Panasonic M7


Forrás: 
Internet
Panasonic M7

Egy nagyon király VHS kazettás kamera volt,még japánból.Óriási akkumulátorral ami nem sokat bírt ki:-)Az évszám nem biztos!

zolimobydick képe

Mennyi volt akkoriban egy ilyen újonnan?

Üdv

lexipadre képe

Szeva!Árát nem tudom.Szerintem nem is lehetett legálisan kapni nálunk.Csak kölcsönbe volt nálam,de nem volt olcsó játék anno.Akinek ilyene volt király mód kereshetett vele esküvő,családi dolgok,stb.üdv lexipadre

NGA képe

Ha megtalálom, akkor felrakom, van egy képem, amin éppen egy M7-essel forgatok a Komlói kirakodóvásáron. Hihetetlen jó kamera volt, és ami a lényeg, igen jó volt a felvett anyag minősége. Ilyen kamerán szereztem az operatőri végzettségemet is. Amit még szerettem, az a Sony BETACAM-ok.

Laki Géza képe

 

 

"operatőri végzettségemet"

 

 

Kinél? A Lacibánál? (A Boldogság házában)

NGA képe

A Pálinkás György volt a tanfolyam/suli vezetője, az Éberling Laci bácsi is ha jól tudom közreműködött, Ott volt a Kosaras Attila, Hauer Jancsi, meg még sokan. Én úgy kerülhettem be, hogy Édesanyám anyakönyvvezető volt akkor, és beprotezsált. Nagyon jó volt, igen sokat tanultam akkor.

Laki Géza képe

Én arra gondoltam,ami 88 körül volt a Boldogság házában. Arra emlékszem,hogy a Bükkösdi Lacibá tömte a fejünket. Volt ott még 2-3 fiatalabb is,de azok nevére már nem emlékszem. Arra viszont igen,hogy egy kazettám a mai napig náluk van,mivel ott maradt.

Mindez akkor 3500.- Forintba került.(Még szerencse,hogy a cég fizette.)

 

NGA képe

Ez korábban volt, mi voltunk az elsők, ha jól emlékszem 1986-ban volt, azt még a Megyei művelődési központ rendezte. Akkor ismered a Hauer Jánost te is :-)

Nagyon csiptem, mindig megengedte, hogy bemenjek a stúdióba hozzá. Aztán este, mikor vége lett az utolsó eskövőnek is, felrakott valami jó lemezt, beültünk a terembe, és csak hallgattuk :-) Meg voltak hétvégi videofilmnézések is, szokásos horror-porno verzió :-) Istenem micsoda szép idők voltak. Máig is emlékszem, amikor 1984-ben felvette nekem a Laira Branighan - Self Control c. számát ott a studióban, milyen menő voltam vele a középsuliban.

Laki Géza képe

Nekem már régnek tűnik,de mintha egy eléggé erős, talán kerekképű,szőkés srácra emlékeznék. Legalább is ez forgott mindig a stúdióban. (akkor nála a kazettám) Valamelyik nap láttam a papírt, amit akkor kaptunk. Azon bizti van pontos dátum,és hogy ki is rendezte. Az tuti,hogy Bokor Béla aláírása is szerepel rajta.

Mivel ezek "már nem kellenek" nekem,így lassan ki is törlődnek a fejemből. Örül az ember,ha azt jegyzi meg amit kell.

Dr Dee képe

Az a kép merre van?

Gotha képe

nekünk a mai napig meg van még. Az akkumulátora kb 1 kilós és mindig kellett pótot is vinni mert kb fél órát bírt. Jópár esküvőt videóztunk vele. 1992ben vettük "kéz alól" akkorra már a tulajdonosa megunta. (szerintem ő is az esküvője miatt vehette, aztán eladta) . Ha jól emlékszem 90e ft volt a használt ára. Arra is emlékszem hogy egy 3 órás esküvői kazit -persze megvágva, feliratokkal, zenével stb 5 és 10e ftért csináltunk.

 

Egyszer kellett benne valamit aranyoztatni (fejegységet? nem emlékszem) utána meg azért nem használtuk mert zavaróan nyikorgott-nyekergett a zoomja.

Viszont lehetett vele dubbing-utóhangosítani filmet, ami nagy szám volt.