In memoriam MALÉV


Forrás: 
képeslap
In memoriam MALÉV

A MALÉV felszámolása kapcsán tettem fel ezeket a repülőgépeket.

Felmerült egy kérdés bennem a képpel kapcsolatban:Az a gépkocsi a repülőgép mellett vajon tankolja? Vagy valami mást csinál? Ez a gépkocsi nagyon hasonlit a hazánkban ideiglenesen állomásozott Szovjet Déli Hadseregcsoport üzemanyagszállitó gépkocsijaira! Aki ezzel kapcsolatban tudna valamit hozzászólni kérem tegye meg!

vegyes retró_0006.jpg vegyes retró_0008.jpg vegyes retró_0010.jpg vegyes retró_0011.jpg vegyes retró_0012.jpg

Gyönyörüek, csak ezt tudom mondani.

Murena képe

.

Morvay László képe

Kedves Murena!

Ezt a hozzászólás egy valódi hieroglifa! Nem tudom milyen formátumban küldte,de bizonyára csemege lenne a titkosirás fejtőknek! Mindazonáltal ha elküldi olvasható formátumban örülnék neki,még akkor is ha negativ a vélemény! Köszönettel:Morvay

Murena képe

Elnézést kérek a technikai probléma miatt. Sajnos az utólagos törlését sem tudom megoldani. Viszont csak egy képet szerettem volna a hozzászólásba illeszteni. Rengeteg szép kép van a különböző egykori Malév színekben pompázó gépekről és csaknem az összes létező lajstromjellel valaha repült gép fellelhető az interneten is.

 

Gazdag leírások és történetek is vannak a típusokhoz és üzemeltetéseikhez. Mindenképpen ajánlom a következő oldalt: http://www.avia-info.hu/

 

További képek pedig a http://www.aviationexplorer.com/ vagy http://www.airliners.net/ oldalakon találhatóak.

 

Köszönjük, hogy megosztjátok velünk gyűjteményeteket!

 

Tisztelettel: Murena

 

 

Morvay László képe

Köszönöm a hozzászólást. A technika ördöge nekem is többször betett. A repcsi melletti tehergépkocsi mi lehet? Tankoló vagy esetleg vizet ad a repülőgépnek? Ha tudja,vagy ban ötlete irja meg!

Murena képe

Három dolgot szoktak a repülőgéphez csatlakoztatni az üzemanyag feltöltésen kívül. Mivel ez egy korosabb tipus érdemes utána nézni.

 

Az elektromos ellátást egy generátorról biztosítják, de ez a csatlakozó elöl van az újabb típusokon. A Toalet service lehet éppen vagy a földi pneumatika és légkondicionálás, de ennél egy negyedik segédhajtóművel oldották ezt meg szerintem, így kizárásos alapon még tiszta víz lehet.

 

Üdv: Murena

 

 

Morvay László képe

Valószinű,hogy igaza van! Ugyanis az üzemanyagot a kerozint,jóval nagyobb tartálykocsikból szokták tankolni a repülőgépek szárnyába,

ez a kocsi valószinű ivóvizet tölt a repülőgépbe!