Hamburgerek, Gyorséttermek Magyarországon


retro_53.jpg

A 80-as években, gyerekkoromban a hamburger vásárlás mindig egy ünnep volt. Kultusza volt az amerikai dolgoknak és kisgyerekként ezt igen komolyan tudtam venni. Persze akkor még nem tudtam, hogy a tipikus nagy, szétesős, tocsogós, gazdagon megpakolt magyar hamburgereknek köze nem volt az amerikai kompakt, kicsi, gyors étkezési igényeket kielégítő rokonaihoz. Hát hol van ehhez képest a legnagyobbnak nevezett Whopper?

Jó, nyilván ott is vannak hasonlók, mint pl. a Bud Spencer féle USA-i kamionosbüfékben, bár lehet, hogy az is csak az olasz rendezők víziója volt, nem tudhatom végtére is sosem jártam az USA-ban.

Gyakran mentem 6-7-8 évesen anyámmal a Budai Skálába, aztán mikor végeztünk a skála-piacon is, a buszhoz vagy a trabihoz menet ott volt ez a Hamburgeres bódé...jobbra...

...akkor mindig könyörögtem egy Hambiért, persze jött a szöveg, hogy kisfiam, a Hamburger drága ( talán 50 Ft lehetett)és otthon lesz ebédre rizses hús, stb. Ha éppen valami dicséretes dolgot műveltem előzőleg, pl jó voltam szolfézson, vagy kaptam ötöst matekból akkor kaphattam hamburgert.

Mindig élvezettel vegyes kényelmetlenség volt egy ilyen cucc elfogyasztása, főleg 7 évesen. Szerintem anyám ezért sem szerette. Hullott belőle az anyag, csúszot-mászott szerteszéjjel, a két könyökömön csorgott a ketchupos csalamádélé és a káposztacsíkot gyakran csak félig sikerült lenyelni, ami öklendezős köhögéshez vezetett. Mire befejeztem minden csupa dzsúz volt. Utána azonban nagyon elégedetten éreztem magam.

Óriási csalódás volt, amikor a nyolcvanas években németországban a család betért jobb híján egy Mc Donald's étterembe. 7-8 éves lehettem, először láttam Mc Donald's-ot. Nyűgösen nézegettem a termékeket, zavaróan nagy volt a választék és semmi sem tetszett, rideg és személytelen kaja volt agyoncsomagolva és még a hamburger is csak egy szánalmas kis pogácsa volt. teljesen lelombozott a hely, csak a bátyám volt oda hogy mekkora szám egy ilyen menő nyugati helyen kajálni és el is kezdett relikviákat gyűjteni, elrakott mindenféle papírokat, pl ezt is...

A bátyámnak töretlen maradt a lelkesedése a '88-as magyar McD étterem nyitása után is, ami a Budapesti Váci utcánál a Régiposta utcában történt, nem messze a hasonló, tudtommal teljesen magyar City Grill-től, (nem sokkal ezután be is zárt szegény).

Én csak a 90-es években kezdtem rájárni, s mint sokan mások, én is hamar függő lettem. Pont ami gyerekként úgy taszított, a szabályossága, a rendszerei, a színes, látványos, érzékszervekre oly sokrétűen ható világa fogott meg.

És amúgy hozzátartozott az ifjúsági életérzéshez. Nekünk, külvárosi fiúknak egyfajta bázist jelentett mikor a nagy Budapesti belvárosba be-be merészkedtünk tizenegy-két évesen, és akkortájt, ennyi idősen nagylegényeknek éreztük ott magunkat. Így aztán lett egy romantikája a "Mekizésnek" és, -ahogy az ifjúság nagy része ezt ma is teszi- amikor csak tehettük betértünk...

S ha nem magunktól, a Mc Donald's üzletpolitikája kicsit rásegített...

Korábban sokáig csak egyszerűen "Mozi után Mc Donald's" volt ráírva...

 

Valamikor '91 után nyitott a Burger King az Astoriánál abban a nagy, akkor még különlegesnek, modernnek számító irodaházban. Hatodikosok, vagy hetedikesek voltunk, amikor a barátom mindig arról győzködött, hogy a BK sokkal jobb, mint a McD, hogy ott különben is a hamburgerben zöld a mustár és az igazi mustár pedig zöld... :) ...És tényleg zöld volt.

A reklámszövege egyértelműen rivalizálásra utalt. Amikor elmentem a Burger Kingbe az valamiért tetszett, hogy minden kicsit másképp volt ugyanaz, mint a McD-ben.

