Terta 811


Forrás: 
saját
Terta 811

Legújabb orsós magnóm, mit is mondhatnék róla...

Elbűvölő szerkezet, a felépítését tekintve kiválló, jó minőségű, jól szervizelhető

(semmi gyakorlatom nincs a típussal, mégis egy óra alatt teljesen kipucoltam, összeraktam, szétszedtem stb)

Mindene jó állapotú, kombináltfej alig kopott, az ékszíjak nyomát sem mutatják elöregedésnek , egyedül a nyomógörgő tűnik kicsit vészesnek, talán lassan csereérett lesz, mégsincsenek macskák  a magnónak még a környékén sem:-)

Korához, csöves erősítőjéhez és

100-9000Hz -3dB frekvenciamenetéhez képest szerintem egész kellemes hangja van, jópofa szerkezet.

A szerkezet belsejében takarítása közben nem találtam dátumot, esetleg valaki talán a színkombinációja alapján nem tudná megmondani mikor készülhetett? (Annyit tudok a különböző változatokról, hogy az első széria nem kalapácslakkozott zöld, hanem sima fehér "maszkot" kapott)

Esetleg valaki?

Laki Géza képe

A gépbe lévő csöveket tüzetesen át kell vizsgálni. Azok "beszélni" tudnak!

Köszönöm a tippet, úgy lesz.

Faterom elso magnoja volt. Tenyleg marha jo kis gep volt, csak a gyorscseveles megoldasa okosrseg benne. Viszont ennel is jobb a 922-es Terta. Nekem is van itthon egy olyan, meg restauralasra var a draga...

A Gyorscsévélés tényleg elég hülye megoldással van, de ez volt az ára a különleges desing-nak. Ennek ellenére szerethető kis gép:) A 922-es tényleg komolyabb, tudtommal hasonló a mechanika (a szalagpálya tuti ugyan az , mert azt már láttam) . Egy 922-es is tervezek, de sajnos még kevesebb jó állapotút lelni belőle mint a 811-esből. Leginkább a műanyag alőlap szokott megviselt lenni, meg a potik hiányoznak, illetve nem eredetiek. A tied milyen állapotban van?

Az enyemben szijjakat kell cserelni. Amugy minden eredeti rajta, viszont a gombok felett van egy melyebb resz a muanyag burkolaton, gondolom ott volt egy csik amire ra volt irva hogy melyik gomb mit csinal. Amugy csaladi tulajdonban volt, mondjuk ugy hogy az elso tulajatol kaptam tejesen ingyen. Nem mellesleg meg van a nagymamamnal egy Terta 528H, 1959 vagy 1960 ota, mivel o vette, azota lakasban van, soha nem volt futetlen helyisegben. Gyari allapot, csak egy marha nagy takaritas var ra, meg egy fohasz az Istenhez hogy kb 20 ev utan ujra beinduljon. Meg gyerek fejjel sokat hasznaltam en is. Tekergettem a gombjait. Na mindegy, azt szeretnem ha a radiohoz a 922-es lenne a magno... :)

Ha érdekel, tudok adni egy mail címet annak a tulajdonosa szint bármilyen szíjjal tud neked szolgálni, csak a szíj keresztmetszetét és átmérőjét kell neki megadni. Én nemrég BRG mambóhoz vettem tőle szíjat. Bár nincs olyan magnóm, de ha egyszer lesz, legyen bele tartalék szíj is.:)

Hogyne erdekelne. Szeretnem ha mukodne a kis masina ujra! :P

 

 

Nos akkor azt javalsom hogy a v betűs aukciós portálon keresd meg sttomi nevű felhasználót, én tőle szereztem egyszer BRG mambó szíjat és azt mondta ha adok méreteket akármilyen szíjak szerzésében tud segíteni. Remélem segítettem valamicskét, és lesz szíjja a Tertához.

Koszonom! :)

Elektronikai alkatrészboltok is esélyesek ebben a témában, gyakorlatilag azok a gumiszíjak elérhetők, amik a nagykerektől beszerezhetők (Sini, HQ).

Kalmopirin képe

Jó lenne. De, jó lenne pár belső fotó a mechanikáról.

 

--

Kalmopirin