Gazdálkodj Okosan társasjáték újabb


Forrás: 
Saját
Gazdálkodj Okosan társasjáték újabb

Közkívánatra! Letölthető játékszabály itt!

a kedvenc társasjátékom! :)

Nekem egy régebbi kiadású játékom van.
Abban még 10, 20 , 50ft-os címletek vannak.
Képet majd teszeek fel róla.
Táblám az eredeti, pénzt, lakást bútort, másoltam.
De a játékszabályom hiányzik.
Segítsetek!!
Köszi!
Karcsi

A játék célja, hogy a játékosok a játék során „helyes pénzgazdálkodásukkal” lakást és berendezést vásárolhassanak. A győzelem feltétele egy teljesen berendezett lakásmakett megvásárlása, az adósságok kifizetése és megadott összegű takarékbetét összegyűjtése a többi játékos előtt.

 

http://retronom.hu/files/images/kepek/eredeti/79/Gazdalkodj_jatekszabaly_regebbi.jpg

 

 

nekem a kiegészitők kellenének amik vannak hozzá nem tudjátok lelehet tölteni valahonént?(levé,pénz,lakás,berendezések ..meg a többi ..)ami van .

Denisa

Sziasztok, sajnos hiányosan vettem meg a társasjátékot, a játékszabálynak nagyon örültem, de hiányzik belőle a lakás karton is, esetleg valaki be tudná szkennelni? Előre is nagyon köszi!

Én szerintem ezek a régi játékok nagyon jók nem ezek a monopoly akármicsodák . NEm?

A Monopoly, Capitaly sokkal régebbi játék, mint a Gazdálkodj okosan, Takarékoskodj. Ez utóbbiak a háború előtti előzők mintájára készültek, azok szocialista változatai. Aki csak őket ismeri, az emlékezhet rájuk jószívvel, de ezekből hiányzott az egymás ellen játszás öröme, itt csak gyűjtögetésről, hogy ne mondjam, harácsolásról volt szó, míg az eredetikben jórészt egymástól kellett elnyerni a pénzt. Mint a kapitalizmus és a szocializmus közötti különbség, ha nagyívű párhuzamot keresnénk. Népszerű játékok voltak, de ahol megmaradt valakinek a társaságból a régiek közül valamelyik, vagy készítettek azok alapján rajzolt változatot, ott inkább azzal játszottak (még felnőttként is esetenként, pénzre).

Minek ehhez játékszabály? Nem ördöngősség. Mi általában 1 db ot adtunk mindenfajta pénzből kivéve a legmagasabból. Volt egy üres lap a házról, azt a lakásszövetkezetbe lehetett megvenni, meg voltak bútorok azt meg a 29-es 7-es meg 30valahanyas mezőkön asszem.
Addig tartott a móka amíg valaki meg nem csinálta a bebútorozott lakást.

veronika81 képe

sajnos nekem nem volt de a suliba a napközibe volt és hatalmas derbiket játszottunk vele

 

a legjobb játék volt

Gyurik Tiborné képe

Kriszti77

sziasztok!

Segítsetek nekem!

Gyermek koromban megvolt ez a fajta társasjáték..csak hát már el kallódott!

szeretném a gyerekeimnek megvenni ,de ebben a régi kiszerelésben...viszont mindenhol már csak az új változatokat találom....esetleg ha valaki tudna segíteni nekem,hogy hol lehetséges megvásárolni ,nagyon megköszönném!!!

előre is köszönök minden fajta segítséget!

vagyok nekem három féle kiadás van meg,lányom most szeretné a legújabbat

Tudna valaki segíteni? Hiányoznak a szerencsekártyák a társasjátékból honnan tudnám megszerezni? Vagy esetleg valaki elküldené nekem a fénymásolatát ?