Nem sokkal később jött a DUNKIN' DONUTS is a fánkjaival, talán a Körtéren volt az első.

Ezekután már teljesen elvarázsolt ez a színes ízes formavilág, és gyűjteni kezdtem mindenféle papírokat. A szaporodó étteremláncok termékei, mint egy 'burgermitológia' rajzolódtak ki előttem.

Egyszer '93 körül a Deák tér és a Vörösmarty tér közötti utcában a "Rock City" nevű hely felé sétáltam (lehet, hogy később lett ez a neve, miután Pizza Hut lett), amikor meglepődve tapasztaltam egy újabb gyorsétterem felbukkanását ott. Hatalmas, tágas étterem volt. Teljesen McD-szerű volt, csak mindenből sokkal nagyobb választékkal. Nagyon tetszett. Ez volt a

ami 95-ben be is zárt (Kb azidőtájt a DUNKIN' is, bár lehet, hogy az kihúzta 96-ig vagy 97-ig is). Helyén Pizza Hut és Kentucky Fried Chicken lett.

Egy felhasználó kolléga, kroll irányította rá a
figyelmemet egy ezekről az időkről, erről a témáról szóló cikkre:

http://nol.hu/budapest/cikk/446941/

Az Oktogonon nyílt a Wendy's, szintén a 90-es évek eleje felé ha jól emlékszem, de az még a gyorséttermek közül is kicsit felvágósabb volt...

majd a kilencvenes évek vége felé a Wendy's elkezdett szaporodni, aztán 2002- ben teljesen eltűnt.

A Quick nevű Belga-Francia étteremlánc esete 2000 körül pedig szinte komikus volt...

Olyan hamar vonult ki, hogy az egyik étterem kiépítését még be sem tudták fejezni a Ferenc körútnál, már kezdhették is bontani...

Úgy veszem észre, manapság a Pizza Hut és a Kentucky Fried Chicken is mintha fogyóban lenne...

A Burger Kingnek jól megy, de a Mc Donald's az abszolút egyeduralkodó.

 

Most már persze felnőttem, és a világ is egyre gyorsabban változik, van sok fiatalkori emlékem a Mekivel és társaival kapcsolatban, de ha lehet ma már kerülöm őket, bár ez nem könnyű a nagyvárosban. Viszont a Körtéren van egy kiváló étterem, ami épp csak azért nem retró, mert tudatosan egyáltalán nem törekszik rá megjelenésében, de egyébként pont olyan mint a 60-as 70-es évek magyar gyorsbüféi, még nem vesztette el a versenyt. Lehet mindenféle teljes értékű jó házias ételeket kapni, van csapolt sör, kávé, éééés, hamisítatlan klasszikus Magyar Hamburger ahogy a nagykönyvben meg van írva. A nevét csak azért nem mondom mert annyira jóba azért nem vagyunk hogy reklámozzam...

 

A Mekit egyébként egy fura ellentmondásos hangulat lengi körül manapság, pl. divatos dolog fikázni, mondani hogy úúú de ciki, nehogymár oda menjél, miért nem eszel inkább valami normálisat...stb, mégis...rendre kiderül, hogy mindenki elcsábul egyszer-egyszer.

Ahogy egy barátom egyszer találóan megjegyezte, a McD olyan mint a pornó, senki sem vallja be, de mindenki él vele...

 

(Jó azért ez persze "költői" túlzás...)

ÁDY képe

Jó kis blog lett! Gratula

Ezt csak amolyan kitörő lelkesedésből :Tök jó ez a weboldal...

BoB

admin képe

ez az írás nagyon jól sikerült! Gratula hozzá! El is terveztünk, hogy jutalmazni szeretnénk az ilyen írásokat. Csak még nem tudjuk mivel. Retronómos poló?

 

 

 

admin képe

Retronómos 2008-as kártyanaptár még van. Igaz hamarosan használhatatlan lesz, de az értéke... Írj emailbe egy címet és küldök.

Küldöm és nagyon köszönöm, de egyébként jutalomnak nekem az is bőven elég, ha az emberek értékelik amiket beküldök.

BoB

admin képe

poló nincs is, de karcsony tájékára megpróbálunk összehozni egyet.

emlékszem 88ban sorban álltunk a mc-be!hogy ez ez milyen finom omlós stb!a magyar meg csúszik szét nagy és nem olyan jó!bezzeg ez!!!!!!és lám eljött az idő,hogy most mindent megadnék egy olyan régi bodés hambiért!!!de olyat már sehol nem lehet kapni!!!!!!

