Izzófoglalatba helyezhető konnektor


Forrás: 
saját
Izzófoglalatba helyezhető konnektor
konnektor02.jpg
NofreT képe

Ilyen csodát még sosem láttam. Még a csúszásmentesítésre is gondoltak.

Nofre

Laki Géza képe

Azért a "konnektor"menetes részén valami hiányzik nem? (valami leszedőre gondolok)

leguan képe

Kösz a kérdést!

Pótlólag készítettem még egy fotót (melléklet), ahol látható, hogy az egyik érintkező a csavaros rész csúcsán, a másik a tövében van.

Laki Géza képe

Így már teljes a kép,és világos a "működés"

 

 

(Most ugrik be,hogy volt ennek egy bakelitból készített változata,amely két villásdugót is képesvolt befogadni, anélkül,hogy az égőt ki kellett volna csavarni. Igaz,hogy ez már jóval később volt)

Éppen ezt akartam írni én is, hogy valahol, régen ilyet láttam, aminél egyszerre kapcsolódhatott az égő és a villásdugó.

 

Ide fejlődött a világ. Az '50-es években "villamosított" házunkban helyiségenként volt egy darab konnektor. Pár éve egy másik ház felújításánál kb. 40 darabot szereltek fel. A házban kb. 15 önálló áramkör van, saját automatával ellátva...

 

bfonok

Kiss Béla lászló képe

Ilyen "lopót" én is készítettem anno házilag, nagyon jól jött, amikor lépcsőházi, pincei árammal támadt kedvem flexszelni, vagy rezsón NYÁK-lapokat maratni...:O) A mai napig megvan.

A képet nézve, okos volt a konstruktőr: a külső menetes rész is kalitból van kialakítva, egy rugós leszedő érintkezővel, és nem fémezett a menetes fej. Mert az bizony úgy összeregadna a foglalattal, mint  a csuklóskutya...:O)

Nagyon találékony ötlet, én is csináltam ilyet, energiatakarékos fénycsőt szétpattintottam kitermeltem a felesleget és a belsejébe forrasztott két dróttal sikerült a legegyszerűbben egy neonarmaturához csatlakozni. Nem egy esztétikus megoldás, de a pincébe megfelel.

Ilyet még be lehet valahol szerezni? Köszönöm a segitséget!