Vidámpark


Forrás: 
Saját
Vidámpark

Hát igen, ez akkoriban volt, amikor hosszú tömött sorok várakoztak még az ártatlanabb játékokra is. Látszik, hogy 2 vasut megy egyszerre. Manapság jó ha negyed óránként inditanak egyet. Ez a mostani vidámpark sajnos túlélte önmagát. A sok bontás miatt már retrónak sem jó, korszerűt meg nem lehet belőle csinálni. Ha MINDEN ugy állna mint mondjuk 4o éve, egy európai hirű retro vidámpark lehetett volna belőle.

lásd porigrombolt Székesfehérvár-i Vidámpark esetét!
Persze országosan semmi botrányhir róla,
helyileg meg csak a 42éves panelbörtönökben sinylödö nyugdijas
vörösválasztók éljenzése (60%) és fujjozása (40%)...
ennyi embert sikerült 18év alatt droidizálni...szegény Park már 1990-92óta amióta bérbeadták (75évre!!!),hanyatlik...hanyatlott...
pedig lettek volna vevök,felszállók stb csak ugye a kenöpénz nagy úr...

Morvay László képe

A Vidámpark idén 60 éves. 1950-ben lett angol parkból vidám park.Lsd: Tanú-Pelikán elvtárs-angol-miért angol-vidám!-helyes mondta Virág elvtárs! Ez az intézmény a rendszerváltozásig hatszoros kiváló vállalt volt. Én a 70-es évektől mint gyerek,mjad a 90-es években mint a gyerekeimmel mentem minden évben. Először a tavalyi évben volt  veszteséges az intézmény. Ez az óriási világválság sajnos ezt az intézményt is térdre kényszeritette. Azonkivül az állatkert be akarta kebelezni,ezért mintegy fúzió jött létre,mivel Persányi Miklós az állatkert igazgatója a vidámparké is. Én nagyon bizom benne,hogy még feléled ez a nagymúltú intézmény,és átvészeli ezeket a rettenetes nehéz éveket!

Morvay László képe

.

Laars képe

Van egy olyan "hosszútávú" terv, hogy a Vidámparkot kiterjesztik a vasúti sineken túlra, nagyjából oda, ahol most a BVSC uszoda melletti telephely van. kiváncsi vagyok, lesz-e ebbúl valaha is valami. mert pénz tuttira nem lesz rá.

Morvay László képe

Ugy látszik mégis megmenekül a vidámpark! Múlt héten a Főváros utolsó közgyűlésén 200 millió forintot adtak hogy elkerülje a felszámolást! Bizzunk benne,hogy valahogy nyereségessé tudják tenni magukat,mivel a fővárosunk egy kedves szinfolttal lenne szegényebb ha esetleg felszámolnák ezt a nagymúltú intézményt!Talán csökkenteni kellene a belépők árát akkor többen mennének!

Morvay László képe

Nagyon szomorú aktualitás! Eldőlt,hogy október végével végleg bezár ez a jelenlegi formájában több mint 60 éves intézmény évek óta veszteséges,és nem tudják tovább finanszirozni a veszteséget. Területét az Állatkert veszi át. Ismét szegényebb lesz fővárosunk egy nagy múltú szórakoztató intézménnyel! IN MEMORIAM VIDÁM PARK!

Morvay László képe

Mégis megmenekül a Vidám Park! A Fővárosi Közgyülés legutóbbi ülésén ugyanis az előterjesztő másodszor is visszavonta a Vidám Park végleges megszüntetésére tett javaslatát. Egyben javasolták,hogy egyesüljön az Állatkert a Vidám Parkkal,igy az Állatkertben termelődő nyereség,kompenzálná a Vidám Park veszteségét. Igy ha elfogadják a javaslatot akkor megmenekül a bezárástól,ez a nagy múltú,generációkat,és nemzedékeket szórakoztató intézmény. Ha mégis bezárnák egy jól megszokott és sokak által szeretett szórakoztató intézménnyel lenne szegényebb fővárosunk.

Morvay László képe

A decemberi közgyülésén döntött a Fővárosi Önkormányzat a Vidám Park 2013.szeptember 30-i végleges bezárásáról. Területét az Állatkert veszi át, a helyhez kötött játékok,(hullámvasút,viharvasút,barlangvasút,óriáskerék,

elvarázsolt kastély,megmaradnak),a többi mobil játékot leszerelik,és egy máshol felépitendő szórakoztató centrumban állitják fel.

Indokolás: A Vidám Park évek óta veszteséges,mig az állatkert látogatottsága még növekszik is.Jövő évre még adtak 150 millió forintot a parknak a szezon lebonyolitására. Igy -úgy látszik-most már véglegesen eldőlt ennek a nagy múltú szórakoztató intézmény sorsa.