Ajánló

Ganzuniv mérőműszer


Forrás: 
saját
Ganzuniv mérőműszer

GANZUNIV 2 '88.

 

Talán az egyik legjobb mérőműszer volt a 80-as években, egyetemeken és kutatóintézetekben is ezeket használták labormérésekre. Eredeti állapotban, papírjaival,nem volt használva.

Vales képe

Hehe, én 1989. Karácsonyára kaptam egy ilyet Apámtól. Elektroműszerésznek tanultam akkoriban (másodikos voltam), és nagyon örültem Neki! Emlékszem még a szavaira: "Műszer nélkül egy műszerész félkarú óriás!" :)

Egyébként ugyanilyenek az UNIVO1-ek is, olyanokkal a suliban mértünk "műszerek és mérések", "elektronikus áramkörök" és "elektrotechnika" órákon.

 

Vales

Én 1 kollégámtól kaptam egy ilyen mérőműszert szintén gyári dobozban,papírokkal. Sajnos nem működik,próbáltam de nem mér. Viszont az elemet érzékeli ha rakok bele. Tudja valaki hogy ilyet hol lehet javíttatni?

 

"Gyári papírok"

Nem akarlak "kioktatni", de legelőszőr is türelmesen el kell olvasni, és megérteni a használati utasítását a műszernek.

Ha a "Telepellenörzés állás" -ban a 9v-os tranzisztor-telep feszültséget megfelelő (jelőlt !) tartományon belül mutatja, akkor nagy valószínűséggel JÓ a műszer, és az egyenfesz mérő része.

Ha árammérő állásban nem mutat,  (természetesen egy egyszerű áramkört kell összeállítani, és ahhoz megfelelő méréshatárt választani), akkor, ha jól emlékszem van egy kis biztosíték, valószínűleg azt kellene cserélni....

Ha Újpestre be tudod hozni a műszert egyeztett időpontban, be tudom Neked vizsgálni....

fury.nandor@gmail.com