HEA Exquisit táskarádió


Forrás: 
Saját
HEA Exquisit táskarádió

HEA Exquisit luxus táskarádió. HEA Werke Bécs, Ausztria :-) 

Hihetetlenül szép, telt hang, nagy hangerő. Szerintem tetszetős külső megjelenés, bár engem egy kicsit VEF táskarádióra emlékeztet. Lehet, hogy a formát innen vették, mindenesetre érdemes megnézni a hangszóró rácsot, nagyon hasonló. De ez csak találgatás. Viszont ennek pozdorja kávája van, abból lehet felülről kiemelni a fém sasszit. Ki-be kapcsolható skálavilágítása neki is van, valamint fix teleszkóp antennája. A készülék URH-t is tud.

Két féle kávával készítették, volt ez a fekete könyvkötő vásznas, és furnérozott kivitel is.

 

HEA03.JPG HEA04.JPG HEA09.JPG HEA10.JPG HEA14.JPG

Volt nekem is régen egy Hea rádióm, annak home trixi volt a fantázianeve. Elől csupa plexi volt és egy kis mutatós müszer is volt benne. Amikor megvettem a forgókondi volt beragadva azt kellett beolajozni, aztán odaadtam nagymuternak. Az URH része bedöglött később az AM is aztán eladtam valakinek aki erősítőnek használta. Nagy hibát követtem el, eszméletlen jó hangja volt neki, ma már szerintem meg tudtam volna javítani.

Radios20 képe

Köszönöm a hozzászólást!

 

Ennek is van egy kis műszere.

De egy osztrák gyűjtő ismerős nem rég, az Ő hazai rádióit mutatta. Táskarádiónál náluk elég gyakori ez a kis műszeres megoldás.

Én a TV-kkel vagyok hasonlóképpen. Én akkor követtem el nagy hibát, amikor rengeteg Orion és Vidi Tv-t szétszedtem. Most hozzám került egy Orion70 közepes külső és belső állapotban. Jelenleg azon bosszankodom, hogy ennél százszor szebb állapotúakat szedtem szét.

Kár volt.

B. U. É. K.

Én is sok mindent szétszedtem. Lomtalanításon nem egy csöves tv-t. Nem hatott meg különösebben a dolog, mert sok eleve szét volt már kapva, meg úgy voltam vele hogy lesz még, nem kár érte. Elment 10 év kb és már hulladékként is csak elvétve akad néhány. Az igazi első generáció amik még nem panellal készültek, azokból pedig akkor se volt már. Ha készült volna anno alkalmanként pár kép de jó lenne vissznézni. Duna, Kékes, Horizont... A csöveket vagy hazavittem, vagy összetörtem, a hangszóró ha szimpatikus volt elhoztam. A videoton meg orion jeleket viszont mindig összegyűjtöttem :) A működésükkel nem igazán vagyok tisztában, de azért sikerült elérnem eredményeket. Egy jupitert meg valami régi oriont ami a deltához hasonló őrizgetek még a padláson, azok működő állapotban lettek oda téve hely híján, anno le is takartam őket. Egyébként egy hajszálon múlt hogy nem lettek kidobva, viszont többek közt egy Orion 70 től én is könnyűszivvel megváltam pár éve. Rádiókkal más a helyzet azokból valahogy kevesebbet dobáltak ki, de lehet hogy csak azért úszták meg mert méretüknél fogva nem voltak annyira útban. BUÉK

Radios20 képe

Lehet így van, rádiót én is csak egyet találtam. Egy Disco Baby-t.

Rádiók terén a Nagyfater volt nagy "gyilkos" Legnagyobb szívfájdalmam egy Orion 455G ami ládaként született újjá. Megjegyzetm szépen megcsinálta, és akkor én még nem éltem amikor ezt a bűnt elkövette, de akkor is. Pincéjében szinte minden szekrény rádió káva volt. :-(

Az én rádiógyűjtésem is így kezdődött, mert az utolsó gépét. Egy Philips Jóbarát 404A-t meg tudtam menteni a biztos haláltól :-)

oldtimer képe

Igényes kivitel, stabil felépítés, és esztétikus is.

Kár, hogy manapság már nem gyártanak ilyet. Hódít a műanyag.

Gondolom a hangja is olyan mint a felépítése és a külseje.

 

üdv.: oldtimer