Terta T331


Forrás: 
saját
Terta T331

A készülékben lévő pecsét szerint 1955. július 10.-én készült!

sötétben sötétben hátulja alja belseje
ÁDY képe

Hogy ezek milyen egyformák?!

http://retronom.hu/node/12733

sandordp képe

Úgytudom, hogy az Oriontól vette át a Terta ezt a típust anno!

Csak gratulálni tudok.Már volt szerencsém több rádiót látni,de ez.....ez egy RÁDIÓ!
Szinte hihetetlen,hogy ilyen létezik nég 2009-ben.
(Maga a hőbiztosíték,és a csőrögzítők mindent elmondanak. Bárki is csinálta,kalapot emelek elötte.Mégegyszer GRATULÁLOK!)
Tisztelettel:lgp

Csatlakozom az előttem szólóhoz.Igazi ritkaság,becsüld meg.

Bocsánat,de még mindíg nem tudok napirendre térni!!Hol volt eddig ez a gép,hogy még a mai napig is így néz ki?Lehetne bővebben?Látatlanba mernék fogadni,hogy még minden porcikája szűz.Ez fantasztikus!Nagyon örüljön,hogy egy ilyen készüléke van!
Más:Jót tudja,hogy az Orion is gyártott ilyen gépet.Hogy ki kezdte,az örök vita volt,de több érv szól amellett,hogy a Terta vette át az Oriontól.Még szerencse,hogy kívűl látható a különbség:a s.üveg szinezete fordított sorrendbe van.(vagy esetenként volt)
Üdvözlettel és ámulattal!!!

sandordp képe

Köszönöm szépen az elismerő és dícsérő szavakat!

A múlt héten vettem a rádiót a dorozsmai vásárban 4000Ft-ért! Már akkor is látszott az állapotán, hogy rendes gazdája volt előtte! Nem volt szívem ennyiért otthagyni! Miután hazahoztam, szétszedtem! Elég poros volt a belseje, de látszódott rajta, hogy teljesen szűz, és kókányolásmentes az egész gép...!  4 napnyi takatítás után ilyen lett a rádió! Kapott egy belső részletes takarítást, skálatakarítást, és új skálaizzókat, mert a régiek már kiégtek! A dobozát meg áttöröltem 2-szer Optival! Mára lettem kész vele! A bal oldali ECH21-es csövön is volt bilincs, csak azt mikor kiszedtem a csövet véletlenül eltört..., de a többire vissza tudtam tenni!

Tettem még föl képeket...!

sandordp képe

Sikerült szereznem másik bilincset a bal oldali ECH21 hez! Mostmár teljesen 100% osan original a belseje!

Puskás István képe

Gratulálok, nagyon szép a rádió!

 

Nekem Terta 426-osban van ilyen szép állapotú rádióm.

Én hagyományos Komfort bútorápolóval szoktam fényesíteni a kávát, mert az kifejezetten politúrra való, az Opti inkább selyemfényű, illetve natúr bútorokra való.

 

 Te mivel szoktad tisztítani az ilyen "pozitív" skálákat belülről?

Mert ezek vízbázisú festékkel készültek, és nekem régebben sajnos volt, hogy megoldotta a víz, és az ablaktisztító is a feliratot.

sandordp képe

A skálaüveget csak nagyon puha ecsettel óvatosan leportalanítom és kész! Én is megjártam már az ablaktisztító folyadékkal! Sajnos az tényleg megmarja a feliratokat!

dollerakos képe

Ehhez nem kell lehajolni, hogy lássam, hogy hol áll a skála.... :--)))

 

http://www.retronom.hu/files/dollerakos/DSCF2926.JPG