Kedvenc kazettáim a hetvenes-nyolcvanas évekből


Forrás: 
sajat
Kedvenc kazettáim a hetvenes-nyolcvanas évekből

Jó kis italodisco van egy részén :-)

Italodisco? Forever!!

Dr Dee képe

Én is Discóztam annak ideén.Nekem a kedvencem volt a TDK SA-X620as,Meg a Maxell XLII:60as.Nagyon sokáig birták a gyűrödést.Ma már az össze zene megvan a merevlemezeimen is.Csak az akkor mixelt kazetákat tartottam meg.De azok is le lettek digitalizálva.Öröm hallgatni egy nem általam készitett,1978as M-Discóban (Balatofűzfön)készült BAKAI MÁTYÁS első probálkozásait az angolal meg a mixeléssel.!!

Ismerősek ezek a fajta kazetták, nemrég valaki egy nagy szatyorral a műanyag szelektívbe akart borítani, de én "megmentettem" és hazahoztam őket. Kb 80 darab, szinte mind a 70-es és 80-as évekből valók. Még 2 db bontatlan BASF is volt köztük. Használni úgysem fogom őket, de szeretem a régi dolgokat, kár lett volna értük, ha a szemétben végzik.

Ui:én is szeretem az italodisco-t!

nézegetem néha a hifi fórumokon, horror-áron mennek a bontatlan jobbféle kazik. (pl. tdk-sa sorozat, 2500 ft/darab) ..Szóval megéri őrizgetni és megmenteni a menthetőt

Igen, örültem a bontatlan kazettáknak, majd felteszem a képet róla. Egyébként van még 1996-ból egy bontatlan metál Maxell 90 perces kazettám, véletlenül maradt meg így, de nem is baj!

oldtimer képe

Ahogy nézem a kazettáid, eszembe jut: No, én sem tegnapelőtt kezdtem a magnózást :-)

Emlékszem még az AGFA 90+6 és a 60+6 perces kazettáira. Sokszor jól is jött egy kis plussz. Ezek a kazetták, még igényesen voltak kidolgozva. Esztétikusak is voltak, tetszettek. Még 5 csavarral volt összefogatva a kazettaház 2 fél darabja.

Emlékszem, hogy a Skála Budapest Áruházba jártunk suli után kazettát venni. Nekem volt BASF kazettám is. Ha jól dereng akkor ezeknél is volt +6 perc. És egy időben volt FerroChrome is.

Ma már nem lenne egyszerű felvenni/lejátszani ezeket, mert a szallagminőség kapcsolót nem tudnánk ilyen helyzetbe állítani a legtöbb magnóval. Már az Akai HX-1 Cassette Deck sem kapcsolható át erre, pedig elég öreg darab. Megjegyzem, talán a 80-as években már el is tünt a FerroChrome kazetta.

üdv.: oldtimer

Kedvenc