Őszibarack válogatás


Forrás: 
Facebook
Őszibarack válogatás

Őszibarack válogatás

melica képe

Lebarnultak, megerősödtek, barátságok születtek, netán tanulságok, némi pénzt kerestek.. ma pedig: híznak, tunyulnak, kockulnak, elvesznek..:(

oldtimer képe

Egyetértek, kedves Melica.

 

A helyzet kulcsa: a Mókuskerék

"Rohanó világban élünk" - szokták mondani. De, miért?

Mert nekem is olyan, sőt ugyanaz kell, mint ami a szomszédnak van!

Folyton szebb, jobb és újabb kell! Egyre gyakrabban kell újra lecserélni a mobiltelefont, a kocsit, és más dolgokat. Jobb nyaraló kell, nagyobb lakás, vagy családi ház! Egyre kevesebb időnk van várni mindezekre.

Mindezekre akkor van pénz ha van többletmunka. Ez elveszi a szabadidőt!

És minden azonnal kell!

Nem marad szinte semmire sem idő, csak az anyagi javak utáni futásra, pénzszerzésre.

Az emberi kapcsolatok szétmennek szó szerint!

Nem egy házasság is szétment mire készen lett (felépült) a szép nagy családi ház!

Az emberi kapcsolatok olyanok mint egy kis, cserepes virág! Ha nem ápolják akkor elszárad.

A felszínes kapcsolatok a kapcsolatok halálát jelentik.

És be is következik.

Régebben 12-15 vagy akár 20 ismerős/barát is volt, aztán eljött az idő amikor ha én nem írtam nekik, akkor nem kaptam emailt.

Sosem.

Ma, ez csak rosszabb :((

 

üdv.: oldtimer

melica képe

Kedves oldtimer, immáron sokadjára értek egyet Veled... Engem szörnyen elkeserít ám ez a helyzet, bár nem kéne, hiszen én attól még élvezhetem az életemet másképpen, úgy, ahogy nekem jó, amit oly nagyon hiányolok, vágyok.. De elég nehéz, hiszen társas lény vagyok, miből másból táplálkozhatnék mint a környezetemből? Nehéz kiszűrni, nehéz nem hagyni, hogy legyőzzön, fárasztó a küzdelem.. főleg úgy, hogy tudjuk, hogy ez másképpen kéne, hogy legyen.. lehetne is másképpen, ha mindenki úgy akarná.. de akinek ez a mostani jó, az nem vágyik másra.. vagy csak titkolja! Én viszont hálás vagyok a megértésért, a hasonló gondolatokért, törekvésekért!

oldtimer képe

Kedves Melica!

 

Nem szeretnék panaszkodni, sőt még a látszatát is elkerülöm azért ezzel kezdem.

 

Szóval...

Sokan látjuk, hogy „e világ színtere változik", de! Úgy vélem az emberiség, a társadalom már kezdetben (majdnem 6000 éve) kettévált, és Káin és Ábel leszármazottaiként növekedett fel.

 

Míg az előbbiben az uralkodási vágy, a törtetés, a mások letiprása van a csúcsra való "mászás" közben, a motiváló erejük az egoizmus. Sajnos sok köztük a pszichopata. A szó nem feltételenül gyilkost jelent, de eddig is elfajulhat a dolog. Egy cikk röviden azt mondja róluk (címként) Létezés érzések nélkül...

 

A másik "vonal" az Ábel "utódai" mintegy tükörképe, a "Káini trend"-nek és van bennük szeretet, mértékletesség, öröm, hosszútűrés, béke, és tudnak adni önmagukból.

Segítőkészek, akihez csak lehet.

Nem törtetnek, és senki kárán nem akarnak meggazdagodni, vagy a magasba emelkedni.

Mivel ez a két oldal van alapvetően, ahogy egy embernek is két lába van, de mégis sok más jellegzetessége, így ez a két oldal időnként konfrontálódik, de mondanom sem kell, hogy általában a "másik oldal", vagyis akiket az egoizmus vezérel, ők a kezdeményezők.

 

A döbbenet az, hogy miután belegázoltak 43-as gumicsizmával valakinek a lelkivilágába, sosem kérnek elnézést sem tőlük. Sőt, szilárd meggyőződésük, hogy amit kaptak (büntetésként tőlük) azt megérdemelték!

Erre alátámasztásként némely esetben akár az evolucio-t is felhasználják magyarázatként, hogy az erősebb kutya győz.

 

Általában a Nagy cégek vezetői, de a kis cégekéi is majdnem kizárólag pszichopata személyiségi zavarral rendelkező emberekből állnak.

Évtizedekig gondolkodtam, hogy hogyan lehet az, hogy egész életemben alig akadt egy-egy "normális" ember a Főnökeim között?

Azt kérdeztem: Eleve a hideg, rideg embereket veszik fel "Górénak" vagy a poziíciójuk teszi őket, majdnem teljesen érzéketlenné, az idők folyamán?

És kb. 2 éve meglett a válasz! A pszichopaták törekednek vezető pozícióba!

 

Sajnos ez "napi szintű" és húsba vágó téma ezért hosszú oldalakat lehetne ról írni.

 

Egy recept van amit alkalmazok. Mivel kereskedelemben is dolgoztam, és napi szinten fordulok meg különféle boltokban, így van alkalmam beszélni, sőt beszélgetni pl. az ALDI-ban, Penny-ben, SPAR-ban, vagy bármely más boltban szinte bárkivel, és pl. az ALDI-ban még a Boltvezetővel is tegező viszonyban vagyok.

 

És ki ne szeretné, ha ezeken a helyeken is nem egy "goromba vevő" (vagy aki észre se veszi őt) hanem helyette az udavrias vásárló, vagy a kedves vevő jelenne meg??

 

Bevásárlás közben is megvan a kontaktus, és az emberség, humanitás, figyelesség, udvariasság.

Ja, és ez ingyen van! Tehát bárki adhat pór jó szót.

 

üdv.: oldtimer

 

u.i.: A boltokban nem olvassák e sorokat sem, és mást sem, így aztán ahogy valaki modta: „A vevő mint egy bamba birka néz és köszönni sem tud”

 

És ezt már 12 évvel ezelőtt átéltem, tehát nem mese :)