Búcsú a katonaévektől 1


Forrás: 
Saját tulajdon
Búcsú a katonaévektől 1
Morvay László képe

Rendkivül érdekes és eredeti?? Erősen kétlem,hogy azokban a háborús években,ilyen nyomtatványokat engedtek volna kinyomtatni,ami ilyen mértékben erősen gúnyolódó és gusztustalan kifejezéseket használ a Magyar Királyi Honvédség ellen??!! Amikor 1941-ben kitört a háború Magyarország és a Szovjetúnió között,engedélyeztek volna ilyen a Magyar Királyi Honvédséget kigúnyoló mocskolódó irományokat kinyomtatni! Ezek bizonyára ha eredetiek is földalatti,illegális nyomdákban,készülhettek,vagy esetleg a KMP földalatti szervezeti nyomtathatták a honvédség moráljának züllesztésére! Ez biztos,hogy nem eredeti hanem jóval a háború után készült humoros,a Magyar Királyi Honvédséget erősen kigúnyoló irat. Szerintem a Rákosi korszakban készülhetett,amikor sok volt horthysta katonatisztet bebörtönöztek,internáltak,kitelepitettek,vagy kivégeztek!

Győző képe

Örömmel konstatáltam, hogy az általam feltett "gyászjelentést" érdekesnek találtad.

A kérdésre a válaszom: EREDETI.

Amennyiben tüzetesen megnézed a szöveg alatt lévő - igaz, kis betűkkel írt - feliratot akkor látható, hogy a veszprémi Pósa nyomdában készült az ominózus darab.

Ez a nyomda 1901-től 1945-ig üzemelt, tehát ez nem volt sem illegális sem földalatti nyomda..

Tudom ez szubjektív dolog, de szerintem ez nem gúnyolja ki a Magyar Királyi Honvédséget csak bizonyítja, hogy a katonáknak volt humorérzékük.

Amúgy ez a papír megvan amióta az eszemet tudom. Ezt az édesapám kapta a leszereléskor.

Elég furcsa lenne, ha most derülne ki, hogy hazudott Nekem.