ML Stúdiómagnetofonok


Forrás: 
RT 1974/3.
ML Stúdiómagnetofonok

Ezt is mi gyártottuk anno..világszínvonalon, nem másolással, egyedi világszabadalmakkal. Az MCI, a Telefunken, és  a Studer is megemelte a sapkáját. Ma meg a kozmopolita karvalytőkét szolgáljuk ki filléres bigyókkal (beszállítás).Üzemeink, gyáraink, termelő eszközeink bagóért eladva, lerombolva, megsemmisítve, szakambereink szétkergetve.  Szégyelld magad Magyarország és magyar nép, hogy ezt tehették veled!!!

Image2.jpg

Üdvözlöm!

Azt hiszem sokunk szívéből beszélt!!!A pontosság kedvéért annyit,hogy az ML mérnökei üzemeltetnek Pécsen egy kft-t,ahol megrendelésre gyártanak stúdió magnetofonokat és alkatrészeket is árulnak.

Rosta György

 

Kiss Béla lászló képe

Kedves Rosta Úr, tudom, hiszen többször személyesen beszélgettem Keresztes Úrral, egykori ML-főmérnökkel, a jelenlegi STM Stúdiótechnika kft ügyvezetőjével, sőt ő adott nekem előlapot STM200-asomra, továbbá kaptam tőle gépkönyveket is. Vlóban szerencsésnek mondható, hogy még létezik "a cég" ebben a formában, de a szó legnemesebb értelmében:  a jelenlegi felállás egy világhírű nagyvállalat céhes manufaktúrává való degradálódása.

 

Sajnos ugyanerre a sorsra jutott a BEAG(---->Univox, Castone) is, többek között.

 

 

Nekem is fáj a hazai ipar lezüllesztése, DE! mégis személy szerint mi a túrót csinálhattam volna, amikor már zajlott a "nagy biznisz"? Lassabban vezényeljem a himnuszt, mint a viccbéli karmester a frontra induló katonáknak? Szerintem a döntéshozó politikusnak látszó izéket kéne anyázni, nem pedig pl. egy ácsot vagy egy cukrászt, akik a gérben illesztés valamint a mignonbevonat problematikájával vannak elfoglalva.

kiskun képe

Hála' Nekem van mindenből elég tekintélyes mennyiség,ML ből STM 231,STM 610,És egy 600 asnak "kinéző" 610 es,és egy riportermagnó...

Kékedi Levente képe

Ez igen, ez aztán a gyűjtői munka! Gratulálok hozzájuk, minden elismerésem. Ezek nagyon jó készülékek ám!