Sony


Sony

minihifi

tipikus sony muanyag szar music center a sonyi hires volt arol hogy csak a márkát atael és minden féle nevetséges kamu cucok vanak ráirva PL 350W bass boast es eféle kamu szővegek meg minde vilog rajta

Semmivel sem jobb, illetve semmivel sem rosszabb, mint a mostani tipikus műanyag szarok...:))
És még a márkanév is stimmel... A Sony filozófiája azóta se sokat változott...
Jól csengő húzónévvel elsózni a szutyit...

NGA képe

Azért ne általánositsunk. Azt hogy ide Mo-ra a kinai dzsunkasony-t hozták, az még nem jelenti azt, hogy nem tudtak élenjáró technikát alkotni. Azért nagyon sok dologban világelsők voltak, csak pár: Az első walkman, az első cd játszó, az első hordozható cd játszó, az első tranzisztoros zsebrádió, az első tranzisztoros magnó, az első hordozható kistv, stb. Csak ezek nem kerültek ide be Mo-ra.

Az, hogy most mi kerül ide be, az más kérdés. Azért ezek a  cuccok 1991-ben még nem műanyag vackokvoltak, és ha a Sony ESPRIT szériáját vesszük alapul, akkor képesek voltak hihetetlen minőséget gyártani.

 

Az, hogy valakinek nem tetszik egy márka, attól még nem kell hülyeségeket irogatni szerintem.

ere csak anyit mondok néz meg egy olyan márkát mint PL: marantz Onkyo Pioneer yamaha denon akai jamo wharfedale a sony nem ezek márkák kőzétartozik hanem PL: samsung philips az ilyen tipikus muanyag viccek kőzétartozik

NGA képe

Vicces, mivel a Marantz az 1979 óta Philips, az akai mindig is kommersz hifitechnikát gyártott pár kivétellel, a pioneer ct-3 volt a világ legszarabb kazettás magnója, a Denon hihetetlen sok gagyit gyártott, a Jamo is, meg a többi.

 

Látom nagyon utálod a Sony-t. Szerintem életedben nemláttál még egy szép ES sorozatú cuccot, vagy hasonlót.

Idelinkelek pár cuccot, hogy lásd miket is gyártott az általad műanyag szarokat gyártó cég:

 

http://www.thevintageknob.org/SONY/sonyesprit/SCD1/SCD1.html

http://www.thevintageknob.org/SONY/sonyesprit/FEATURES/SONY78AD/SONY78AD...

http://www.thevintageknob.org/SONY/sonyesprit/PSB80/PSB80.html

http://www.thevintageknob.org/SONY/sonyvault/TC7884/TC7884.html

http://www.thevintageknob.org/SONY/sonyvault/EL7/EL7.html

http://www.thevintageknob.org/SONY/sonyes/TAE1000ESD/TAE1000ESD.html

 

Ez csak egy icipici szelete annak, ami Sony. És a Philips gyártotta a világ legjobb cd mechanikáját például. Szóval nem a márkanevektől kell hanyattesni, hanem a készülékektől. Olyanoktól, amiről neked a leghalványabb fogalmad sincs.

 

 

 

zagyex képe

a philips öntött fémvázas cd pro futóműveit használják a legmagasabb minőséget képviselő cd lejátszók is, amelyekről az átlagember nem is nagyon hall.

 

 

 

zagyex :)

NGA képe

Még a Revox is ezt használta, és ezek szerint a revoksz is olyan gagyi, mint a számszungmegafilipsz. Nevetséges amiket ez a fogyatékos ámokfutó irogat. Lehet hogy csak egy tecsósházimozija van és álmodozik itten.

zagyex képe

sajnos ha a mai media markt kínálatból indulunk ki, akkor a hozzánemértő szemlélő ezt látja, hogy a sony a minihifit, az onkyo meg a nagyházimozit gyártja.

de azért utána lehet járni a dolgoknak, mielőtt másokat is meg akar győzni erről

 

zagyex :)

én men minden sonyira érttetem mert tény vanak jó termékei de elkel ismerni hogy vanak ilyengáz termékei és sokdologban csak a márkát agyael pl rengeteg jó tv je van stb

NGA képe

Minden cég, aki életben akart maradni előállitott, előállít un olcsóbb, egyszerűbb terméket. Igy tesz/tett a Porsche, a BMW, a Pioneer, valamint az általad emlitett összes márka.

Ime, egy műanyag Onkyo:

Egy műanyag Pioneer:

 

Egy szintén műanyag Yamaha:

 

Denon:

Akai

 

Jamo kommersz:

 

Wharfedale gagyi:

 

 

Szóval a végén kiderül,hogy minden általad nagyra tartott márka is műanyag vackokat ad el márkanévvel. Azaz nekik is vannak pont ugyanolyan gáz termékei. Ez piac. Mindenki azt gyárt,amit megvesznek. Ha gagyit, akkor azt fog gyártani. 

