Nyugati Marx tér madártávlatból


Forrás: 
Saját Budapest útikönyv - Google Earth
Nyugati Marx tér madártávlatból

1960-2007 A föbb különbségek: -a Skála-Metró elött még volt egy épület -a Nyugati-Pu parkolója szélén, még volt egy házsor /gondolom amikor épült a felüljáró, akkor áldozták be/

retronóm képe

összehasonlítás!

A SKÁLA-METRO elől lebontott ház egy MÁV épület volt. Az "ikertestvére" a Teréz krt. 62. sz. háznak.
Ott működött a híres Ilkovics büfé

Abban a házsorban a lebontás előtt egy helyiségből álló szükséglakások voltak, komfort nélkül. Korábban a kis szobákban örömlányok dolgoztak. Nagyon sok szoba volt!

A Kádár u.-ban (Szent István krt-től jobbra az első utca)volt egy villamosvégállomás és egy mini park is.

A pályaudvar melletti a hires Westend ház, amiről a mai üzletközpont is kapta a nevét.

A Skála előtti egykori épület és a még ma is meglévő ház között talán a harmadik szint magasságában volt egy "Sóhajok hídjának" nevezett zárt átjáró. Először azt bontották le, magát az épületet csak később.

Arra a szuper-blamára emlékszik még valaki, amikor a felüljáró nem ért össze !? Kb. 1,5-2 méter szintkülönbség volt  közte.

Moncsi képe

Nem semmi.

Tisztelt Felhasználók!

 

Jakab András vagyok. Remélem, nem baj, hogy én is erre az oldalra írok. Én nem régi ABC olvasókönyvet keresek, de azért abban szeretnék tőletek sgítséget kérni, ha lehetséges, érdeklődni, hogy az áruház 1., 2. emeletein található régi kisebb üzleteiről és az áruház régi teraszairól, mozgólépcsőiről esetleg tudnátok-e nekem feltenni néhány képet az oldalra? Mert nagyon érdekelnének főként az áruház régi kisebb üzletei. Régen mindig nagyon szerettem ezeket a boltokat a kivilágításuk miatt is és amiatt is, amiket lehetett kapni bennük. Csak sajnos azóta már sokat elfelejtettem belőle, hogy milyenek is lehettek azok a régi üzletek, mert már elég rég nem láthattam azokat a boltokat és akkor még nem tudtunk róluk fényképet készíteni. De ennek ellenére nagyon is érdekelne az, hogyan is nézhettek ki régen ezek a boltok és pontosan mit lehetett kapni bennük. Nagyon szépen megköszönném a segítségeteket, hogyha néhány képet fel tudnátok tenni az oldalra, vagy az e-mail címemre el tudnátok küldeni néhány képet: jakabandras8@gmail.com, mert ez nekem nagyon szép emlék lehetne egész életemben, annak ellenére, hogy én régebben nem tudtam képet készíteni ezekről az üzletekről. Vagy az is nagyon jó lenne, hogyha néhány régebbi boltnak fel tudnátok sorolni a neveit. A 80-as és 90-es évek boltjaira gondolok. Előre is köszönöm a segítségeteket, ha tudtok.

 

Jakab András

érdeklődő