Kanálgép HM 1972 - BM 1986


Forrás: 
Saját tulajdon
Kanálgép HM 1972 - BM 1986
Kanálgép.jpg

Poros, piszkos lett a lögyakorlati fekvés, mászástól. Aztán ebéd a forró nyári melegben kint Györszentiván löteren 1987 augusztusában, istnem milyen jó is volt az a konzerv sólett kanálgéppel elfogyasztva ott akkor!
Retro Man.

 

Mosogatás: Homokkal vagy fűcsomóval való ledörzsölés és nadrágszárba törlés. De szép volt !

980POWER képe

Ez a tiszti bontós változat (legalábbis mi így neveztük), a sorállományi változattal nehezebb volt konzervet bontani. Megfelelően meg kellet hajlítani a kanalat és a villát, hogy ne hulljon ki belőle semelyik se. Nekem is tisztis volt.

Csak azért írtam ide, mert már vannak olyan felnőtt férfiak is, akik nem étkeztek soha ilyennel és nem tudják azt sem milyen élvezet vele a krumpli pucolás a „csellón”

András

Na ezt a generaciot megfuttatnám egy kis harcászaton!

Csak a hölgyek kedvéért irnám le, hogy ezt az étkészletet nevezték
- legalábbis ahol én voltam katona - hadtáp készletnek. Minden katonának
volt egy ilyenje. A katonai - gyakorló - nadrágokra volt is ennek egy
külön zseb varrva. Mindig nálunk volt.

Sok fiatalra rá is férne egy kis katonaság. Nekem használt, és így 36 év után visszagondolva nem is volt olyan rossz. Ki lehetett bírni.

naemmekki képe

én bevallom nekem már csak egy évet kellett katonáskodnom, bár hozzáteszem, hogy én voltam az az utolsó generáció, akiknek egy év jutott, mert az utánunk vonulóknak már csak 9 hónapot kellett szolgálniuk.

Szóval az én kanálgép példányom 1993-94-es évjáratú és feltűnően fényes. Relikviaként őrzök és persze nap mint nap használok a munkahelyemen egy kanalat és egy villát (a készlet nincs meg teljesen sajnos) amelyet édesapámtól örököltem. Az evőeszközbe belesajtolt évszám  H.M. 1964

Érdekes, hogy a forma mit sem változott 30-40 év alatt (vagy több?) talán az anyaga...mert egészen matt a színe. Azt nem feltételezem, hogy polírozták volna a kilencvenes években...

Csuby képe

Mi csaka kanalat használtuk belöle.

A konzervnyitó elhajlott, a kés életlen volt, a villát nehéz volt tisztán tartani.

A kanalat lenyaltuk, és kész.  :-)

Igy aztán mindent kanállal ettünk. Ja és volt éles bicskánk, dugóhúzóval sörnyitóval, és jó konzervnyitóval. De a katona bármivel kinyitja a sörösüveget, pl. kanállal is.

Nekem még minőségi kanálgépem volt,praktikus egy darab az biztos.

A sörösüveg kinyitására meg körülbelül 1000+1 módszer létezik...találékony az ember,főleg a magyar!Laci

Szegény Hofi Géza mondta valamikor. „Száradjon ki az, aki nem tud egy sörösüveget kinyitni”és nem tud kilenc óra előtt alkoholt szerezni..