Szia NGA!

Nem vitatkozni szeretnék de szerintem az nem igaz hogy a Jamo kommersz. Persze vannak olcsóbb hangafalai is amik nem olyan jók.

De azért ha megnézzük például a Jamo Oriell-t az már szerintem egyáltalán nem kommersz.

 

Üdv: Gábor Csaba  

NGA képe

Aki komolyabban meg akarja ismerni a Sony filozófiáját, és magát a céget, japánt, az olvassa el Akio Morita Made in Japan c. könyvét. Érdemes

Jéé az egyik link közt ott van a g9-es párom is. Jelenleg ta-3650 erősítővel hajtom meg a jvc stúdió ládákkal együtt. Hát egy élmény a 2 pár így együtt. Eladásra fog kerülni a napokban az egész. Meg is kérem az árát:)

Kedves NGA!

 

A "kommersz Hi-Fi-technika" szóösszetétel az egy oximoron.
Mondjuk itt egyesek amilyen "hejesírással írnak, aszt" nem hinném, hogy tudnák mit jelent az előző mondat...

NGA képe

Mi ebben a gond? Miért ütné a két gondolat egymást?

Elemezzük:

Az oximoron retorikai-stilisztikai  gondolatalakzat, amely egymást kizáró, egymásnak ellentmondó fogalmakat foglal szoros gondolati egységbe.

kommersz
1. kereskedelmi, kereskedői
2. tömegben gyártott, közepes minőségű (áru)
3. csak az anyagi sikert tekintő (mű)

HIFI-technika:
Teljesíti a DIN 45500 HIFI normáit.

Azaz a kommersz hifi-technika olyan tömegben gyártott, közepes minőségű műszaki cikk, mely teljesíti a DIN 45500 hifi normáit.

Remélem igy megfelel neked, mint nyelvésznek.

Szerbusz ...
Légyszíves nézd meg a Philipset ezen az oldalon az Fa-960-ast.
Ha az műanyag akkor én megeszem a kalapom.
Azt sem tudod mit írtál!
A Sony-t sem bántanám a helyedben, mert kellő infó nélkül /ami nálad érezhető/ nem illik szapulni semmit!
Üdv Atesz

zagyex képe

az onkyo meg a wharfedale az media marktos tömegtermékek, a csúcstermékeik is az alsóközép-felsőközép kategória. a wharfedale inkább az alsó. a wharfedale nem egy jó hangfal, a jamo is változó.

 

ha hangfal akkor dynaudio, sonus faber, b&w nautilus stb ezek már nem középkategória, de persze határ a csillagos ég.

 

a sonynak rengeteg gagyija van, de voltak idők, amikor a csúcsra is gyártott.

főleg a szalagtechnikában nagyon jó gépeket csináltak.

 

zagyex :)

Idézem: "a wharfedale nem egy jó hangfal" -egy???? :)

Onkyo-Wharfedale =tömegtermék.

-Attól függ, mit nevezünk tömegterméknek! A nagyszéria az nem ugyanaz, mint a kommersz. Lehet, hogy újdonság, de a Hi-Fi termékek és kommersz termékek az két külön kategória ám.

Ha ekkora szakértője vagy a hangsugárzóknak, akkor illene elválasztani a "hangdoboz" és a "hangfal" fogalmát.

- "A B&W nautilus már nem középkategória."

-Nem lehet, hogy "kissé" magasra teszed a lécet, hogyha a nautilus hagyja le nálad a középkategóriát??

- Talán lehet, hogy egy Tannoy westminster royalt, még akár jónak is minősíts? :)

 

A Sony termékei között nagyon nagy a szórás, sajnos volt, hogy kommersz dolgokat adtak el csupán a névre hivatkozva...

jot irtá páko

Sziasztok!
Egyetértek a sony mostani gyatraságával,viszont kiállok a régi sony-k mellett..a képen látható kis center nekem is volt...és ez nem volt gagyi műanyag szar.
2x20 wattra volt specifikálva,ami nem mondható egyáltalán túlzásnak.
A hangfalakban szép mágnessel megáldott 13 cm-es gumirozott vászon peremű mélyközép volt,-+egy közép és egy magasnak nem mondható inkább +fél útnak nevezhető piezo csipogó.A lényeg: fadobozos volt,basszreflex.
A készülék (center) sem volt gagyi,ha jól emlékszem a leírásra akkor hangfalastul 14 kg volt a súlya ami ilyen kis cucc esetén nem rossz.
Soha nem volt bajom vele,minden cd-t "megevett",szépen szólt-kategóriájához képest főleg.
Na most már ilyeneket nem gyárt a sony,egy jó ideje.
A nagy készülékekről:az utolsó valamirevaló sony-k 2000-ben jöttek ki,utána mélyzuhanás.
Sajnálatos :((((((((((((((((((((((((((((((((((
Egy pozitívum: a dvd lejátszóikat viszont a legmegbízhatóbbank tartom:
precíz,jól felszerelt készülékek,éles képpel,jó hanggal (audio 24 bit),
minden lemezt beolvasnak-amit a specifikáció ígér.
Üdv mindenkinek: panblue

