A lógós akadályozza a termelést!


Forrás: 
saját példány
A lógós akadályozza a termelést!

Figyelmeztető, nevelő ipari plakát

Szia! Érdeklődnék,hol lehetne ilyen plakátot szerezni? Eredeti méretben? V....án nincs. Szia DJ

Urbán József képe

Szia.
Nekem többnyire mindegyikből van egy-egy plusz példányom, ha érdekel, akkor valamilyen cserében megállapodhatunk.
Üdv,
UJ

Szia!

Meg vannak még a munkavédelmi plakátok?

Szia! Érdekelnek a plakátok! Cserélnék veled. Üdv: DJ

Urbán József képe

Oké, és mit kínálsz cserébe?

A Paksi Atomerőmű munka és tűzvédelmi osztályán nagyon szép kis gyűjtemény van ilyen munkavédelmi plakátokból. Nagy becsben tartják ott is, mert be vannak keretezve és üvegezve. Mindig megcsodálom amikor arra járok. Látványosabbak és figyelem felhívóbbak mint a mai kockázat elemzések... Akkoriban ÁBEO-nak nevezték azt az előírást ami a mai munkavédelmi törvényeknek felel meg. ÁBEO = Általános Baleset Elhárítási és Óvó rendszabályok vagy valami ilyesmit jelentett a rövídítés.

naemmekki képe

(Látványosabbak és figyelem felhívóbbak mint a mai kockázat elemzések...)
a kettő nem azonos feladatot lát(-ott) el ezért nem lehet összehasonlítani. A kockázatértékelés (nem elemzés!)összetettebb dokumentum, a kockázatok mennyiségi, minőségi értékelése, védőeszközök kiválasztása, intézkedések meghatározása stb....céljából született.
A plakátok végét egy korszak leáldozása jelentette. Azé a korszaké, amelyik munkaversenyt, brigád- és sztahanov-mozgalmat hirdetett a fényesebb és szebb jövő eljövetele érdekében :-))))
A munkavédelmi plakátok valóban sok esetben megmosolyogtatóak (ez a fenti is vicces, de nem munkavédelmi), egy kiállítást megérne ez a téma is szerintem.

rendben van, persze, hogy nem azonos a feladata a kockázatértékelésnek és a hajdani plakátoknak.
Kár, hogy most nincsenek ilyen jó kis plakátok. Talán a rendszeres, dokumentált munkavédelmi oktatásokkal helyettesítik ezeket...

oldtimer képe

Időszerű lenne?

Igen, talán ma is elkelne ilyen, bár ma már kicsit más a helyzet.

 

Ott van például az eset, amikor valaki „aktív lógós” volt. Emberünket nevezhetjük Trükkös Pierre -nek. Ugyanis egész napját végigtelefonálta gyakran, és mégsem dolgozott. No, nem hosszú hívásokat intézett a barátnőjével/feleségével stb.

Nem. Helyette a saját Cégének az ügyeit bonyolította a Céges telefonon. Amellett hogy mint alkalmazott volt bejelentve máshol.

Alaposan megszervezte, hogy a másodállásában dolgozott, és emellett Főállásban is.

Két legyet egy csapásra.

 

üdv.: oldtimer