Balatonederics afrikai vadászház


Forrás: 
képeslap
Balatonederics afrikai vadászház

A vadászházat és a benne levő gazdag anyagot Dr.Nagy Endre afrika vadász alapitotta. Nagy Endre emigrált de hazánkba történő visszatérése után megalapitotta a vadászházat,amit az 1994-ben bekövetkezett halála után felesége gondoz.Igen értékes gyűjtemény.

Gotha képe

Mostanában már Afrika Múzeumnak hívják, mindenkinek tudom ajánlani főleg kisgyerekekkel, rengeteg élő állat van az állatkertjükben!

Győző képe

A múzeumot Dr.h.c.Dr. Nagy Endre hozta létre (szül. 1913 - megh. 1994). A jogász végzettségű ember vadászmesterségig vitte, majd állatkertvezető lett. Afrikai gyűjtőutakon vett részt és végül Tanzániában telepedett le. Évek múltán az ország legismertebb vadásza lett. Vadászati és néprajzi gyűjteményének nagy részét 1984-ben hozta haza a balatonedericsi családi kúriába, amely azóta élő állatvilággal körülvéve múzeumként működik.

Halála óta második felesége Beretz Katalin működteti  és bővíti férje terveinek megfelelően a kastélyt Afrika Múzeum néven.

Az alapító Nagy Endre hamvasztva lett és a hamvait Balatonedericsen és Tanzániában helyezték örök nyugalomra.

Tehát nem 1994-ben és nem a feleség hozta létre.

Morvay László képe

Tisztelt Győző!

Nem okozott különösebb nehézséget önnek a balatonedericsi weboldalról kimásolni az információkat,amit én sajnos a kép feltétele előtt elmulasztottam,de utána én is megnéztem,és valóban úgy van ahogy ön leirta,ennek megfeleően javitani fogom a képaláirást.

Morvay László