Hanglemez-tartó ( miez volt)


Forrás: 
saját fotó
Hanglemez-tartó ( miez volt)

2010 első találós kérdése: mi ez?

valószínűleg könnyű lesz

NGA képe

lemeztartó!

zolimobydick képe

Hanglemeztartó állvány

NofreT képe

tökéletes!

Gondoltam, hogy itt nem fog megzápulni ez a feladvány :)

évjáratot tudtok ajánlani? én nem tudom..

Nofre

Feribá

Ilyesmi hanglemeztartó volt a hatvanas években, amikor moziztunk és a szünetekben zenét adtunk. Ennek a drótja még textillel volt bevonva és nagylemezeket tároltak benne CSUPASZON, eléggé gugyerák módon.

Később már műanyaggal bevont huzalok voltak a tartó elemei.

Én a lemezeimet mindig belső, külső tokban tároltam /tárolom/.

NofreT képe

Feribá', a mozizás alatt filmvetítést értesz?

Meghökkentő gondolat, hogy csupaszon tették bele a lemezt.., bár talán csak úgy van értelme ennek a tárgynak. (igen, ez textiles)
Ez nem valami zeneszekrényhez tartozhatott?

Köszönöm az időtartományt, akkor beállítom a 60-as évekre.

Nofre

Feribá

Kedves NofreT!

Az egyik blogomban írtam erről az ifjúkori mozis történetről.

Valóban ott a gépteremben volt egy zenegép és abban volt egy ehhez hasonló lemeztartó, lehet hogy bele is volt szerelve.

Az biztos, hogy meztelenül voltak benne lemezek és a lejátszóban is egy jó vastag tű volt, ami néha eltörött, mert ráejtettük a bakelitre.

Csak halvány emlékeim vannak, mert nagyon kis srácok voltunk akkor!

De a ZENESZEKRÉNYRE jól emlékszel!!!!!!!!

ZENESZEKRÉNYekben tényleg iylenek voltak,nekem már a műa.bevonatos van,sőt siekrült egy bőrt üvegszerűen megvágó éles penge fémlábú verziót is beszereznem..olyan műanyag bevonat van a fémen,mint ezeken a 3szintes drótrácsos guruló vagy nem guruló zöldségtartó polcrendszereken...kinek volt oylan konyhában,kamrában?Nos,azokról 10-15-20év után vedlik le ráhevitett stb műáanyagköpeny,...enyénmnek alja is,csak annak alja lekerekitetlen trapéz alatkba hajlitott fémlemez,és ha talpammal találkozik,mint pár éve...ááááá vagy áhhhuuhu-áhhuuhuu (ordítok mint TOM hangja régi TOM&JERRY 50évek rajzfilmekben..nremélg írta valaki a FARKAS&NYUSZIs NU zájjáácc nu PÁGÁGYÍ /NO MEGÁLLJ CSAK-ra,hogy az a TOM&JERRY CCCP-verziója ;-)..van benne rész,amiben pl együtt versenyezve sportban kibékülnek 1-2percre,másik részben meg kilyukadt aljú hajóból pumpálják ki a vizet kivülre) ..nekem még van pár tartóm,de lemezem jóval több..így..KINEK VAN ELADÓ ILYEN LEMEZTARTÓ vagymásmilyen,pl hifitoronytartó alatti kerekeken gurulós,stb?

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

miez


Ez miez?
Ismeretlen évjárat
Miez?
1970-1979