Maxell XL II. chrome kazetták


Forrás: 
saját fénykép
Maxell XL II. chrome kazetták

Hogy beszálljak a kazettás őrületbe:

 

Maxell Xl-II króm kazik, hármas eredeti csomagolásban. A Deckem mellett tanyáznak, biztos elbeszélgetnek a régi szép időkről.

oldtimer képe

Emlékek! Sokaknak csak emlékek. Ha még van is valamilyen régi HiFi készülékük, akkor az jobbára szobadísz.

Rá, ránéznek és hallgatják mp3-ból a zenét a PC kicsike hangdobozain :(

 

Nem azért mondom, mert nálam most is forognak az orsók. ;)

 

üdv.: oldtimer

veroka képe

Csak azok a fránya gumi alkatrészek ne lennének :)

A másik kérdés, hogy mit veszel fel (és honnét) a magnóval. Régen órákon át hallgattuk a Melódiakoktélt vagy viseltük el B. Tóth Lászlót a poptarisznyában mire végre következett a magnósoknak szóló rész, ahol kommentár és megszakítás nélkül teljes terjedelemben leadták az akkori kedvenc számokat, hogy felvehessük őket és vihessük bárhova. Manapság ha valami zene megtetszik, akkor vagy CD-n vagy streamelt digitális médiában vesszük meg, illetve meghallgatjuk a szabadon hozzáférhető csatornákon. Egyszerűen nincs már szükség a magnetofonra mint hangrögzítő eszközre.

Emlékek! És mert megtehetem, hogy emlékezzek, ezért nálam is forognak az orsók. Olyan emlékek kapcsolódnak hozzájuk mind a gyerekkorom, mind a fiatalkorom idejéből amiket mosolyogva idézek fel ma is.

oldtimer képe

„Kinek a papné kinek a paplan” - szokták mondani.

 

Csak azért idéztem, mert hasonló /számomra/, mint a nincs szükség magnóra szólamok, amit időnként hallok.

 

Meglepettségemet nem tagadom, pláne mert mögöttem forognak az orsók most is.

 

Már szabályos hiányérzetem van, ha egy napon nem kapcsolom be a magnót. Volt olyan, hogy este jutottam oda, és akkor se hagytam ki..., bekapcsoltam.

Persze. Van aki CD-t hallgat szívesen, mert azon nőtt fel, azt szereti, az praktikus őneki. Ismerek olyat akinek minimum 1500 CD-je van, és szerintem csak a gyűjtői szenvedély az, ami összehozta ezt a mennyiséget az otthonában. És az olyan dolgok is, mint a: „Na, ezt a lehetőséget nem hagyom ki!” Ugyanis nem egy alkalommal „mesés” áron vette meg egy együttesnek a „CD Box”-át ami 20-22-25db. lemez volt és igen kedvező volt a db/Ft „mutatója”. Jóllehet az illetőnek megvolt már az együttestől simán 12-14 lemeze is.

Ja, és még egy lényeges dolog, a kérdés: Vajon mit szólna egy ilyen szenvedélyes gyűjtő ahhoz, ha valaki azt mondaná neki: „Teljesen felesleges volt 1000-1500 lemezt összegyűjts, mert simán lehet ezeket a neten hallgatni, vagypedig a PC-ről flac-ban!”???

Talán azt mondaná: „Igazada van, csak foglalja a helyet”?? /kétlem!/

 

Egy párhuzamos történet: Egy volt kolléga Fiának tekintélyes DVD gyűjteménye volt régi magyar filmekből, és nem tudni pontosan miért, de úgy döntött a szüleinél hagyja a DVD-ket, mivel ő külön költözik.

Így aztán az összes lemezt berippelte és betömörítette 600-700MB-os DivX AVI fájlokba, hogy egy Pendrive-ra fel tudja másolni őket, azt meg zsebre vágja simán. A sok DVD-nek több és nagy papírdoboz kellett volna. (persze többségük DVD tokban, boritóval). /hová lett a minőség?/

 

Nem is tudom, de...!!

Ma már sok olyan TV van, hogy bedugod a Pendrive-ot, és már játszod is a filmet, én mégis inkább kinyitom a szekrényajtót, kiveszem a tokjában a DVD-t, ahogy a könyvespolcról a könyvet leveszik, és már olvas-

sa is a DVD lejátszó.

 

Bár, vannak Don Quijote-k akik kardoskodnak, hogy: Minek a köny? Minek? Előveszem az e-book -om és azt olvasok amit akarok!!

Mégis a „lüke polgár”* mit csinál? Előveszi Daniel Defoe Robinson Crusoe c. könyvét a metrón és elkezdi olvasni. Olvassa újra! Miért? Mert a Nagymamától kapta még, és emlék. Kellemes emlékek, érzések, hangulatok kötik hozzá! Ugyanakkor az e-bookhoz semmilyen élmény nem köti.

Nincs zizegő papír, és friss „nyomdaillata” sincs mint a könyvnek új korában...

 

* Szóval én inkább szeretek „lüke polgár” lenni :)

 

Sok olyan dolog van e világban ami olyan csak mint egy művirág!

 

üdv.: oldtimer

 

u.i.: Szóval ha valaki azt mondja: Nincs szükség magnóra

inkább mondja azt: Nincs szükségEM

Mert másnak más Jó! 

 

És még valami...

A kardoskodó Don Quijote-k átlagban azzal érvelnek, hogy: Na, de öregem! Én simán zsebrevágom az e-book-om amin simán ott van minimum 20-30 könyvem is!

 

Én meg mivel érvelek?

Bocs, de én ha nem bírom ki a napi 12-15 percet oda és vissza a metrón olvasás nélkül akkor egy azaz 1 könyvet viszek magammal, mert 20-at egyszerre nem olvasok, csak egyet!

És itt általában le is záródik a téma.

 

Kalmopirin képe

Gumik? Gumi van az asztali CD lejátszóban is! Emlékszem, nemrégiben történt az velem, hogy este gondoltam egy nagyot! Háát, bizony nagy lett belőle! Ugyanis be akartam tenni a lemezt a lejátszóba /DVD/ és nem jött ki az ajtaja (tálca). Nem is figyeltem, hogy bent forgott-e a motor, de egy pillanatra azt gondoltam: Kész, vége! Aztán derült ki, hogy az a picike, és pótolhatatlan gumi karika feladta amit a tálcanyitó motor hajt.

Persze itthon 3 -féle MÁS méret van ugyan! Aztán áldozatul esett egy PC-be illő EIDE DVD író. Ebből tettem bele.

 

Szó ami szó! A 10e forintért vett mp3 lejátszómba nem kellett gumi. Igaz fel is adta 2 nap alatt. Semmi gond! Jött érte a Futár és egy hónap múltán visszautalták az árát.

Mindenki jól járt.

 

Mindenki jól járt???

 

--

Kalmopirin

Maxell


II.


Erzsébet híd II.
Akkor és Most
Erzsébet híd III.
Akkor és Most
Erzsébet körút II.
Akkor és Most
Füzet II.
1960-1969
Háború II.
Találat: 2
Munkások II.
Találat: 2