UHER CG 300 Stereo


Forrás: 
saját
UHER CG 300 Stereo

Mindenkinek ilyet kívánok!

Uher, München az 1970-es évek közepéről. A kazetta nem látható a készülékben, mert egy süllyesztett fiókban fut, de bal szélen egy négy sávból álló kis zöld lámpa villogása jelzi a szalag futását, illetve a végét.

 

Bobi

Bobi képe

Ahogyan a retronom vonatkozó rovatában Kiss Béla László a CG 330-as (egy valamivel későbbi UHER modell) kapcsán megjegyezte: SLOT-IN futóműves készülékek ezek.

És ez így a pontos, korrekt név.

A magam részéről még hozzátenném: ezt a konstrukciós elvet találjuk az autómagnókban, a megoldás tehát onnan eredhet, és került át a riportermagnókba. A praktikus oldalát nem kell részleteznem. Az Uhert dicséri, hogy rájöttek: ezt a megoldást asztali HIFIben is lehet alkalmazni.

Ami még érdekes, hogy az Uher mellett a SABA is forgalomba hozott ilyet (SABA 936), de mivel ez a megszólalásig hasonlít az Uher készülékéhez, ezért valami kooperációt sejtek e két nagy múltú és kiváló típusokat gyártó cég között.

(további példák a SABA kiválóságára: TG 443, TG 524 orsós magnó, ez utóbbi kétszer félsávos sztereó, vagy a SABA CD 260 deck, ez valami csodaszép).

 

Bobi