Hungarian Rings


Hungarian Rings

Sajnálattal kell közölnöm, hogy ez a játék nem Rubik Ernő találmánya, és nem is örökölte a Rubik nevet, tehát nem Rubik játék!

A nyolcvanas évek elején nagyon sok játékot találtak fel hazánkban és ezek közül sok a mai napig mint Rubik játék él a köztudatban, tévesen! Ilen például a képen látható Hungarian Rings, a Bábel torony, a Varikon és még sorolhatnám.

A játék (mint Hungarian Rings) feltalálója Papp Endre. A szabadalom az meg 1982 December 2.-ai.
De a játéknak van egy elődje, ami ehhez nagyon hasonlít. Ezt William Curchil találta fel. A szabadalmi jogokat 1891 (nem 1900!!!) Május 28.-án kapta meg.

Szerencsére a Rubik Ernő által 1975-ben kitalált Bűvös (majd később 1980-tól Rubik) kocka elindított egy logikai játék forradalmat az egész világon. Ezek után a köznyelv a Rubik szót a logikai játékokkal kezdte azonosítan, így lehet az, hogy a mai napig nagyon sok nem rubik játékról hisszük azt, hogy Rubik játék!

Amennyiben bővebben érdekli önöket ez a téma, nyugodtan keressenek meg!

Üdvözlettel:
Nagy Olivér
www.rubikkocka.hu
rubikkocka@gmail.com

Szia Olivér! Nem tudnál segíteni abba, hogy hogy kell kirakni?
Nagyon megköszönném!

admin képe

KÉP TÖRÖLVE!
1983-as Finommechanikai és Elketronikus Műszergyártó Szövetkezet kártyanaptára

Így is hívták

Ugye ők gyártották?Azt hiszem 1984-85ös RUBIKKOCKÁS könyvben olvastam (vastag keményfedelű,színes védőboritós,benne okokkal miért más aratta le a pénzt Rubikék és  a politechnika/politoys helyett /klónygártók hamisitók stb/ uyganúgy a Rubik-kígyónál is)"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő