Gyűjteményem 2015 - ben


Forrás: 
csanyi.tibor@citromail.hu saját fótóim.
Gyűjteményem 2015 - ben

Régi kedvenc készülékeim. Javítva vannak, az M - 11 nek is volt több hibája is.

tn_100_3476.JPG tn_100_3477.JPG tn_100_3479.JPG tn_100_3487.JPG tn_100_3493.JPG tn_100_3494.JPG tn_100_3495.JPG tn_100_3500.JPG tn_100_3520.JPG tn_100_3523.JPG
Petmaster képe

Örömmel tölt el látni olyan gyűjteményt amit ilyen gyűjtői szeretet övez. Mindig felüdülés számomra.

csanyi.tibor képe

Ettől sokkal több készülékem is van..... Köszönöm elismerését :

Csányi Tibor gyűjtő

Üdvözletem!

Naigen,az M11-nek volt néhány baja.Ez a csodamasina igen összetett szerkezet,nemcsoda ha baj van vele.Amihez én hozzájutottam ahogy mondani szokás,annak csak a torka volt véres a jó külső állapothoz képest.Funkciók fele nem működött,néma belsőhangszóró,gerjedt ,visított az erősítője,kontakthibák,fejszerelvényben lévő alkatrészek csapágyai berohadva ami miatt nem volt jó a szalagterelés és vezetés,erős nyávogás mindkét mechanikában,orsósrészen nem volt törlés,stb.///Alapos szalagpálya és általános kitakarítás,összes elkó cseréje,mérethelyes  hosszantioldalsorja nélküli hajtószíjjak beépítése mindenhova,csapágy tisztítások,piros gumigyűrűk cseréje a kazettás részben,ugyanitt felcsévélőkuplung javítása,kazettásrész lépcsős közlőszíjtárcsájának csapágygolyópótlása,ugródobos számláló javítása,hangszórótekercsbevezetés javítása,szerteszét görbítgetett laprugóskapcsolók javítása,szalagvég kikapcsolórész javítása,fejréshibás törlőfej cseréje-unitra törlőfej rögzítésének megoldása,mechanikai beszintezések-beállítások mindenhol,nameghogy a legvégén szabványos legyen a fejállás is. Szóval volt vele munkám mire 100%-os lett.

@:O)

csanyi.tibor képe

Hála Istennek az enyémnek nem volt ennyi hibája. Szíjak cseréje kazettás résznél valami kontakt volt. És a kávája ki lett cserélve azért ilyen szép.

 

Üdvözlöm Csányi úr!

Szerencse dolga,ki milyen állapotút tud kifogni azokból a tárgyakból amit begyűjteni szeretne.

Arra azért kíváncsi lennék  hogy honnan kerülnek elő egyre-másra ezek az egykor féltett és mára ritkaságnak számító ,lepukkant masinák az elmúlt években,majdhogynem dömpingszerűen,mert némelyik állapotát elnézve,csoda hogy nem a kukában végezte,hanem valahol egy sufniban vagy padláson őrizgették évtizedeken át,nade ki találta meg és hogy került a hirdetők birtokába,akiknek a hirdetési ismertetőszövegében egyértelműen látszik hogy soha nem volt ilyenjük.

@:O)

csanyi.tibor képe

Általában lomizásból és teljes lakáskiürítésekből.....Nálunk is mikor lomizás

van, rátelepszenek a lomis brigádok és mindenkit elhajtanak. Volt olyan is,

hogy rögtön ott szétverték néhány deka réz reményében. A másik pedig,

hogy méreg drágán felteszik az online kereskedelmi oldalakra, és oda

írják, hogy fellelt darab - ok. Vannak más elgondolásaim is de nem akarom

leírni a történetét. Hallotam egyest mást.

Kékedi Levente képe

Ha ennyire véres volt a torka annak a "csodamasinának", minek kellett megvenni? :D Nem hiszem, hogy mindegyik használt M11-nek ennyiféle és ennyi baja lenne.

Üdvözletem!

////most kellene megnézni milyen szörnyű állapotúakat kínálnak a licitálósoldalon,bár aki szereti a kihívásokat ahogy én is ,láthat bennük fantáziát////Hogy miért ezt vettem meg?hahh.....mert több év után ez volt az első ami eladóként megjelent annakidején, megmentésre érdemes ,külsőleg hiánytalan állapotban volt,itt volt eladó ez a példány tőlem 8-10 percnyi gyaloglásra,az ismertetett alaphibáit figyelembevéve reális árat kértek érte.100%-osan üzemképeset sehol nem lehet venni egyébként,aki meg ilyenre vágyik ne is álmodjon róla hogy hibátlant be tud szerezni ,készüljön fel rá hogy saját magának kell megjavítani vagy a lakókörzetében kell valakit találnia rá aki ért a mechanikához és az elektronikához.Megaztán aki nem nepperkedésből tart magánál ilyet az nem fogja eladni az üzemképes masináját,ahogy én sem,,,,nagyon régóta szerettem volna egy ilyet,  a szerelés javítás egyébkéntis a mindennapi munkám  és hamár értek ehhez........nekem egy 1971-es példányt sikerült kifognom.Mitmondjak,a magam szemszögéből nézve jó évjárat :)

Ennyi indok elég lesz azt hiszem :)

@:O)

Kalmopirin képe

Klassz, "kis" gyűjtemény!

Tetszik így egyben, ámde azt nem értem, hogy pl. a BRG MK25 -ből minek több darab? Mármint, hogy ugyanbból a színből?

 

Most nézem, hogy: hány db. Mk25-ös van?

 

Kalmopirin

csanyi.tibor képe

Szeretem azokat a magnókat, azokkal nőttem fel a lényege,hogy minden szin legyn meg. Egyikből javítom a másikat.....

Gratulálok!!! Fiatalságomat láttom a gyüjteményedben!