább a duplája és a sokszorosa ennek a szép kis fal párosnak, ne hasonlítsd össze velük..... Ez egy belépő szintű oszlop fal ami jó alap egy jobb még hifi de azon belül felső kategóriás felszereléshez mint kiegészítő.Tehát értsd szerintem ránézésre és az adatait tekintve elfogadható fal.... szerintem... Meg kéne vizsgálni kicsit... az a két közép engem aggaszt....

Értem a szenvedélyed mivoltát és persze nem ismeretlen számomra ez.

Csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmed, hogy létezik más is, más kategória, azok a cégek amiket említettél a világ hangszóró és hangfal gyártásának élvonalába tartoznak immár sok !évtizede!.

Nyilván az is valóság, hogy nem mindegyikünk engedheti meg, hogy akár egy B&W 802 "800.000 től felfelé" avagy Nautilus "1.500.000 től felfelé" legyen a kis otthona dísze. Attól még léteznek és jó hangfalak, ez az élvonal, úgymond a felső léc.... És persze érthető sok embernek a hozzáállása, hogy ez jobb meg leveri meg lenyomja meg minden, csak az a baj, hogy ez nem boxmeccs és szkanderbajnokság, az erőviszonyok sem egyenlőek, a világszinvonal szempontjából meg esélytelen mérkőzések lennének.

 

És most értsd komlyan! Ha még jobb is lenne hangképileg ez a pár szép fal, sajnos az elmúlt évek keserű és szegényes darabjai után nehéz nekiállni és High-End avagy Audiofil portékát gyártani és főleg eladni úgy, hogy el is fogadják azt, avagy másként, a cég presztizse sajnos nincs olyan nívón... amit annak köszönhet többnyire amit az utóbbi években a sok balkáni kis ovodás gyerkőc tett, feltölti igénytelenül a pár falat a nettre, minden féle mély teszt és zene ordíttatás folyik a videókon, nincs diszkréció és kifinomult műszaki háttér, csupán egy fal aminek "adják az ívet" "nézd, hogy rezeg a kilincs meg húú a szomszédban remeg a kép a falon" az igénytelen és hozzá nem értő emberek műve ez. Ennek köszönhetően is lecsúszott a színvonal....., többnyire olcsó termékeket állított elő, amiket a hangfal gyilkosok előszeretettel megvásároltak üvöltettek és gyaláztak le tönkremenetelig sok sok videón.. ez szomorú és megint tanulságos...

Ez vonatkozik a többi olcsó KGST termékre is..... Olcsójáték h..gyerekeknek.... ez lett belőle... mert az olyan baró...... negatív reklám sajnos!

Mind ez azt tükrözi, hogy meg lehet vásárolni a gyár termékeit olcsón és lehet üvöltetni, akármilyen igénytelen környezetben, hisz az ára sem hozza azt a szintet, hogy komolyabban megbecsüljék, esetleg kifinomult hozzáértők vásárolják...

És így eladni 1500Euro ért valamit... sok sikert a cégnek, de ez szerintem nem fog menni nagy tételben sajnos...

 

Érdekelt a fal és utána néztem, a youtube-n van róla videó ahol egy csöves erősítőről szól, tetszik fehérben, nekem is van egy komoly csöves erősítőm, kipróbálnám szívesen őket, de én ebben a kérdésben inkább a kétutas avagy a széles sávúban hiszek.

Lényegében jó szórók vannak benne, Wifa magas, LPG mély közepek ami részben a Mission beszállítója is.

Mondhatom, hogy végre valahára egy jó Radiotechnika, avagy.... szimplán jó hangfal, mert mint kiderül a falat is tehát a dobozát is külföldön gyártatja a cég, tehát ő csak összeszereli....

 

Kipróbálnám ezt a pár oszlopot...! Annyit megér szerintem egy próbát, megvásárolni még ha lenne lehetőségem se venném meg, mivel tovább már korrekt áron nem lehetne értékesíteni a későbbiekben...

 

Nem húztam le a holmit, próbáltam ésszerűen korrekten rávilágítani a helyzetre!

 

Boldog békés Karácsonyt és új esztendőt, minden Radiotechnika fannak!

 

 

Atesz

panblue képe

Üdv!

Atesz véleménye mellett vagyok,mindkettőnknek volt Radiotehnika

(nem pedig Radiotechnika !) hangfala.

Kezdő illetve még dübörögtetni vágyó fiataloknak ideális volt az S-90.

Az öblös és ütős mélytartományon kívül nem sok erénye volt a falaknak,ezt én is sok tapasztalás és azóta sok eltelt év után tudom mondani.

Masszív és strapabíró falak de ahogy Atesz írta: egy jó 2 utas konstrukció mellé nem érdemes odatenni.

"Faanyag": a wharfedale még a  legolcsóbb szériáját is mdf anyagból gyártja-gyártotta le,anno is és most is.

Mellesleg minden márkának megvannak a maga alap-közép-csúcs és

legcsúcsabb szériái.

A 80-as években volt összefonódás a két cég közt: a

kis wharfedale hangfalakba a 13 cm-es alukosaras-gumimembrános rrr mélyközép ment - ami az ismert radiotehnika s-30 mélyközepe ill. az s-90

középsugárzója.

panblue

Szia Péter!

 

Igaz, nem ch hanem csak H!:)

 

Igen látztam én is a kis mélyközepet már Wharfiba!

 

Atesz

 

panblue képe

Üdv Atesz! Nem gumimembránost hanem gumiperemest akartam írni :-) Jó hifizést!Hamarosan összefutunk! panblue

Az s90 es magassugárzója 15-20w os telyesitménnyel rendelkezik és elárulom hogy nagyon szépen szólnak. Az hogy 6 w van ráirva de 15 w os és 16 ohm

 

Kékedi Levente képe

10khz-nél van egy óriási rezonanciája, 15khz fölött pedig már meredeken esik. Persze mindenki maga dönti el, hogy számára mi szól szépen, de itt is csak azt tudom mondani, hogy hallgass meg nagyon sokféle magashangszórót sokféle összeállításban. Nem is kell annyira messzire menni a jó darabokért és a zsebben mélyre nyúlni, hidd el megéri mást is meghallgatni. :)