The Carpenters - The Singles 1974-1978


Forrás: 
Saját gyűjtemény
The Carpenters - The Singles 1974-1978

Karen Carpenter hangja csodálatos, megnyugtató, "emberközeli". Angol nyomású LP 1978-ból.Precíz vágási-préselési munka, testes dinamika,megvannak a jelcsúcsok, széles bázisú és mély szteró hangkép.A hangfelvétel kiváló hangmérnöki munkára vall. Ellenben a vinyl-alapanyag zajosabb, mint a korabeli Hungaroton/MHV korongoké!

NGA képe

Ha jól emlékszem azt mondták, hogy Karen-nek Angyalhangja volt. Tény, hogy gyönyörű volt ahogy énekelt. Máig is tragikus a halála, értelmetlen volt.

Ugy tudom, mértéktelenül elhizott, aztán egy igen durva fogyókúrába halt bele. A másik angyalhangúnak tartott énekes, személyes kedvencem Oliva Newton-John, akivel kitünő barátnők is voltak.

Kiss Béla lászló képe

Én nem is tudtam, hogy elhunyt...mi történt vele? Mikor történt a haláleset?

1983-ban halt meg, 33!!! évesen. Anorexia nervosa, halálos mértékű fogyókúra. A Wikipédiában pontosan leirják, nagyon durva eset volt és akkoriban szinte semmit sem tudtak erről a betegségről.

Kiss Béla lászló képe

ÓÓÓÓÓ...nyugodjék békében szegény. Belátható, hiszen a dalainak témája túlnyomórészt a plátói, beteljesületlen szerelemről szólnak(Rainy Days And Mondays, All Of My Life, Superstar, stb), vagy túláradó érzéseket fejeznek ki (Only Yesterday, Close To You....) Sajnos ezekből összerakható egy kép, ami az anorexiához, és sajnos a halálhoz vezethetett. Egyébként a Carpenters-dalszövegek hihetetlen mélységekig hatolnak le az ember szívében, kb egy egyenesen vannak Kovács Kati ideológiájával. Szerintem.