UHER 720


Forrás: 
saját tulajdon
UHER 720

Uher Ödön müncheni gyárának terméke 1959-1962 között készült. Ára: 528 márka, súlya 12 kg. Dörzs- és szíjmeghajtású vegyesen. Beépített erősítővel és hangszóróval rendelkező monó készülék. Négy elektroncsövet tartalmaz:  EF86 ECC83 EL95 EM84.

Békazáras, varázsszemes, tehát tiszta horror!

Működéséről videót is készítettem:

https://youtu.be/SkIaJU4KVWc

De aki nagyon elvetemült, annak ajánlom ezt a videómat, ahol burkolat nélkül is megszemlélhető e remek kis készülék működése:

https://youtu.be/64-UqsR2xUg

 

Kalmopirin képe

Szinte hihetetlen, hogy ennyi idős, ilyen remek formában!

 

Mostanság egyre több ilyen "matróna" (mint ez is) bukkan fel a neten eladásra számva.

 

--

Kalmopirin

Bobi képe

Számomra is rejtély, hogy lehet ilyen állapotban 60 évesen. De a másik magnóm, a Philips is kb ennyi idős. Persze a BRG M 11 se semmi: 51 évesen mindkét része megy jól, ahogy azt nemrég itt megosztottam. És tényleg látok most a neten Revox E 36-ost, teljesen jó állapotban hirdetik, meg több Grundig is van ilyen korú eladó.

Üdv. Bobi

oldtimer képe

Ez valóban klassz, és szép!

 

Nekem attól áll égnek a hajam amikor egy ettől jóval fitalabb, ám lerobbant magnót úgy hirdetnek, hogy „Korához képest elfogadható állapotban.” Ha lehetőség van rá jelzem az eladó felé, hogy van egy ismerős akinek egyféle magnóból, amely mindkettő 1975-ben gyárott, van KÉT pédánya is.

Az egyik eléggé leharcolt állapotban van, és a másik meg „Karcmentes, patika tiszta” állapotú. A kérdésem az ilyenkor: A kettőből melyik a "korához képest"? Ugyanis egykorú mind a kettő :-)

 

üdv.: oldtimer