Túró Rudi


Forrás: 
"Kismaszat" ifjúsági film & Pöttyös.hu
Túró Rudi

Különös, hogy mennyire nincs adat és képi információ a Túró Rudi múltjával kapcsolatban.A fölső képet a '84-es Kismaszat és a gézengúzok c. filmből fotóztam az alatta lévő a TRudi weboldaláról van.Ebből az időszakból további képet nem ismerek. A kilencvenes években én elraktam néhány papírt, de meglepő, hogy nem kerül elő több ilyen lelet. S ami még meglepőbb, hogy maga a pöttyös cég sem archiválta az "anyagait".

Az biztos hogy régen sokkal finomabb volt a túró rudi!
Most én valami mellékízt érzek.

Nekem az hiányzik, ami régen volt, amennyire emlékszem, nem ilyen egybemassza, hanem durvaszemcsés, igazi túrós....voltam vagy 8-9 éves, most 33vagyok, de még mindig emlékszem az ízére, hát nem ilyen volt:))

B.

Szerintem sem ez az eredeti íze a Rudinak. De épp most olvastam, hogy azért érezhetjük másnak, mert akkoriban csak 3 napig volt eltartható, amiből 1 napot a boltban állt a hűtőkben és esetleg, mire hozzánk került, egy kissé megsavanyodott a túró. Persze nem megromlott, hanem kellemes savanykás ízt érezhettünk.
Nekem mondjuk az nem tetszik az "Új", napjainkban kapható modern Rudiban, hogy túl ÉDES, és millió meg egy féle töltelékkel kapható. Natúr, étcsokival. Ez az igazi!

Én is lassan 33 vagyok és szintén emlékszek az ízére, a csomagolás tapintására... :( Sajnos ez ma már csak emlék...

Az én gyermekkori emlékeimböl az ezüst külsejü dupla, belül fehér papiros pöttyös jön elő. És darabos idönként valóban savanykás de nem kellett szaladni töle.

A piros pöttyös az igazi

Én ugy emlékszem, a hetvenes évek közepén jelent meg. Valóban nem olyan volt mint a mostani. Vékonyabb volt a csoki, több a túró, kevesebb a cukor. Kicsit túrósabb volt az íze.