Na itt amerre én lakom,csak ilyen szétcsúszós hambit vehetsz.

pergerz képe

Nem reklámnak szánom.Ha valakit érdekel,Tapolca melletti kis faluban(Gyulakeszi)van egy autós büfé,igaz most már válaszható ki mit kér bele,de van "igazi" csalamádés hamburger is.Most megyek is és veszek egyet!!!

Ez a blog abból a szempontból nagyon akutális, hogy idén 20 éves a Magyarországi McDonalds.
Ime az Index cikke az évforduló alkalmából:
Link?

admin képe

Ha meg oldható ne vegyünk át teljes cikkeket másoktól. A neten az a jó, hogy azonnal áttudunk az oldalra menni a linkek segítségével. Idézhetünk, de a teljes cikk átvételének szerintem jogi vonatkozása is van.

Hali Admin.

Pont a jogi problémák elkerülése érdekében direkt feltüntetem a forrást is. Ugy már lehet idézni akkár egy teljes cikket is.

egy Citygrill reklám a '80-as évek végéről, Flipper Öcsivel, (és az egész Stepp együttessel). Én egyszer voltam ott még kiskoromban (talán a Váci utcában), de túl lassan rakták össze a hamburgeremet, legalábbis a McDonaldshoz képest. Viszont volt palacsinta és rétes is!:)
http://www.youtube.com/watch?v=5F98mth5cGo
Zsófi

Egyébként a City Grillről ezenkívül szinte semmi más emlék nem maradt. Jó annyira még nem kerestem utána, de sohasem láttam fotót vele kapcsolatban és egyáltalán nem hallani róla.
BoB

ÁDY képe

Pedig én is sok City Grill hambit ettem a Váci utca és a Vámház körút sarkán.
Most Burger King van helyette.
És volt egy az Andrássy úton is,
meg persze a Taverna aljában ott forgatták az első reklámot.

Úgy emlékszem a Linda is volt a City Grillben...de lehet hogy csak álmodtam. És volt a rádióban egy reklámja, egy dal, tudom nem sok, de erre emlékszem :

           ross                            gerr....és valami hangszer....
      vá         bann            bur
Bel                       hamm

 

Én meg az Bajcsi Zs. u. Alkotmány utca sarkán lévő City Grillben kajáltam rengetegszer. Ez nyílt meg előként olyan 85 körül. Ma a Beckett's söröző van a helyén.

A szent István körút végén is volt egy, ma McDonald's működik benne.

Flipper Öcsis City Grill reklám
http://www.youtube.com/watch?v=iMID7ppZEgo&feature=related

Csalamádés hamburgert amúgy árulnak még, én legutóbb Rákoskerten ettem a "Büfé" nevű büfében..:P
Zsófi

Ez viccesebb mint az első...
BoB

Igen a kollégámék pedig 2-3 éve Bükkszéken vettek csalamádés Hamburgert. Hazafelé meg kellett állni az autóval és a komplett család a bokrok mögé vonult rókázni :)

kondis képe

nem tudom emlékeztek,de a 90es évek elején volt egy hamburger king üzletlánc is!tökre mc volt!nem is volt túl sokáig!csepelen kb 94környékén nyílt egy!és 95re be is zárt!akkor nyilt a mc donald's is!az azóta is megy!88ban el voltunk ájulva a mc donald's tól!menyire finom volt az akkori nagy magyar csalamádés hamburgerhez képest!bár én sűrűn látogatom a mc-it.már úgy ennék egy olyan régi csalamádésat!!!!!!!!!!!!!!de annak már annyi!!!sehol sincsen!legalább is olyan nincs!!!!

sohasem hallottam róla, mindenesetre az étterem névválasztása nem volt valami fantáziadús, főleg a Burger Kinghez képest... BoB

Gondoltam énis leírok már ezt azt... (amúgy hamár multi-hambi, akkor csakis BK:) )
Nahszóval csepeli lévén végignéztem egy két hambit árusító hely bukását... volt olyan is hogy "a meki az egyik oldalon, a bk meg a másikon"... elég vicces volt... sajnos a bk nem bírta sokáig... akkor tájt a meki nagyon kitett magáért, főleg a kölyökmenüivel... naná hogy esélye se volt a bk-nak...
Viszont jóhír!!!! AKI TEHETI KERESSE FEL MERT ŰBER!!! Csepelen a sétáló utcában, töretlen lendülettel/gondossággal/bőséggel és viszonylag gyorsan lehet a már fent említett "retró" hambikhoz jutni.... Jah és BADIHAMI a neve (asszem jól írtam...) éjjel-nappal nyitva vannak és nagyon sokan jönnek át még erzsébetről is emiatt.... Egyszerűen isteniek amik ott vannak... és a választék.

megjegyeztem...
BoB

kondis képe

hát gondolom ezért is zárt be!

kondis képe

hamburgerland volt!!!!!!!!!!

