VHS kazetták 1989-


Forrás: 
Saját fotó
VHS kazetták 1989-

Korabeli VHS kazetták fényképe 1989 től.A használt videó 3 fejes Panasonic NV L20HQ volt (egyébként sokat néztük és nagyon strababíró cucc volt és még ma is menne csak nincs rá már időm javítani->táp kondicserék )aminek a távirányítója még LCD-s és a végén vonalkód olvasós volt(csak Mo.-on nem csináltak hozzávaló műsorfüzetet! és nem adtak ki valami szinkronizáló szignált ) .

Egy apróság : ezzel már lehetett lassítani a 3 fej miatt és ez a funkciója akkoriban nagy szám volt nálunk, hogy a kapott James Bond filmet -az akciókat benne visszanézve -lassítani tudtuk !

A hozzá használt Tv Vidis 51 cm-es Precizion 2000 -es volt .Ami szintén működik csak: kicsi, mono, kicsit kh-s stb = pince

Volt viszont hozzá vonalkódos füzet, abban egy felvétel felprogramozásakor - bepötyögés helyett - szépen le lehetett húzni sorban a csatornaszámot, dátumot, időt.

oldtimer képe

Akár ezeket a kazettákat kitehettem volna én is.

Már bánom, hogy Apám kazettáit anno (2016) nem hoztam el, ugyanis 100%-os állapotban voltak. Most meg valamelyik szemétdombon, vagy a kőtörmelék között vannak.

 

De nem is ez a lényeg, hanem a kép.

 

A SONY arany/fekete DX-re nem emlékszem határozottan, de vagy volt olyanom is, vagy csak kölcsönben volt mint a CASIN „márka” is.

 

A „Panasonic NV L20HQ” Videómagnó pedig megérdemelné a javítást. Jófajta alu öntvény mechanika és bordázott lapszíj ami van benne, és összességében időtálló mechanika.

 

Nekem National NV FS100 volt, amiben sajnos a droptout kompenzátor rossz volt, a vétel előtt már, és lányos zavaromban csak későn vettem észre.

 

A szerviz sem tudott vele mit kezdeni. Bár, csak egy szervizben voltam vele.

(eladtam végül veszteséggel)

 

üdv.: oldtimer