Volga M-24


Volga M-24

Volga M24

Putyur képe

bár amilyen jó kis (?) autó volt az... nekem volt egy (1986-88-ig), a bajai tsz-elnök szolgálati autója volt azelőtt. fekete, csupa króm kívül, bordó plüss ülés belül... gyöny

mindig is vágytam egy ilyenre, vagy legalább vezethessem.eddig sajnos nem adatott meg !

Radios20 képe

A Volga M24 létezhetett kombiban, vagy az már más típusú Volga?

 

Igen volt, M24-02 a típusszáma. Ráadásul az már 7 személyes volt. Amúgy a városunkban néha látni egy Volga kombit, a szovjet Aeroflot színeiben.

 

http://patina.uw.hu/ - saját gyűjteményem (főleg műszaki)

Szia az Aeroflot tulaja voltam, bővebb infot itt tudok adni a kocsiról: www.volgaklub.hu

Radios20 képe

Üdvözlöm!

Átlagosan kb. mennyit  fogyaszt egy Volga M21, és mennyit egy M24?

Van fogysztásbeli különbség?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel; Radios20

Tulajdonképpen ugyanaz a motor van az M21-ben, mint az M24-ben. A fogyasztása az előbbinek 13, az utóbbinak 10-13 van megadva papíron. Nem vagyok szakértője a Volgának, de van róla anyagom. Tetszenek ezek az autók, megnyerőek. Szívesen elfogadnék egyet az M21 - M24 - M24-02 trióból:)

 

http://patina.uw.hu/ - saját gyűjteményem (főleg műszaki)

Radios20 képe

Kössz a választ! Ha 10l-t fogyaszt akkor a Volga-kombival százszor jobban jártunk volna mint a Ford furgonnal. a Ford Diesel volt igaz, a fogyasztása olyan 6-7l között volt, de sosem indult, rengeteg motorcsere stb. már  írtam. Egyszóval bűnrossz volt, bezzeg ha ilyen Volgánk lett volna tyűű :-)

Kár, hogy nem így lett...

Volga for ever!

Ez persze nem igaz: évekig dolgoztam M21-es Volgával, és 13 évig volt a tulajdonomban 24-es. A két motornak annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettő a volgai autógyárban készült.

Radios20 képe

Köszönöm a választ!

Valóban sajnálhatod, csodálatos autó volt.

mobel képe

Elnézést, de én úgy emlékszem, hogy a Volga M 24-et 1972-ben kezdték el gyártani. Viszont 1968-ban kezdték el tervezni. Ezért érzem az 1967-t egy kicsit korainak.

Radios20 képe

Ilyenünk lehetett volna csak kombiban, a tejgyár adogatta el az  autóit. Mi minden elfért volna benne, és milyen szép kocsi hmm :-) Mostmár azért is nagyon kiváncsi leszek, hogy mennyit ehet egy ilyen, mert a Fordunkat nagyon utáltam. Zsigulijaink jók voltak, Fordot utáltam, most a Suzuki egész jó. Nade egy Volga..... az mindjárt más téma. :-D