BoB

Nagyon jól írtad meg az éttermek, büfék történeteit. Én is emlékszem sok étteremre, büfére, amiket ma hiányolok. Csak a Dunkin
Donuts kivonulását nem értem, pedig olyan finom fánkok voltak! A Quick-ról sosem hallottam... A KFC-be sosem jártam és nem is fogok, mert a legtöbb ember azt állítja, hogy brutálisan kínozzák a csirkéket. Az állatvédők az ilyen helyeket kerülik

mendoza képe

Emlékszek,ha mi jó hamburgert akartunk enni hajnalban,akkor vagy a Moszkva térrre mentünk ,vagy a Keletibe a 7-es busz megállójában.A Moszkva téri nem tudom megvan-e még,a Keletiben lévő hamburgerest sajnos már lebontották.

Vidéken még néhány helyen árulnak finom csalamádés hambikat. Sokáig üzletkötő voltam dél-alföldön, így a legtöbbször hambiféleség volt az ebédem. Mezűtúron is finom csalamádés hambit árultak még kb. 4 éve, azon az utcán ami Túrkeve felé vezet ki a városból. Nem tudom, hogy megvan-e még. Egyet biztosra tudok, hogy megvan és még mindíg klasszikus hamburgert árul, méghozzá Gyulán a Béke sgt. elején. Több ismerősöm is úgy nyilatkozik, hogy a világ legfinomabb hambiját ott árulják. Szerintem sem állnak messze a valóságól. Mint hosszú évek alatt kiderült a legtöbb embernek ez maradt meg Gyulából emlékként.

Éppen most akadtam rá az 1977-es képtárban az "Izek utcája" étteremről szóló cikkre, melyben azt írják, hogy itt már 1976-ban árultak Hamburgert(!!!!!!). Érdekes módon a cikkíró a Hot Dogot is a hamburgerek közé sorolja

Nagyon jó kis cikk! És maga az oldal is tecc!

Annó én is nagy relikviagyűjtő voltam (amíg aztán kisebb lakásba nem költöztünk, és megfogyatkozott a szabad felület - no és meg nem öregedtem). Emlékszem a Nyugati téri Meki megnyitása hetekig csúszott. Az akkori Reform című üjságban hetente újabb és újabb nyitási időponttal jelent meg a kicsi szürke hirdetésük. Meg is vannak.
Íme:
1
2

Üdv és további jó nosztalicskát!

http://kepfeltoltes.hu/081122/scan0005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

http://kepfeltoltes.hu/081122/scan0006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A Régi Posta utcai Meki nyitása meg maj 1 évet (!!!) csúszott. Eredetileg ugyanis 87 szeptemberében akarták megnyitni.

A The New York Times internetes hír archivumában talátam ezt a cikket a magyarországi megnyitásról

COMPANY NEWS; McDonald's Entry In Eastern Europe

REUTERS
Published: November 6, 1986

The McDonald's Corporation, the world's largest fast-food company, is stepping up its international marketing efforts by entering Eastern Europe.

The hamburger chain said it would open its first two East bloc restaurants in Yugoslavia next September, under a 50-50 joint-venture agreement. The deal is valued at $2.5 million and was negotiated with Genex, the country's general export agency.

On Monday the company will announce a similar agreement with Hungary, James Duval, director of McDonald's of Europe, said in an interview. ''We are planning five outlets for the Belgrade area - the first two by a joint-venture agreement and the next three on a sublicensing arrangement,'' Mr. Duval said. He said Genex would pay its share in Yugoslav dinars.

Egyébként kicsit utána kerestem a neten és kiderült, hogy nem a Váci utcai volt az első kelet-európai Meki, hanem a belgrádi, mert ott már 87-ben megnyílt.

