Orosz karórák


Forrás: 
saját
Orosz karórák

A szovjet ipar másik erősségei: az ÓRÁK

 

Eszméletlen sok orosz óramárkát ismerek pl.: Luch, Zim, Pobeda, Vostok, Raketa, Poljot, és még sorolhatnám.

 

Sajnos a kép nem a legjobb minőségű, de látszanak az én kis drágáim: Zim, Poljot, és a kakukktojás, egy vadonat új Komandgyirszkij sorozatú, automata Wosztok.

 

Ezek igazi órak, sokkal jobbak, mint az 500 forintos Quartz órák. A Mechanikus óráknak lelke van! Igényelnek egy kis törődést, és szerintem az a pici rutin, hogy naponta fel kell húzni őke még külön jó.

Hello!

Tök jól néznek ki. Nekem is tetszenek az új Vostok Europe órák, főleg a kék Rocket N1. Neten meg lehet rendelni 36-37 000 Ft-ért szállítással együtt. Ez egy kicsit sok, de talán vmikor veszek egyet.

És szeretnék egy kis segítséget is kérni.
Van egy régi naptáras RAKETA óránk otthon, sajnos nem jó, de most hogy ilyen retró divat van, lehet, hogy hordanám, ha működne.
Te meg tudnád csinálni, vagy tudsz vkit, aki olcsón megcsinálná?

Várom válaszod
Üdv,

Cosso
cosso@freemail.hu

Szevasz!

Szerintem minden városban van órás,akli ezeket meg tudja javítani.

Üdv.:Gabi

kosbor képe

alkalmából kaptam az első órámat, ha jól emlékszem Wostok, kb 300 Ft-ba került (1966-ban). A rendszerváltásig mindig orosz óráim voltak nekem is, szépek voltak, és pontosak is. Az utolsó már kvarcóra, de mutatós, nem számos Csajka (Chaika), jó sokáig működött az is, aztán már nem lehetett kapni orosz órát utána.
Az oroszokat gúnyoltuk elégszer '45-ben. Kezeket fel! és már csatolták le a karórát. Lehetett bennük valami rajongás a karórák iránt, de aztán már nem lopták, hanem gyártották, és exportálták is.
Olvasom egy szovjet diplomata kiküldetésből hazatérvén hozott egy amerikai órát. Sztálin gyűjtötte az órákat megnézte, de nem fogadta el, amikor neki akarta adni. Aztán egy jelentésébe csúsztatta, amit a diktátornak kellett írnia. Sztálin aztán ugyanilyen levélben küldött neki egy másik órát-egy aranyórát.

Milyen emberséges volt a nagy Sztálin elvtárs, pedig agyon is lővethette volna a diplomatát :-)

kosbor képe

arról szól(politikamentesen), hogy adva van egy főnök, akinek mindenki engedelmeskedik, de ő ezt nem minden vonatkozásban szereti. Mert unalmas, és mert hiányoznak neki az őszinte emberi gesztusok. Ezért élete bizonyos rétegeiben egyenrangú emberi kapcsolatokra törekszik.
Krisna kedvtelései közé tartozik, hogy bár ő kisgyermekkorában is mindenható, de Yasoda mama korholja, ha rosszalkodik pajtásaival. Élvezi az egyszerű gyermek szerepét, noha egy gondolatával megsemmisíthetné akár a Földet is.
Hitlernek volt egy szép farkaskutyája a Blondi, akivel szívesen sétált az erdőben. -Unalmas mindig politizálni, ilyenkor nem kell gondolnom rá hogy ki vagyok-valami ilyesmit mondott. Egyszer meglátogatta akitől a kutyát kapta, nevezetesen az ingolstadti postamester. Megkérdezte Hitlert, ki eteti a kutyát. -A Führer maga-válaszolta H. Ezen annyira fellelkesült a postamester, hogy vigyázba vágta magát, és azt süvöltötte: TISZTELETEM FÜHREREM! :-)

Orosz


Orosz asztali óra
Ismeretlen évjárat
Orosz dongó motoros bicikli
Ismeretlen évjárat
Orosz elosztó
Ismeretlen évjárat
Orosz kaviár
1970-1979
Orosz maszírozó készülék
Ismeretlen évjárat
Orosz parfüm
1900-1909
Orosz stopper
1980-1989
Orosz tea
1960-1969