Dairy Queen tálca papír


Dairy Queen tálca papír

93-tól 95-ig magyarországon működő amerikai gyorsétterem volt.

Pontosítanék a Dairy Queen csak 93-ban jött Magyarországra és ők szüntek meg leghamarabb. A termékpalettáját illetően nem a hagyományos gyorsétterem volt, hanem inkább édességet, fagylaltok, turmixokat árultak. Amolyan amerikai tejbüfé volt.

És egy kis felsorolás a megszűnt étteremláncokról.

Dunkin Donuts és vele együtt a Baskin & Robbins 1992-ben jelentek meg.

Wendy's (asszem 94-ben jelent meg)

Quick (talán 98-ban jelent meg)

Külön érdekesség, hogy Kispesten a kétezres évek elején volt egy McDonalds, ami a világ azon kevés McDonalds étteremihez tartozik amely az alcson forgalom miatt szűnt meg.

homályosak az emlékeim, arra emlékszem hogy korai tizenéves vagyok és akkoriban elvarázsolt a színes amerikai gyorséttermek világa, aztán megnyílt a Deák tér és a Vörösmarty tér között egy utcában a Rock City nevű hely, ami aztán KFC és Pizza Hut is volt, de egy ideig ez a DQ volt ott, és nagyon tetszett. Olyan volt mint a Meki, csak sokkal több féle burger volt, sőt pizza is és rengeteg édesség. A hamburger egyébként csaknem ugyanolyan ízű volt mint a mekiben. Ekkor raktam el a fent látható papírt. Mivel nem emlékszem pontosan utánanéztem neten és találtam valamilyen adminisztrációs bejegyzést a DQ étteremláncról amit 1990-ben jegyeztek be magyarországon, de lehet hogy csak 93-ban nyitottak...
BoB

Eleinte az egész éttermet a DQ birtokolta, aztán a lesszállóágában kénytelen volt kiadni egy részét a KFC-nek és a Pizza Hutnak.

Mellesleg a McDonald's létesítéséről is már 86-ban aláírták a maggyarokkal megállapodás ehhez képes csak 88-ban nyílt meg az első étterem.