Dr Dee képe

Na azért nem ilyen erősen de szeretem a hamburgert.Melyik a jobb?Hát nekem még mindig az azóta az országból(sajnos)kivonult Wendy's-ben volt a nagy kedvencem.A tripla húsos hamburger vitte a prímet.Olyan nagy volt,hogy nem fért el a kezembe!Sajnos nem lehet falni mifelénk már ilyet:-(

Valahogy így nézet ki a "drágaságom"

wendys_burger-.jpg

Nekem ez volt a kedvencem,a főnökömék néha ide küldtek le kajáért,persze nekem ritkán volt rá pénzem és csak csorgattam a nyálam. Elhatároztam,ha jobb melóm lesz majd megyek oda enni,erre mire jobb munkám lett már nem volt Magyarországon Wendy's :D. De a csilisbabot nagyon szerettem és volt hozzá vmi tejfölös szósz,és a héjában  sült krumplik is nagyon finomak voltak. Na de azért nálam még mindíg a régi retro hamburger a nyerő,én itthon szoktam csinálni,veszek nagy puffancsokat a pékségben és teszek bele mindent amit kell,mondjuk nekem a "mirelt" husi a menő,igaz kicsi de emlékeztet a régi hamburger husi ízére:) Nagyon hiányoznak a régi dolgok:(

Igazi csemegét találtam a youtube-on.

 

1986-os riport a Mc Donald magyarországi létesítésére vonatkozó megállapodás létrejötte alkalmából:

 

http://www.youtube.com/watch?v=8ndayIxSO8c&feature=related

 

 

- A körtéri hamburgeres "gomba" nekem is alap volt, olcsón lehetett nagy, finom burgereket enni, éjjel is buli után. Persze mindig mondogattuk egymás között hogy "belegondolni a húspogácsába inkább nem kell" (ha valaki emlékszik Stallone filmjéből a patkányburgeres csajra)
- De hogy nagyon jó volt, az biztos.  Ha jól emlékszem, az egy fős személyzet 2 orosz mikrosütő között álldogált, remélem azóta jól van..

A meki meg jó, de ezekkel a régi hamburgeresekkel összehasonlítani értelmetlen. Kb. mintha a fagyasztott csirketallért hasonlítanánk a friss grillezett tarjához.

teslaeltos képe

A mostani bevásárló központ helyén is voltak ilyen büfék, mikor a Sotéról vagy a Közgázról buli után mindig betoltunk az arcunkba egy dupla olasz melegszendvicset néha ketten alig bírtuk megenni mert akkora volt.

Aztán lebontották az egészet mert kellett a hely ennek a mai sznobpalotának.

sogi34

Én a kilencvenes évek közepén jártam oda sokat. Leginkább pizzáért. Minőségben magasan verte a mirelitet. Arról meg nem is szólva, hogy egész olcsón lehetett kajázni. Ha jól emlékszem, volt vagy 8 büfé L alakban. Nincs valakinek fényképe róla? sogi34

Dr Dee képe

Dehogynem:-) Rengeteget ettem ott.Akkor még rossz srác voltam:-P

Mindig ott vertük el a pénzünket a kajáldában és a játékteremben.Mondjuk nem nyerőgépeken hanem játék gépeken.De egy jó emléket ébresztettél fel bennem!!

 

Tényleg volt ott "L"alakban a büfésor.Meg butikok is.

A melegszendvicsre is emlékszem.Olcsó és jó volt.Nem is olcsó volt hanem elérhető mindenki számára!

Egyszer voltam amerikában mekiben. Le is fotóztam a kínálatot.

http://www.panoramio.com/photo/2505072

Ott teljesen más fogalom a meki. És persze édes a hús (de az nem csak a mekiben hanem mindenhol máshol, még a boltokban is, a szalámi és a párizsi is).

Amúgy a magyar mekiben a specialitások is jók voltak régen, ilyen extra sajtburger három hússal.

Romániában meg kecsap volt a mcfreshben :)

 

A quickre is emlékszek. A fóti korában volt olyan. Sose szerettem mert amilyen igénytelen volt az egész, olyan igénytelen volt az íze is.

 

metros.hu

A Wendy's étterem nagyon király volt az Oktogonnál. :)

mendoza képe

Igen oda mi is súrún bejártuink ,bár az árak még a többi gyorséttermekhez képest is az égben voltak.Gondolom ezért is vonultak ki Magyarországról.

Sok csak ott kapható specalitásuk volt,mint pl a csili,és a hajában sült krumpli.:))

teslaeltos képe

De olyan sültkrumplit azóta sem ettem, állítólag azért vonultak ki mert az olyan dolgokat mint a majonéz az USA-ból importálták meg a cégvezetés is egy kicsit hülye volt.

