Ajánló

Terta 811 magnetofon


Forrás: 
Saját Csányi Tibor gyűjteménye
Terta 811 magnetofon

Gyűjteményem része.

 

Most nemrég jutottam hozzá egy Terta 811-es müködő példányhoz.Nem tudjátok véletlenül hogy milyen értéket képvisel ez a "csodafegyver"? Konkrétan nem akarom még eladni(elöször ki akarom magam csodálkozni a fantasztikus műszaki megoldásokon amivel ez a zöld "levélnehezék" rendelkezik),csak kiváncsi vagyok az árára.

Orsósmagnó Muzeum, Nógrád megye, fennt van az Interneten, biztos tud segiteni.

csanyi.tibor képe

Csányi Tibor  Kedves Uram! Ezt a készüléket hibásan vettem, ékszíj és

motor hibásan 8000 ft ért vettem a v....án. Azért vettem mert 1968-ban

volt ilyen a családban. Üdv Tibor

NGA képe

Hát én 1000 Ft-ért vettem egy szép példányt, többet nem is adtam volna érte. Ha van rá érdeklődő, aki kifizet annyit, mint Csányi úr, akkor azonnal oda kell neki adni szerintem. Az enyém valahol a garázsban porosodik, ha még megvan egyáltalán.

Puskás István képe

Egyszer volt a V....án egy hibátlan példány, amit meg szerettem volna venni:) 20000 Ft körül föladtam a licitálást, azt hiszem végül 54000 Ft-ért kelt el. Ennyit azért szerintem se ér, egy hiánytalan, eredeti, működő példány reális ára kb. 15000 Ft.

Mindenesetre azért 1000 Ft-ért akármilyen is, nagyon megérte...

Tisztelt Puskás István!

 

Én rendelkezem egy működésképtelen Terta 811-es magnetofonnal és hozzávaló mikrofonnal. 13.000,-ért eladnám.

Ha érdekli, kérem válaszoljon: burczeav@beltav.hu

NGA képe

A v....án van fent pár darab működő 10-12e Ft-ért, nemrég kelt el egy szép működő 6500 Ft-ért. Mindig vannak balekok, akik kifizetnek egy vagyont, aztán 1 hét mulva meg töredékéért van fent :-) Lásd orion minitorony, amit egy tökkelütött fellicitált 50.000 Ft-ra. Nemrég meg 18.000 FT-ért alig kelt el :-)

Puskás István képe

Nehéz ezeknél a régi dolgoknál reális árat megállapítani, mert inkább eszmei, mint piaci értékük van.

Én inkább tv-ket és rádiókat gyűjtök, Munkácsy tv-ből pl. 5 db-om van. Van, amit 8000 Ft-ért, van amit nagyon drágán vettem. Persze tisztában vagyok vele, hogy messze nem annyi volt az értéke, viszont 1. tulajos, üzemképes, karcmentes állapotú készülékről van szó, eredeti számlával, kezelési utasítással. Azért ilyen mégsem terem minden bokorban:) De tény, nem ér annyit, amennyit adtam érte.....legalábbis piaci értéke biztosan nem. Azért baleknak nem érzem magam, hiszen visszahozza gyermekkorom nagyszüleimnél töltött emlékeit, jó érzéssel tölt el, ha ránézek. Ennél a hobbinál szerintem nem az ár a legfontosabb, én ha eladok egy régi dolgot, többet számít, hogy jó helyre kerüljön, mint az, mennyiért tudtam eladni...

NGA képe

Hát igen, ezt nevezik érzelmi árnak. Azaz valaki nem is a készülékért fizet, hanem az emlékeiért, amiket úgy érez vissza tud hozni.

Az eszmei értéket inkább festményre, szoborra alkalmazzák.

oldtimer képe

Nem tudom miért, de az árát tekintve, valahogy az egykori Majakovszkíj utcai (ma Király utca megint) Bizományi Áruház Vállalat Műszaki Boltja jutott eszembe.

Úgy 1980-1982 körül volt benne egy jelenet:

Az eladók is megszokták rég, hogy ide főleg csak bámészkodni járnak, ám egy vevő mégis utat tört magának a pulthoz, és határozottan rámutatott egy (a márkára már nem emlékszem) nyugati Rádióra, ami úgy 109 999 forint volt kb. és azt eladónak azt mondja: Ezt megmutatná nekem. Az pedig levette és letette a pultra.

Emberünk megmérte: Szélasség, mélység, magasság (1 cantiméterrel) és büszkén kijelentette: Jó lesz! Elviszem! De, miért is érdekes ez?

Csak mert van akinek nem számít, ha 5000, ha 55000 az is jó. Neki kell!

 

Lehet, hogy egy nap alatt megkeresi az árát, vagy többet is. Tehát nem számít.

 

üdv.: oldtimer

Kalmopirin képe

Rendben, hogy hibásan vette, de mostmár működik jól?

 

--

Kalmopirin