CB 24-es telefon


Forrás: 
saját gyűjtemény
CB 24-es telefon

CB 24-es telefon, az első hazai lemezszekrényes távbeszélő készülék, amelyet 1924-ben szabványosítottak és 1928-tól automata hívóművel (számtárcsa) láttak el.

Teljesen eredeti, korabeli és ma is működő állapotban.

Rendelkezem egy ugyanilyen készülékkel, csak még számtárcsa nélküli verzió. A padláson találtam (1900-1915 közöt épült a ház). Igaz, a háza már kopott. Mit lehet róla tudni?

Esetleg teszek majd fel róla képet.

Ákos

Lajkó Mariann képe

Valaki meg tudná nekem mondani milyen árban mozog egy ilyen telefon mert nekem is van egy ilyen gyönyörűségem és müködik is?

Kedves Mariann!Nagyban függ attól, hogy ki a vevő és milyen állapotban van a készülék. Amennyiben én "kukacoskodó" gyűjtő - és a fenti készülék büszke tulajdonosa - vagyok a vevő, akkor én az eredetiségét (gyári állapot: festés, alkatrészek stb.) nézem a készülékeknek és azért hajlandó vagyok az átlagnál magasabb árat kiadni, de ha a képen látható készülék a kínálat tárgya, akkor engem sajnos nem érdekel, mert az én szememben egy lefestett és átalakított készülék elveszítette azokat a tulajdonságait, ami a szememben értéket képvisel. Ettől függetlenül más szemében ez lehet szép és gyönyörű is és ezt én elfogadom. Az érték kapcsán nagyon nehéz bármit is mondani, mert manapság minden annyit ér, amennyit adnak érte. Próbálja meg feltenni valamelyik aukciós oldalra alacsony indítóárról - rejtett minimálárral - és bízza a piac értékítéletére, vagy ha egy szeretett netán családi darab, akkor tartsa meg.Üdvözlettel:Gábor Zsolt