SONETT RT-467 rádió


Forrás: 
saját gyűjtemény
SONETT RT-467 rádió

A Fővárosi Finommechanikai Vállalat álltal 1957-ben gyártott a világ egyik legkisebb,ha nem a legkisebb csöves"zsebrádiója".

Üdv!

Nagyon szép készülék, nekem is van egy, egybe van építve a teleppótlójával. A rádió maga hiánytalan, de sajnos a teleppótló hiányos, ezért nem tudom működtetni.

 

Ha esetleg van valakinek rajza, vagy működő teleppótlója, akkor ne kíméljen, nagyon hálás leszek. Szeretném eredeti állapotába hozni.

 

Belűlről is nagyon szép készülék.

 

Nehéz manapság ilyen szép állapotút találni, nemrég láttam kb 25ezerért elkelni egyet.

Üdv,

T.

Most újítottam fel egyet.

Sajnos festeni is kellett mert egy csúnya anyaghiányos törés volt a dobozon. Egészen használható lett , még a mutatót kell "aranyoznom" a skálánál , meg a skála alatti csavart megnézni egy eredetin , hogy van eltakarva.

Anódfesszel én is bajban voltam mindig : trafó stb.. pókháló szerelés ideiglenes megszólaltatáshoz. "842"db telepet meg mégsem akartam sorba kapcsolni - egyrészt batár , másrészt begy vagyon.

Ezért csináltam egy kapcsolóüzemű tápot 6db "AAA" akksival , NYÁK lemezből készült a doboza , forrasztva az árnyékolás végett , hiszen a száz liohertzes nagyságrendű kapcsolójel felharmonikusai elég szépen befütyülnének enélkül :)

Végül kapott egy Csehszlovák anódtelep "nyomtatványt".

Persze állítható a feszültsége kb 45 és 100 Volt között.

 

Szia!

Nekem is van egy, szeretném felújítani. Volnál szíves fogadni a kérdéseimet e-tárgyban?

 

Üdv.: Laci.

Én is felújítottam egy Sonettet, csak eredeti forgatógombot kellene még szereznem hozzá... :-((