Domján Edit nekrológja


Forrás: 
Film Szinház Muzsika
Domján Edit nekrológja

Requiem egy szinésznőért.

Aki nem akart 40 évesnél idősebb lenni...

ml

Morvay László képe

És másfél évre rá követte őt nagy szerelme Szécsi Pál 1974 májusában. Halála előtt kb két héttel láttam egy esztrádműsorát a Kamara Varietében ami az egykori Lenin krt-on volt közel a Nyugati pu-hoz.

Kedves László!
Milyen szerencsés, hogy láthatta Palikát élőben fellépni ! Ha erről az estéről  többet is megtudhatnék, az jó lenne. Mindazt ,ami Domján Edit és Szécsi Pál művészetéről megjelent eddig: kislemez, nagylemez, CD-k, DVD-k, cikkek, könyvek stb. már évek óta gyűjtöm,és hallgatom-  ha tehetem - minden szabad időmben.  Két évvel ezelőtt,  más rajongókkal együtt segítettem a   Szécsi Pál blog létrehozásában,  a dalok, a kották, a cikkek összegyűjtésében. http://szecsipal.blogspot.com A blogban külön fejezet foglalkozik Domján Edittel, dalaival, filmjeivel,meséivel.Oda szeretném kölcsönkérni a nekrológ  szkennelt másolatát, ha lehetséges, mert ezen a fotón a cikk szövege nem olvasható. Válaszát előre is köszönöm.
Katinka541

Morvay László képe

Kedves Katinka!

Szivesen elküldöm az eredeti ujságot is! Nagyon sok Film-Szinház Muzsikám van,jövő héten átnézem a gyüjteményt és a Domján Editről meg a Szécsi Paliról szóló cikkeket kiválagtom Önnek!

Ha akar többet tudni hivjon fel a 06-70-5840397es telfonszámomon!

Retronómos üsvözlet:Morvay László

Morvay László képe

Kedves Katinka!

Irja meg a cimét és elküldöm Önnek a Szécsivel és Domjánnal kapcsolatos ujságokat és a Szécsi Pál lemezeimet is. Retronómos üdvözletem:Morvay László Szép karácsonyi ajándék lesz ha időben megirja oda is fog érni és a karácsonyfa alá teheti!

melica képe

Azt olvastam egy Müller Péter könyvben, hogy Domján Edit Edith Piaf reinkarnációja. Azért született újra, hogy ismét naggyá tegye a francia színésznőt, újra élhesse a csillogást és az ünneplést. De ez nem sikerült, a közönség már nem úgy szerette, mint pár évtizeddel korábban, ezért úgy döntött, hogy "hazamegy", fiatalon, 40 évesen....

Nem tudom, igaz e mindez, mindenesetre nagyon megható.

Tisztelet Domján Edit előtt is és Edith Piaf előtt is.

Mindketten kiváló színésznők voltak, gyönyörűek!

Békesség a lelküknek.

Morvay László képe

Kedves Melica!

Nem akarok vitatkozni veled! De Edith Piaf a szó szoros értelmében még fiatal korában sem volt testileg gyönyörű! Kis növésű volt,azért ragasztották rá a "veréb" bece-vagy gúnynevet. Domján Edit szépségéhez nem férhet kétség. Piaf élete utolsó éveiben a súlyos alkoholizmusa miatt kórházból,szanatóriumokba járt,és már nem is lépett fel. Domján Edit élete utolsó napjáig játszott. Rajta nem lehetett észrevenni,az ital hatását.Piaf élete utolsó éveiben nagyon leromlott testileg. Ezt nem lehet Domján Editről elmondani! Edith Piaf inkább énekes volt,mint szinésznő! Domján Edit maga akart meghalni,Edith Piaf pedig úgy élt hogy ne legyen hosszú életű! Hét évvel élte túl Domjánt,ő 47 éves korában halt meg. Szivélyes üdvözletem:Morvay László

Kedves László !
Legyen szíves és írjon nekem, van-e még korabeli cikke, fotója Domján Editről.

válaszát előre is köszönöm
Kis É.Katalin

Csazo képe

Csazo

 

Katinka! Van olyan régi Film Szinház Muzsikám, melyen rajta van Domján Edit. A  képet el tudom küldeni róla, úgyis szomorú évforduló van az idén.

Tegnap este újra 1972- ben jártam! (Fontos év volt számomra is, akkor
érettségiztem, kerültem egyetemre )
Mint egy időkapszula, úgy nyílt ki hirtelen a 40 évvel ezelőtti nyár, az
összes boldogságával és fájdalmával együtt.
Két összeillő ember, két érzékeny művész , akik élete önmagában is egy
nagyon komoly dráma,
sorsszerűen egymásra talál, de a lángoló szenvedélyben végül is felőrlik,
elégetik egymást.
Történetük megindító és magával sodró is egyben.
Történetük ismeretében a színdarab fordulópontjain felhangzó sanzonok,
slágerek szövege újraértelmeződik.