Don taxis piQs képe

piQs Hát én csak anyit mondok ez a tipikus szaré hugyé mindent két kazete de olyan szinten szar kazete mehanikával hogy aszt elmondani nem lehet 3 mindenféle hűlyeség ré irva pl superbassreflex:ez mi??? meg mindenféle viloga fény a mi egyátalán nem tűkrőzi a valóságot 2 gagyi műanyag nevetséges hangfal valami komolytalan hangváltoval nagy ritkán omh szám rá irva de az hűlyeség mert én szettem szét MAI sony music centert és az egyik "mély kőzép" 4omh a másik 8omh-s és a dobozra pedig 4omh volt irva mégis miez komolytalan ősszeviszaság egy jó hifiben ilyen nem tőrténik meg SOHA ezek kis szemetek amitt a magyar ember kőnyem meg vesz mert bedőlneki

Már megbocsájtson Kedves Uram! Ön beteg, vagy nincs tisztában a magyar nyelv helyesírási szabályaival. Legalább az automatikus helyesírás segédletet vegye figyelembe! Ilyen macskakaparást szégyen beküldeni egy ilyen fantasztikus oldalra!

Lehet, hogy tényleg nem ártana ismerni a "bennszülöttek nyelvét"... körülbelül 27 helyesírási hiba kilenc sorban, "kissé" sok.

Minden gyártói márkáknak meg voltak a magas, és alacsony technikái. Ez csak a pénztárcától függ a mai napig is, hogy ki mit tud megvásárolni. Ezzel szerintem mindent elmondtam:) Épp a napokban került hozzám egy több mint 30 éves sony készülék, mekynek a maga korában az ára a csillagos ég volt. Ennek a márkának ma is vannak csillagos értékű készülékei, és azok is menni fognak 30 év után is. Szerintem:)

Nekem is van egy komplett Sony tornyom (itt is fent van) de szerintem egyáltalán nem rosszak a sonyk.Ennek a toronynak a részei a 90-es évek elejéről származnak és eddig cssak az erősítővel volt egyszer gondom egy villámcsapás miatt. Akkor megcsinálták azóta újra tökéletes. A sony mini hifik tényleg nem a legjobbak de a kamerákkal és fényképezőgépekkel én nagyon megvagyok elégedve. A dvd-játszók is szerintem elég jó kis darabok. Sony tv-m még nem volt így arról nem tudok mit mondani.

Igaza van egy korábbi hozzászólásnak: van, amikor a márkanév mögött gyenge cucc van, van, amikor erős és jó minőségű cucc. Nekem van egy Sony CDP-195 cd-játszóm, 1991 óta használom, ugyan pár éve ki kellett cserélni benne az olvasófejet, de (kop, kop..) jól működik. (A Hifi Magazin annak idején nem lelkesedett a CDP-195-ért, "fárasztó hangúnak" találta.) 

Szüleimnek 1993 óta van Sony- tévéje, (53 cm-es képcsővel, sajna, típusát nem tudom), remekül működik, szép képe van még  a mostani LCD-s világban is. 

Ezt a hozzászólásomat a Sony szponzorálta :-)

ml

Szerintem ezek a Sony cuccok annak idején nem voltak rosszak, én pl. nagyon örültem volna akkor egy ilyennek:)

 

Különben, amit én is nagyra tartok, márka, az a Kenwood. 1995 óta használok egy KRC-757C típusú autórádiómagnót. Volt hozzá CD-tár is, de az bedöglött (különben az a tár is egy Kenwood embléma mögé rejtett Sony volt), azóta nem vettem hozzá újat, egy olcsó Teszkós kazetta-adapterrel használom, mondjuk nem nyújt olyan minőséget, de azzal is szebben szól, mint egy mai "empéhármas pendrájvos" szar. Azóta a telefonomról tolom a zenét az adapteren keresztül. Nem tökéletes, de autóba megfelel. Különben már a 3. autómat járja a rádió. A lényeg: nagyon szép hangja van így is, úgy is.

Tehát egy kazetta adapterrel (teszkós), telefonról jobb a hangminőség, mint egy közvetlen USB-s MP3-as fejegységről??? Ez nem is kicsit túlzó kijelentés.

