JVC RC-828W sztereó rádiósmagnó


Forrás: 
saját
JVC RC-828W sztereó rádiósmagnó

Nagyméretű, sok szolgáltatással rendelkező és igen szép hangú sztereó rádió-magnó. Sok korjelleges megoldást tartalmaz: sztereó mátrix-áramkör, húzóptméterek a felső élodalon, stb. Ez a típus látható Csabai Dániel: Rádió-magnók szervizkönyve-II. c. munkájának borítóján.

Zalairádió képe
rákos zsolt képe

ahimotu Nagyon jól néz ki a magnód! Igaz nemrég láttam valahol egy SHARP

2 kazettást is azt a félét amiben egymás mögött vannak a kazetták !Gondolom korabeli technikai csúcs lehett ez a megoldás !A régi munkahelyemen sztereó Philips volt ,az ismerősöm munkahelyén meg AKAI volt,a volt tanáromnak meg egy HITACHI -ja van.sajnos ezeket a rádiós magnókat nem tudtam megszerezni .Nekem egy nagy SANYO-m van:M 9921 és egy USA M 9999-es  és egy kisebb, de nagyon klassz igazi alu burkolatos  W7-es AIWA kazettás + mikrókazettás ami  2 sebességes átjátszós kivitelben.  Valamikor nagy szám volt egy ilyen cucc!

Vales képe

Ha már említetted, egy volt osztálytársamnak volt egy ilyen szuper SHARP gépe, ahol a két kazi egymás mögött volt. Érdekesen tolta ki az ajtót is, először kitolta, majd billentette. Bécsből kapta még '89-ben, jól is szólt, egy gyönyörűség volt! Nem tudom, meg van-e még neki.

rákos zsolt képe

ahimotu Igazi kuriózum lehetett valamikor az a megoldása a cégnek!

Én még nem láttam élőben ilyet ,de el tudom képzelni .Rengeteg prospektusom van itthon ,de aszem ilyenről nincs  prosim .A Sharp cégnek volt még egy másik dobása is :olyan lemezjátszót építettek toronyba amelyen nem kellet megfordítani a bakelit lemezt! Tálcás- kitolós kivitel volt a toronyban,erről viszont van prosim 2 db is . Vasárnap vettem magamnak egy Aiwa hordozható -asztali-polcos 12 kg-os külföldről behozott! 2 kazis rádiós gyönyörűséget, (asszony még nem látta!)a kivett hangszóróit(szétporladt a szélük szokás szerint) ma széleztem újra, holnap teszem vissza a hangfalaiba .Made in Japan hangszórókat mostanában nem is láttam!Persze szét kell szednem a magnót is, mivel a szíjakat is rendbe kell raknom benne  .Holnap teszek fel róla fotót ide.

Üdv!

Kiss Béla lászló képe

TWIN MECHANISM-ként volt ismert ez a megoldás a Sharp-tól.

rákos zsolt képe

ahimotu Szia Béla ! Nekem csak a 1984/85 -es Sharp 100 oldalas kis katalógusom van meg, abban nincs már benne. Akkoriban  a Cd lejátszókra és a szteró tv/ videókra meg a szines hordozható lejátszókra koncentráltak már .Bár még vannak benne, nagy hordozható kazettás rádiós-magnók is .

A napokban kezembe került egy RC-828W tipusú rádiómagnó. Sajnos a készülék hibás. Kellene a kapcsolási rajza ás ha valaki segíteni tudna, hálás lennék érte.

Nánási úr!

Írtam önnek privátban a fiókjába.

Zalairádió képe

Az én készülékem hibája annyi volt, hogy a fülhallgató aljazat, elszennyeződött ( korrodált stb.) és leválasztotta a hangszórókat, ezeket mindig célszerű ellenőrizni, legegyszerűbben egy füles bedugásával! Ez fontos pl. akkor is ha valami nem megy tápról, akkor célszerű a telepérintkezőkön keresztül megtáplálni! Sok felesleges munkától lehet mentesülni!