Honvédségi napirend


Forrás: 
Saját
Honvédségi napirend

Ilyen behatárolt volt a honvédségi időbeosztás..

Előlap
Morvay László képe

Kedves Mantal!

 

Én is voltam ugyan katona,igaz csak két hónapig,de nekem nem volt ilyen! Ez a napirend az Öné volt? Hol volt katona,és milyen rangban szerelt le?

 

Köszönöm ha megtisztel válaszával! Retronomos üdvözletem:Morvay L.

mantal képe

Tisztelt Movay Úr!

 

Igen, az enyém volt ez a napirend. Két évet húztam le Pécsen a HK. alosztálnál, sor szpk voltam a végén. Őrmesteri rangban szereltem le 74,06- hóban.

Vales képe

Érdekes, ilyen személyre szóló napirendünk nem volt.
Ellenben nálunk az ébresztő 4:50-kor, a takarodó 20:50-kor volt.

Szombaton és vasárnap 5:50-kor volt ébresztő, szombaton 21:50-kor, vasárnap már 20:50-kor volt takarodó.

Péntek és szombat este természetesen az ÜTI engedélyével lehetett takarodó-hosszabbítást kérni, mondjuk filmnézés miatt.

Kimaradás 22:00-ig volt lehetséges, a hétvégi eltávról is legkésőbb vasárnap 22:00-ra vissza kellett érni. Rendes hétvégi eltáv péntek 14:00-tól, vasárnap 22:00-ig.
Szolnok 89 Vegyesszállító Repülődandár 1994.08.25-1995.07.28.

 

Vales

Sose értettem mire volt az jó, hogy állandóan a tikokkal kellett kelnünk nekünk is. Hétvégén - bár valamivel később volt az ébresztő - végképp hülyeség volt, hogy reggel nem hagyták az embert aludni, mikor szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni napközben az idővel (szabadidő szabadidő hátán). A pihenőidő eleve nagyvonalúan volt számolva 8 órának, mintha bizony mindenki el tudna aludni 2 perc alatt, pláne egy 40 fős körletben, meg mintha mindenkinek elég lenne 8 óra. Bagoly típusúak (mint én is) dupla hátrányban.