Alumínium tejforraló


Forrás: 
saját
Alumínium tejforraló

Fütyülős tejforraló. Duplafalú, fel kell tölteni vízzel, és a tej nem fut ki, és nem kozmál oda.

ÁDY képe

Nekünk is van ilyen, csak zöldben és halvány rózsaszínbe. NDK gyártmányok.

NofreT képe

Nem tudod a gyártási évet?
Nofre

ÁDY képe

Az évszám jó,
nem színezett csak kívülről van lefestve.

NofreT képe

csak rozsdamentes, és más forma. új gyártás.
Nofre

ÁDY képe

Annak már nincs lelke!
Papám tervező volt, ő hozta a NDK kiszállásairól gyerekkoromba.
A Mamám mai napig a tejbegrízt ebbe csinálja és soha nem találja a fekete sípolót :O)

NofreT képe

A tejbegríz elég makacsul ragaszkodik az edényhez, azt én rozsdamentesben csinálom (lábas), mert sokszor kell kavarni. De pillanatok alatt odakövül még ehhez is.
A sipoló :) Valami kis minipolcot kellene neki csinálni. Ez olyan, mint a lefolyó dugója, van vagy ötféle, és mindig összekevertem, hogy melyik mellett nem szivárog le a víz :) Egyszer aztán sorakozót rendeltem el, és a jó most főhelyen van.
Nofre

leguan képe

A '70-es évek második felében már használtunk ilyet. (Tudom kötni gyermekeim életkorához, főleg számukra volt szükséges.)

NofreT képe

Akkor beteszem az 1978-as évjáratba. nem emlékszem már, hogy mikor vettem. nekem valami cseh-gyártmányként maradt meg. Igazából nem sokat használtuk, nekem sem volt tapasztalatom vele. A hideg vízzel kiöblített lábas- az egyszerű volt, még mosogatni is könnyebb. A rozsdamentes az más, de akkor nem volt. (eszembe sem jutott)
Nofre

Igen,kb.ekkor "ért ide" a szlovák ipar egyik remeke volt.1973-ban voltunk kinnt,akkor hoztunk mi is.Kipróbáltuk,egyszer-kétszer használtuk is,de utánna kiselejtezésre került,maradt a zománc lábas.Hasonló nagy "találmányuk" volt még a "knédli főző" készülék is. Ez már használhatóbb volt,használtuk is.
lgp