Állítólag nem felelt meg nekik az európai minőség.......

Na és emlékszik-e valaki arra, hogy a nyolcvanas évek elejétől hamburgeresbódé állt a Déli pályaudvar kerengőjében ott, ahol most egy patika van?

Amikor éppen volt rá pénzünk, ott ettünk olyan hamburgert, amilyen ma már nenm létezik: óriáspuffancsban, csalamádéval, stb.

Még az előtt volt ez, hogy egyes kereskedők itthon is rájöttek, milyen egyszerű és kényelmes becsapni az embereket.

teslaeltos képe

Valaki tudja miért számolt fel üzleteket a Pizza Hut????

Esetleg nem megy a Bót??

lightbar képe

Megint csak "le a kalappal"...

Ugynilyenekről beszélünk itthon,MIÉRT nincs már egy olyan régi igazán jó hamburgeres,mint régen a piacokon vagy a megáálókban.Mint amerikában,minden 5.méternél kajálda...Igaz tehenek az emberek.Habár MO is hasonló a helyzet (már).Nemgrégiben mindig láttam az útról egy fémdobozos búfékocsit a szentendrei úton,egy körét elött,gondoltam megnézem neten...és VAN!!!!Én nem ettem még ott,de kollegáim nagyon dicsérték.

A weboldala: http://magicburger.hu/

Próbáljátok meg ha tetszik....

 

wwww.lightbar.hu

teslaeltos képe

Békéscsabán van egy jó hamburgeres úgy hívják hogy SpeedBurger!

A McDonalds elbújhat mellette péntek, szombat éjjel kettőkor iszonyatos tömeg szokott lenni......   Nem véletlen hogy miért!

Itt van egy újabb cikk az egykor jelen volt, majd befuccsolt magyarországi gyorséttermekről:

 

http://divany.hu/gasztro/2010/08/06/franchisefrenzy/

Csazo képe

Csazo

Talán a gyorséttermek túlhangsúlyozása mellett ne feledkezzünk meg azokról az önkiszolgáló éttermekről, melyek még a 80-as években üzemeltek és, ahol legalább főztek is. A legtöbb ilyen étterem szőrén-szálán eltűnt, esélyt sem hagyva a magyaros ízeknek a konkurenciához. Sajnálom, hogy akkor nem készítettem fotókat róluk, nem tudhattam, hogy ez lesz a sorsuk, pedig végigettem valamennyit.  Említeném a Margit-híd budai hídfőjénél évtizedekig üzemelt Gülbaba éttermet, vagy a Múzeum krt-on egykor volt Centrál éttermet. Továbbá a Körút és a Baross u. sarkán egykor volt Deák éttermet, a Móricz Zsigmond körtéren üzemelt Unió éttermet és ki tudja mi lett a sorsa az Üllői úti Medikus étteremnek.

Akik szeretik a meleg puffatagokat, azoknak további jó étvágyat!

pergerz képe

Nálunk is Tapoplcán 3 jólmenő önkiszolgáló étterem volt,most az egyik gyógyszetár, a másik kettő "Kínai bolt".Pedig régen a 13Ft20f.-ért volt előfüzetéses menü.2 fajtából lehetett választani,a 15ft-os nál már talán négyből is."BALATON ÉTTEREM ÉS BISZRÓ".Mondjuk nem tegnap volt.

Aki szeret jót enni,próbálja ki a csepeli BADIHAMI-t  vagy az újpesti GOGO-t.

Nekem a 6 húsos Piedone burger a kedvencem !!  Mondjuk 2 ezer alatt van az ára,de bármikor meg tudom enni.   Fogadjunk ??  :-))))))

A  Westend udvar végén lévő Éhes bakter büfében árulták az a brutális melegszenvicset, két kilós hosszában szeletet kenyérszeletekkel.

Dr Dee képe

Bizony,bizony és milyen finom volt. Sokat ettük .

Talán ha 3 alkalomra emlékszem: 1 Mc D. és 2 Burger K. látogatásra. Az utóbbi Burger K. látogatáson mint "meghívott" vettem részt, egy akkori barátommal.

Arra kaptam fel a fejem amikor egy fél literes hűtött ásványvizet hozott a Tomi, és ez 390 forintba került, úgy 2010 körül.

Az eset megerősített abban, hogy itt törzsvendég nem leszek :)

 

üdv.: oldtimer