Máté Péter lemez


Forrás: 
Sját fotó
Máté Péter lemez

Máté Péter egy 1976-os lemezborítón,zsibi piaci beszerzés!

Kicsit recseg-poros is a lemez, de a lényeget visszadja!

MP első felvétele 1967-ben jelent meg kislemezen, és kilenc évet kellett várnia a nagylemezre. Ezután kétévenként (1978: Magány és együttlét, 1980: Szívhangok, 1982: Keretek között) adták ki albumait. Halála (1984) után válogatások jelentek meg.

ml

Így van ! Első dala az Úgy várom jössz-e már , jut eszembe, mennyiért vette és, hogy melyik piacon? 

rákos zsolt képe

ahimotu Üdvözlöm!Már régebben vettem,két fázós csövestől, itt a Margit Híd Budai hídfőjénél (50ft/db)lévő zsibipiacon(Ma ez az Elvis P.park!) ezt kb :3-4 éve az önkörmányzat sajnos megszüntette.Nem tudom mennyire ritka, sok lemezbolt van még?Bp-en, lehet van ott ilyen. A Bakelit.lap.hu-n szoktak hírdetni és v.melyik lemezmosást is válal.Erre a lemezre ez bőven ráférne .

És vannak már jó hibajavító programok is .Ezzel még nem foglalkoztam .

Ha érdekli a lemez-anyaga fel.céljából akkor el tudom küldeni esetleg  !

Kapcsolat :ahimotu@gmail.com

Én ritkábban hallgatom itthon.

Üdvözlöm! Igazából Máté Pétertől csak egy - két szám fog meg , azért kérdeztem meg az árát mert a multkor olyan lemezekre mondtak nekem 200 Ft ot ami deformált, poros, belső borító nélküli hanyag módon tárolt lemez volt. Mikor az eladó kimondta a 200-at ránéztem és egy köszönöm szépennel ott is hagytam! Meg azt akarom még mondani, hogy a PC Bontó.hu üzletébem van lemezmosás erről You Tube-on is fent van egy videó!

Azthiszem a Lemezmosás a pcbontó.hu üzletében -címmel.

rákos zsolt képe

ahimotuKöszi! Alkalomadtán felkeresem a boltot .

Egyébként létezik még Cd demagnetizálás vagy mi? meg Cd központosító luk- és lemez széle esztergálása is.

Ilyeneket is csinálnak manapság !

Sokféle technológia létezik, ezeket én még nem próbáltam .

Régebben nagy szám volt a NAGAOKA cég különböző termékeinek is a használata (nem tudom létezik-e még a cég)Ők árultak olyan folyadékot amit rá kellet önteni a bakelit lemezre ,megszáradt és fólikaént később le lehettett húzni róla ezt.Kiszedte a barázda mélyéről a piszkot .Meg antisztatikus lemeztasakot is árultak ami okos ötlet volt, a magyar lemezek sokszor műanyag tasakokban voltak benne és kihúzásnál így sztatikussá tette  a lemezt!A Lenco-zást annak idején nem annyira preferálták (a Hifi-magazinban)Én nem is alkalmaztam ,de javasolták ott,hogy a lemezjátszó köz.közelében legyen egy üveg víz hogy párologjon .Nem tudom ezt valaki alkalmazza-e ezt otthon, persze vannak már párásítók is ...