Amennyi jelveszteséged van az adapternél az eleve kizárja még a lehetőséget is.

A közvetlen USB-s MP3-as fejegységnek, amit próbáltam, mindegyiknek elég gagyi volt a hangminősége, vagy szoftveres, vagy erősítő-okokból, mert pl. amikor kicsit fölhangosítottam, torzított, puffogott, stb. Ez az ezeréves rádió még a jelvesztéssel együtt is jobban szól, mint ezek, még hangosabb hangerővel is.

teslaeltos képe

Méghogy Sony fényképezőgép!

Sajnos röhögnöm kell, egyszerűen Minolta átnevezve...

A Sony soha nem fog a Canon vagy a Nikon szintjére emelkedni.

Egyszerűbb volt megvenni egy üzletágat egy olyan cégtől aki évtizedeket töltött fejlesztéssel, gyártással.

A Minoltának neve volt ezen a piacon.

A Sony-nak a legnagyobb baja hogy mindenbe belevág!

Csak azon csodálkozok hogy porszívót, mosógépet, hűtőszekrényt, cumisüveget, farmernadrágot, gumióvszert még nem gyárt.

A számítástechnikába a Vaio gépeknél vannak sikeresebb, komolyabb gépek mellesleg a Vaio gépek jóval drágábbak is.

Azt meg kell hogy mondjam voltak nagyon jó készülékei, a broadcast ill. Pro berendezéseit itt nem kell megemlíteni mert az más kategória.

panblue képe

A sony fényképezőgépeket illetően nem tudom mi a háttér sztori,de azt tudom hogy nagyon jó készülékek,jó minőségű képeket készítenek,és ez igaz a mobiltelefonjaikra is.

A topicot létrehozó sony kis hi-fi-ről annyit,hogy aki élőben nem látott és hallgatottilyet az ne ócsárolja,mert igen,anno nagy kins volt egy ilyen,emlékszem hogy a valóban gagyi,valóban műanyag musiccenteres időszakban vettem egy ilyet - persze bizományból,tökéletes állapotban-

nos ez a kis készülék nem volt túlspecifikálva,típusa ha jól emlékszem

FHB-55CD volt,nagyon szerettem.A "műanyagról" csak annyit hogy fa dobozos hangfalai voltak,hátsó bassz-reflex nyílással,13 cmes mélyközéppel,egy középmagassal és egy kiegészítő kis cicergővel.

Akkortájt a hasonló sanyo,sony stb nívósabb kishifk nagy becsben voltak tartva,ma már tényleg gagyikat gyártanak ezekhez képest :((( sajna.

panblue

 

teslaeltos képe

Ebben az utóbbiban asszem egy véleményen vagyunk!

 

A fenti kis hifiről csak annyit hogy az egyik régi jó batátomnak van egy pont ilyen "bolhacirkusza" az egyedüli hibája hogy a magnórésze szijj cserére szorul amúgy tökéletes.

Egy másik szintén jó barátom viszont Sony márkaszervízben dolgozik, egy pár ilyen és hasonló darab már került a kezei közé az tizenegynéhány év során.

Érdemes lenne egyszer végighallgatni hogy mint szervizes miket találnak a burkolat alatt!

Többek közt azt is tőle tudom hogy a Sony a hangszórók terén elég vacakul áll.

 

 

 

Egy gép volt amit átneveztek,az volt az alfa 100.

Nem üzletágat vettek meg,hanem attól sokkal  többet.

Nevesük ki a WADIAT, mert nem tud lézeroptikát csinálni,hanem megvette a SONY-tól?   DDD

SONY ALFA 900.  Komoly fényképeszek véletlenül adtak ki közel egymillió forintot,hogy szart vegyenek?       Nem,annyira jó az ár/érték viszonya,hogy ha "fúll frémre" akarnak  átváltani így is megéri,és tudják használni a régi konika-minolta obikat.

Általában ha SONY belekezd valamibe,és csinál abból felsőkategóriát. a sznobok nem képesek azt feldolgozni,és úgy szaroznak hogy ki se próbálják...

teslaeltos képe

A Minolta-nak jó neve volt a fotópiacon ugyszíntén a Kodak-nak, sajnos eljárt felettük az idő, de az a furcsa hogy a Sony mindenbe belekezd, természetesen vannak komoly sőt profi készülékei de a fotó piacon nem fog olyan szintre jutni mint a Nikon, Leica ill. a nagyformátumú gépek éllovasa a svéd Hasselblad.

Nikon hifitornyot, videót, Mp3-lejátszót, kamerát sohasem gyártott s nem is fog, úgyszíntén a Hasselblad sem.