Hea Home Trixi n asztali rádió


Forrás: 
saját
Hea Home Trixi n asztali rádió

60-as években készült rádió, az alkatrészkészlet és bizonyos design elemek Philips gépekre emlékeztetnek. A skálalap szokatlanul igényes kivitelű szépen megvan csinálva. A hangolások gyakorlatilag holtjáték nélküliek, lendkerék nincsen. A hangolásjelző műszer nagyon apró, viszont megvan világítva egy izzóval. Magas és mély hangszínszabályzó. Többféle változat van régen volt nekem egy 65-ös ami beszorult forgóval került hozzám. A javítás után odaadtam a Mamának mert mindig probléma volt hogy hétvégente elhajcoltam a rádiót, és nem állítottam neki vissza. Nagyon jól jött akkor ez a gép a különálló FM és AM hangolással, hiszen a hullámváltással 2 állomást gombnyomásra be lehetett állítani. Neki a Kossuth kellett én pedig FM-et szerettem hallgatni. Akkortájt még elérhetetlen volt egy programozható rádió szintézeres meg aztán végképp. Sajnos nem sokáig tartott az öröm, mert az FM rész egyszer elhallgatott. Az AM rész még egy darabig működött de később az is elhallgatott. Próbáltam hibát keresni de nem sikerült. Elcseréltem aztán a rádiót valakivel valamire, mert a gramofonbemenetével erősítőnek még jó volt. Eltelt azóta több mint 20 év aztán találtam ezt az N-es változatot amit jelképes áron vettem meg szintén beszorult forgóval.

Pict7809.jpg Pict7810.jpg Pict7812.jpg
oldtimer képe

Nekem nagyon tetszik a rádió.

Érdekes, dizájnos, és igényes a kialakítása.

Meglepett a másik rádió megnémulása. Pláne, hogy mindkét hullámsávon.

Még nem hallottam ilyen hibáról.

 

Ahogy néhai Laci barátom mondaná: Valamilyen Szakembroid biztos meg tudta volna csinálni.

A némaságról jut eszembe.

Jó, persze van ellenpélda is. Még február 20.-a körül leadtam egy Panasonic NV-G12 V.H.S. videómagnót javítani, ami szintén megnémult, de úgy, hogy a gyorsképkeresésből play-re kapcsolva 0,5 mp-re megjön a hang aztán néma újra.

 

Szóval szerintem a szerelő már a 220V-os csatlakozóját is biztosan lecserélte, de a hibát nem találta meg.

 

üdv.: oldtimer

Nekem is tetszett az első és ez a második is tetszik, de ehhez most már emlékek is kötődnek. Tizenévesen a forgót rendbetettem, de az elektromos javítás nem sikerült pedig tudom többször is nekiálltam. Ma már jobbak az ismereteim, úgyhogy szerintem elboldogulnék vele. Nehéz kenyérkereset lett mára a javítás, sajnos a rutinszerű munkákra is egyre nehezebb embert találni. 15 éve még be lehetett kopogtatni ide-oda, de mára az ilyen kis műhelyek eltűntek. Ha valami javításról van szó most már javarészt megoldom egyedül. Szerintem annak a Panasonic videonak egy kis beállításra van csak szüksége, csak meg kell találni a helyét. Remélem azért összeáll majd egyszer.