VTRGy Melodia rádió lemezjátszó


Forrás: 
saját
VTRGy Melodia rádió lemezjátszó

Működik!

A rédió + lemezjátszó VTRGy gyártmányú (Villamossági Televízió- és Rádiógyár, a későbbi VIDEOTON), 1962 táján készült. (Az évszámot "lestem", én magam néhány évvel későbbi gyártmánynak tartottam.) Nem lehetetlen azonban, hogy a vásárlók (főleg a külföldiek) "megtévesztésére" Orion embléma látható a skálán. A készülék lemezjátszótlan alaptípusa az ED 55 típusejet viselte, egyébként pedig a VTRGy csúcskészüléke volt.
ml

zagyex képe

Igaz, megtévesztett egy, benne talált számla,ami ezek szerint nem hozzá tartozik. Módosítom a leírást.

A készülék rádiója, és lemezjátszórésze is működik, kicseréltem a piezofejet, gumigörgőket, kitisztítottam, és megolajoztam, nagyon szépen játssza a 78-as lemezeket.
3 hangszórójával nagyon szépen szól, a cd-játszót rákötve is sokkal kellemesebb, mint egy modern tranzisztoros erősítővel.

köszönöm az infót

zagyex :)

Szia!

Nekem is ilyen van.

 

 

Örülök,hogy találkoztam ezzel a lemezjátszós VIDEOTON Rádióval.
A leírtakat azzal szeretném kiegészíteni, hogy a lemezjátszó az Ikladi Ipari Műszergyárban készült IM 805 típus számmal. Ebből a típusból 1961-1963 közötti időpontban az IMI közel százezer darabot készített és azokat különféle dobozokba építették be, részben Ikladon, részben a hazai rádió gyárakban. De doboz nélkül is forgalmazták.

Üdv minden érdeklődő kollégának:
Gyula bácsi gyulaj5@enternet.hu

Még annyit, hogy amikor a képen látható rádió készült, akkor még a VT
Vadásztöltény Gyárat jelentett!