Braun zeneszekrény


Braun zeneszekrény

SK4 Phonosuper (Dizájn: D. Rams, H. Gugelot). A Braun kezdetben (1921-tõl) csak rádiókat gyártott. Ez a termékük letisztultságával, egyszerûségével korának legmodernebb kinézetû zeneszekrénye.

Marha jo a DESIGN, kis tulzassal meg ma is elmenne siman. Hihetettlen az evszam ismereteben mennyire jovot idezo forma volt anno... :)

NGA képe

BAUHAUS a varázsszó

Nekem egy ideig egy DIN-bemenetes, ólomnehéz integrált erősítőm szolgált a számítógép mellé, szintén Braunék háza tájáról. Még a 27 centis midi-szélességnél is keskenyebb volt, és hasonlóan minimalista stílusú. Az alján volt az öt darab Tuchel, hogy rejtett kábelezésű lehessen a rendszer. Germánium végtranyók voltak benne, de az előfokozatban már műanyag tokos BC-k. A teljes kiporolásnál láttam meg a dátumot az előlap belső oldalán: 1965!!! Az akkori közönségnek ez a futurizmus netovábbja lehetett.

Én láttam ilyet élőben. A formája felkeltette az érdeklődésemet, de egyébként nem nagyon hatott meg a készülék. A 33 és 45 ös fordulatok mellett van még egy 3. de lehet hogy 4. fordulat is. Egyébként EL84 végfokcső van benne és tudja a keleti URH-t.

Csuby képe

A 3-dik sebesség 78-as fordulat, 4 nem hiszem hogy volt.

NGA képe

16 a negyedik

Csuby képe

Az első gramofon bakelitek 78-as fordulaton mentek, de 16-ost még nem hallottam, az mire volt jó ?

980POWER képe

Általában 16-os fordulaton sima beszédhang volt rögzítve, viszonylag gyenge minőségben (kb., mint a telefonbeszélgetés, azért ki lehetet venni, ki beszél) de viszont jóval hosszabb idejű felvétel készült. Röviden ennyit tudok róla.

 

András

Az enyém 15 évvel későbbi :Braun audio 310. Ez már bőven túlteljesíti a DIN 45500 Hi-Fi normát.