Globus konzerv


Forrás: 
vityilló
Globus konzerv

ennek a dátumát nem tudom, de ez régebbi, szerintem 60-70-es évek lehet !

Csak ki ne bontódjon, mert felismerné a vírusirtóm!! Ez azóta is megvan?????????????(Vagy nem a tiéd?)

Klasszikus Globus Különleges Vagdalthús, a zöld-arany dobozos. Ha jól tudom ezt hivták a seregben gyikhúsnak. Ma is árulnak hasonló nevű valamit, csak éppen az ize, összetétele meg a doboza teljesen más,persze nem jobb, sőt sokkal rosszabb.

Mi is a tartalma?

-Marhahús
-Szalonna
-Rizsliszt
-Hagyma
-Fűszerek

És a maiaknak?
-E1332
-E802A
-E54332
-E6656
-Tartósítószerek,ízfokozó,szinezékek stb.stb.

Na ez a fő külömbség

Előbi még természetes anyagból van,utóbbi(mai) meg Vegyianyagokból gyakorlatilag.

Hiába természetes, nem volt jó ízű! Lehetett kapni kínai gyártmányú löncshúst ("kínai hús") 15.50 Ft-ba került egy doboz, az nagyon finom volt.

ml

Tartósitószer nincs benne mivel hőkezelik.Az összetételen is vitatkozhatnánk mert nem ezek a fő alkotók se most se régen de nem teszem.Szerintem
nem igazán vagy képben ez ügyben.

Ha tudod és nem  titok, akkor világositsad fel elménket, hogy mi is képben legyünk.  Persze feltételezem akkor se a legjobb  szinhúsból készült., de valahogy jobb volt a legtöbb mostaninál. Néhányszor vettem effélét mostanában de a kutyámnál kötöttek ki.  Neki viszont izlettek.

A részletekbe érthető okokból nem mennék bele, de az biztos hogy az ilyen olcsó húskészítményekben kevés, vagy egyáltalán nincs színhús mivel az drága és nem is biztos hogy jobb lenne az íze tőle.Izre olyan nagy külömbségnek szerintem nem kellene lenni a mostani meg egy régi közt.Talán akkor még nem volt ekkora választék örültünk annak ami volt.

Ha jól értelmezem, inkább ne akarjuk tudni!:) Volt régen egy mondás, aki szereti a hurkát, ne akarja tudni hogyan készül. xd  Arra emlékszem, ezen felül volt még a tavasz húskonzerv, hogy mitől volt tavaszi, az ég tudja, meg a Pork Luncheon Meat, a sárga dobozos, de az sem egészen olyan volt, mint a mai hasonló. A nagy kinai olyan fekete-fehér dobozos, az nagyon finom volt. Ma már a kinai konzervet meg se merném enni, hallva a viselt dolgaikról...

Szerintem nem olyan rosszak ezek a konzervek ma sem, csak elég éhesnek kell lenni hozzá. Én is csak akkor eszem ilyet, ha éppen nincs más itthon, és lusta vagyok a boltba elmenni. Megjegyzés a kínai löncshúshoz: az tényleg ehetőbb volt mint a hazai. A maiakat már nem itthon gyártják? Mert az van ráírva a dobozára, hogy forgalmazza GLOBUS Konzervipari Rt...

Még itthon gyártják a konzerveket a Maglódi úton. Kevés régi cégek egyike ami még működik.

NGA képe

Ezeknek volt egy érdekessége: A mérete megegyezett a támadó kézigránát méretével. Ezt külön kihangsúlyozták a seregben. Azthiszem valami olyan lehetett, hogy át tudták állitani a termelést háboru esetén kézigránátra.

konzervgyártó gépsoron gránátot? hát elég bizarr, a NATOban kitört a pánik gondolom, mikor megtudták. Pláne, ha a harc kavarodásában tévedésből húskonzerveket hajigáltak volna az ellenre! Tetszik, olyan tipikusan magyar dolog!

Hogy nyerte meg Izrael a Hatnapos Háborút? - Az arab sereg
elé állt Golda Meyr, és ezt mondta : " Csak a testemen keresztül. "
(Ez egy régi vicc.)

bgabi képe

Valóban, a töltő gépeket lehetett átállítani "hadi termelésre". A cigaretta átmérője se véletlen. Ott a lőszer gyártásra lehetett átállítani ( 7,62-es gépkarabélyok - FÉG )

Honvédségnél kaptuk hideg élelmezésként. 1971-1973.között és „gyíkhúsnak” hívtuk.Dobozból kitolva karikára szeletelve és megsütve,nagyon finom volt.Néha tojást is ütöttünk rá.
Bár a mai gyártmányok is olyan finomak lennének.