Chikago beseball stadion


Forrás: 
képeslap
Chikago beseball stadion

A stadiont 1910-ben épitették,és 1983-ban itt rendezték meg az országos bajnokságot.

De kár hogy Sox :D

NGA képe

Chicago baseball stadion

 

Amiről nevezetes a stadion, hogy itt lett vége a disco-nak 1979-ben:

 

Steve Dahl, egy chicagoi rádiós DJ fanatikusan hirdette, hogy a diszkó szar, még pólókon és matricákon is, hogy felkorbácsolt egy dühöngő diszkó visszahatást. Dahl bejelentette, hogy van egy meglepetése az anti-diszkó rajongóinak július 12-én a chicagoi Comiskey Park-ban, és nem is okozott csalódást. A White Sox és a Detroit Tigers meccs szünetében kilépett a pályára, és elkezdte anti-diszkó gyászmiséjét, amelynek egy hatalmas - diszkó lemezekből és pár kiló TNT-ből álló - ravatal állt a középpontjában. A szertartás tetőpontjánál, miközben a sok-sok ezer rajongó azt üvöltötte, hogy "A diszkó szar! A diszkó szar!", Dahl meggyújtotta a ravatalt. Amikor a lángok elérték a TNT-t, az egész felrobbant és a lelátókra a Szombat Esti Láz lemezének égő darabjai hullottak. A tömeg örjöngeni kezdett, és így a második félidő elmaradt, amibena pályán keletkezett kráter is szerepet játszott. Ezt a robbanást természetesen a lemezipar is meghallotta. Megkezdődött a nyílt háború-

Másnap egy rivális rádióadó Donna Summer "Last Dance" (Utolsó Tánc) című dalát 24 órán keresztül játszotta folyamatosan. A 24 óra elteltével aztán bejelentették, hogy a "Diszkónak vége" ,és áttértek a Top 40 rock változatára. A láz azonban tovább folytatódott,. máról holnapra a "Diszkó Szar!"- kampány hatalmassá nőtte ki magát, és mindenki, akinek valaha bármilyen aggálya volt a diszkóval kapcsolatban, csatlakozott a kampányhoz.. A rádiós DJ-k nyíltan elítélték a diszkózenét, az elégedetlen írók zenei kiadványaikban tovább támadtak, s hamarosan az emberek is elkezdtek csúfot űzni bármiből, ami a diszkóval kapcsolatos volt. Néhány hét elteltével a programszervezők és piackutatók már csak tömény utálatot találtak, ha bármiről szó esett, ami a diszkóval kapcsolatos volt, a melegeket is beleértve.

Hónapokkal a Comiskey Park-i gyűlés után tucatnyi diszkó- rádió elhagyta azt a hajót, ami szerintük süllyedni kezdett. A rock, a pop és csak a legnépszerűbb diszkózene keverékét kezdték el játszani, s mindezt Urban Contemporary-nak (Mai Városinak) nevezték el. Mivel a rádióadók nem játszottak diszkót, a szökőkút, amely korábban töretlenül termelte a diszkó slágereket kiapadt, s a diszkó slágerlisták fölötti uralmának hihetetlen gyorsasággal vége lett.

A tény, hogy a forradalom véget ért, jól látható volt a Billboard slágerlistáján is. Akkor ősszel a hagyományos rockdalok kezdtek ismét hódítani: az Eagles-től a "Heartache Tonight", vagy azok a dalok, amelyek már a közelgő New Wave/MTV forradalmat sejtették, úgymint a "My Sharona" a Knack-tól, és a "Pop Muzik" az M.-től.

 

https://www.youtube.com/watch?v=I1CP1751wJA