Ajánló

Csokoládé szeletek


Csokoládé szeletek

Forma 1. (kakós-kókuszos), Sopron (mártott ostya), Lala (Banán ízû) és cherry (meggykrémes étcsoki)

cool. imadtam ezeket.

hmmmm....

talán ez az autós szelet volt az első képviselője, a "szelet csoki érának, ami a mai napig tart, lottó, bohóc, szamba, stb. persze akkor még a kókuszos kókuszos, a diós diós volt.

A lányomnak valamelyik nap meséltem, milyenek voltak a régi csokoládék. Sajnos az ízét már nem érezheti ezeknek. A mostani autósnak nem sok köze van a régihez, ezért nem is vesszük.

Ki emlékszik a FERKÓ csokira?(olyan öntőformával készült,mint a VADÁSZ csoki,az az oválisvégű,franciakockásra irdalt...szeletcsokik)Azt hiszem diós vagy mogyorós tejcsoki volt,

ilyen szaloncukor-vglezárás-szerűen megtekert csokipapírral a végén.Fehér papírra kékkel nyomták a szöveget és a FERKÓ figura úgy nézett ki rajta,mint egyik gyerekfilmben a Kovács Krisztián.Vagy...mint a CSepke vagyok-pantomimsorozatban egyik szereplő..azóta azt mondom a "habverőhaj"-ra (ezt az 1990es évek közepén találtuk ki egyik németórán vagy angolórán Szfváron a gimiben,ahova jártam),hogy "FERKÓhaj" ;-)

Elő kell keresni az 1980as években előrelátóan begyűjtött csokipapírjaimat!

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Üdv!

 

Nekem a kedvencem volt, mogyorós töltelék volt benne.Nyáron, ha megolvadt, a csomagolás elszíneződött, valószínűleg a növényi zsírok olvadtak ki a papírra.

 

Sokmindent megadnék, hogy csak egy darabot újra élvezhessek...

Feribá

Számomra az Űrhajós volt a király a narancs ízével!

Meg volt a FERKE olyan ceruzaformájúra és nugátosra emlékszem róla!

A mai legfinomabb édességek is alig közelítik meg ezeket, nem beszélve az áraikról...